Boşanma sonrası ..

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Merhaba arkadaşlar. Neredeyse iki yıldır eşimden ayrıyım üç yaşında kızım var. Evlilik içerisinde eziyete varan durumlar vardı hakaretler,küfürler,kavgalar.. Dayanamadım. Kararımdan pişman değilim ama sıkıntı şu. Arkadaşlar insanlar ne kadar kötü ? Çevremdeki insanlar evliliğim sırasında bana hava atıyordu mutluyuz diye şimdi tam tersi böyle kendilerini acındırıyorlar bizimde sorunlarımız var diye. Ve sürekli düşmemi bekleyenler. Sürekli açığımı arayanlar. Mutlu olduğumda illa birşey bulup mutsuz olmamı isteyenler. Ya evlilikte çektiğim sıkıntıları çevremin tekrar tekrar bana yaşatması..O iğrenç şahsiyetin yaptıklarını şimdi çevre bana yapmaya kalkıyor. Sakin bir insanım belki gereken tepkiyi veremiyorum. Tepki verdiğimde de senin psikolojinde iyi değil pek vs. Ya siz o kadar kötülükle normal psikolojide oluyorsunuz değil mi ? Bunlarla nasıl başa çıkmalı

Ya yukarı da bahsettiğim gibi mesela o kişi beni küçük düşürür , ezmeye çalışırdı. Şimdi aileme geldim onlarda aynı davranıyor. Yani zoruma gidiyor sanki üstüme yapıştı gibi o evlilikte yaşadıklarım
Böyle bir ailede yetiştiğiniz için böyle bir herifi eş seçmiş olabilirsiniz belki. Aynı evde mi yaşıyorsunuz aileniz ile?

Ya yukarı da bahsettiğim gibi mesela o kişi beni küçük düşürür , ezmeye çalışırdı. Şimdi aileme geldim onlarda aynı davranıyor. Yani zoruma gidiyor sanki üstüme yapıştı gibi o evlilikte yaşadıklarım
Net bir örneğiniz var mu mesela? Siz de yaşadığınız sıkıntılı dönemlerden dolayı fazla hassas olabilirsiniz. Bariz bir örnek var mi?

Net bir örneğiniz var mu mesela? Siz de yaşadığınız sıkıntılı dönemlerden dolayı fazla hassas olabilirsiniz. Bariz bir örnek var mi?
Nasıl bahsedeyim ? Mesela o para verince iyi davranırdı şimdi ailemde öyle yapıyor para vs verirsen senden iyisi yok yoksa evde sığıntı gibi hissediyorsun

Olabilir ya da o da ailemin böyle olduğunu bildiği için bana öyle mualeme etmiş olabilir alışkınım diye
Ben böyle ailede yetişen kişilerin benzer eşler seçtiğini okumuştum. Ama dediğin gibi de olabilir. Sonuç olarak çizgi çekme zamanı gelmiş. Ben seni pandemi zamanında hatırlıyorum o zaman çok aktiftin.😊 Sonra kayboldun.

Ben böyle ailede yetişen kişilerin benzer eşler seçtiğini okumuştum. Ama dediğin gibi de olabilir. Sonuç olarak çizgi çekme zamanı gelmiş. Ben seni pandemi zamanında hatırlıyorum o zaman çok aktiftin.😊 Sonra kayboldun.
Evet kesinlikle bir çizgi çekmem gerekiyor eskisi gibi davrandığımda zarar göreceğim çünkü :( evet şifremi unutmuştum baya giremedim

Nasıl bahsedeyim ? Mesela o para verince iyi davranırdı şimdi ailemde öyle yapıyor para vs verirsen senden iyisi yok yoksa evde sığıntı gibi hissediyorsun
Anladım. Bilmiyorum ki insan gördüğüne mi gidiyor farketmeden. Hani derler ya kadınlar babası gibi erkek bulur diye. Ailemizden çevremizden gördüklerimiz mi seçimlerimizi etkiliyor

Back
X