seninle aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. kendisi dava açmıyor. çocuğum için 300 lira nafakaya razı olursam anlaşmalı boşanacağını söylüyor. inatla davayı da açmıyor. düşündüm ve karar verdim 3 nisan haftası ben gidip avukata vekalet verip davayı açıcam. sen boşanmak istedin sen aç diyor bu arada 2 aydır doğum parasını ödüyorum diyip kredi kartı borçlarım var diyip çocuğuna da yollamıyor. hadi 2 ayı idare ettim gelecekte para yollayacağına dair bir umut ışığı da görmüyorum. 2 seçeneğim var. 1. boşanma davası açmayıp sadece ayrı yaşadığımızı belgeleyerek iştirak nafakası davası açacağım. ya da direkt boşanma davası açacağım. opsiyonları avukatımla değerlendireceğim. mutlaka avukat tut. bizim aramıza annesi girdi. aslında annesi de değil kendisi girdi çünkü bir koca annesini tutar eşine sana mı inanayım anneme mi inanayım derse, seçimini ailesinden yana değil annesinden yana yapmış demektir. ama hakaret falan da vardı şahitlerim de var mahkemeye sunup bir an evvel boşanıcam. ama anlamıyorum madem boşanmak istiyorlar ne para ödemeye yanaşıyorlar o da bize de değil sadece çocuklarına ne de dava açıyorlar.
bilen varsa yazsın nolur