• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecim hakkında

Keyiflipandaaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
458
664
18
36
Iyi geceler Kk. Önceden bi kaç kere konu açtım,belki hatırlarsınız, bilgi sahibi olan ve hukukçu arkadaşlara danışmak istediğim bir husus var.Çekismeli olan boşanma sürecim,devam etmekte ve bu hafta ici 3.duruşmam var,eş kişisi şehir dışından gelmesi gerekiyor ama pek takip etmiyor bu süreci, vurdumduymaz bir kişiliğe sahiptir kendisi,zaten ilk duruşmaya geldi, sonrasındakine gelmedi ,muhtemelen buna da gelmeyecek,bu süreci uzatıyor mu?Ayrıca yurtdışına gitmeyi planlıyormuş,bu hafta ici arkadaşları şehir dışından geldi,ve benle görüşmek istediler ,onlar yumurtladı bunu.Böle bir durumda ve gelmemesi durumunda daha da uzar mi,yoksa o olmadan da bi neticeye bağlanır mi?Yoksa daha kısa süre de mi biter? Duyduğum kadarıyla tebliğle de ona karar gidiyormus(Boşanma neticesi)yine bir duruşma günü geldi çattı, beni stres basti,detaylı bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?Şimdiden çok teşekkür ederim

Canım avukat varsa davaya katılma zorunluluğu yok.
Sanırım sadece anlaşmalı boşanmada katılmak gerek ama emin değilim.

Avukatı var da avukat derse biz bu kararları kabul ettik uzamaz bende öyle boşandim karşı taraf gelmedi ama sıkıntıda çıkmadı ama avukat olmazsa bence bosanma gerçekleşmez çünkü hakim soruyor bunları kabul ediyormusunuz diye kabul edicek bir kişide de olmayınca bence boşanma gerçekleşmez

Avukatı var da avukat derse biz bu kararları kabul ettik uzamaz bende öyle boşandim karşı taraf gelmedi ama sıkıntıda çıkmadı ama avukat olmazsa bence bosanma gerçekleşmez çünkü hakim soruyor bunları kabul ediyormusunuz diye kabul edicek bir kişide de olmayınca bence boşanma gerçekleşmez
Belki son karar aşamasında gelir artık, 3.duruşma olacak bu

Eski eşinizi avukat tutmaya ikna etseniz daha kolay biterbbir velaket vericek ve sonuç tamam biticek eğer buda olmazsa öyle yapın bence notere gidip vekalet vermesi yeterli
Biraz tembel çalışıyor mu çalışmıyor mu haberim yok avukata vercek para nerde onda, barodan tutmayi da uğraşmaz, herşeyi benden bekler ,ve görüşmüyoruz 9 aydır ,ne o ariyir ne ben ,gerçi ben arasanda ulaşamıyorum, mesaj atınca da cevap vermiyor görüldü oluyor ama cevap yazmıyor nasıl böle ruhsuz bi adama çattım bende anlamıyorum bende hukuki yoldan çözecem artık dedim,elimden geleni yaptım çünkü o hiç bi şekilde dönüş yapmıyor ve uzlaşmaya uğraşmıyor

Biraz tembel çalışıyor mu çalışmıyor mu haberim yok avukata vercek para nerde onda, barodan tutmayi da uğraşmaz, herşeyi benden bekler ,ve görüşmüyoruz 9 aydır ,ne o ariyir ne ben ,gerçi ben arasanda ulaşamıyorum, mesaj atınca da cevap vermiyor görüldü oluyor ama cevap yazmıyor nasıl böle ruhsuz bi adama çattım bende anlamıyorum bende hukuki yoldan çözecem artık dedim,elimden geleni yaptım çünkü o hiç bi şekilde dönüş yapmıyor ve uzlaşmaya uğraşmıyor
Benimki de tutmak iştememisti ben tutmuştum onun avukatini da :)

Mazeret belirtmeksizin gelmezse onsuz tahkikata devam edilir. Gerekli belgeler ve karar tarafına tebliğ edilir. Süreç uzamaz. Avukatı varsa zaten asilin gelmesine gerek yoktur. Mazeretsiz gelmediği duruşmalarda yapılan işlemlere de itiraz edemez.

Eşiniz bir duruşmaya gelmiş anladığım kadarı ile; deliller toplanmışsa onun yokluğu en fazla bir celse uzatır. Usulüne uygun olarak tebliğ yapılan ve davadan haberdar olan birinin duruşmaya gelmemesi çokta etki etmez. Burada önemli olan sizin iddianızı usule uygun delillerle ispat etmeniz. Avukatınız olduğunu düşünüyorum. Dosyanın durumu hakkında bilgi sahibi olan kendi avukatınız daha sağlıklı bilgi verebilir. Dediğim gibi en fazla hakim bir celse erteleyebilir. Ama tebligatlar yapılmışsa, deliller toplanmışsa çokta uzamaz. Sadece eğer yurt dışına giderse boşanma kararının ona tebliği ve kararın kesinleşmesi uzayabilir biraz. Tabi bu dediklerim eşinizin boşanma kararını istinafa götürme ihtimalinin dışında.

Hayır tabiki onun haklarını neden savundum benim şartlarını kabul etmişti zaten sadece şehir dışında olucam gelemem demişti ondan yani biz kavgasız falan bosananlardaniz benim avukatına sorup ona avukat buldum yani tuttum derkenn öyle oda sonra ana vakalet verdi o kadar

Mazeret belirtmeksizin gelmezse onsuz tahkikata devam edilir. Gerekli belgeler ve karar tarafına tebliğ edilir. Süreç uzamaz. Avukatı varsa zaten asilin gelmesine gerek yoktur. Mazeretsiz gelmediği duruşmalarda yapılan işlemlere de itiraz edemez.
Kabullenmiş oluyor Zaten herşeyi gelmezse bende öle biliyordum

Eşiniz bir duruşmaya gelmiş anladığım kadarı ile; deliller toplanmışsa onun yokluğu en fazla bir celse uzatır. Usulüne uygun olarak tebliğ yapılan ve davadan haberdar olan birinin duruşmaya gelmemesi çokta etki etmez. Burada önemli olan sizin iddianızı usule uygun delillerle ispat etmeniz. Avukatınız olduğunu düşünüyorum. Dosyanın durumu hakkında bilgi sahibi olan kendi avukatınız daha sağlıklı bilgi verebilir. Dediğim gibi en fazla hakim bir celse erteleyebilir. Ama tebligatlar yapılmışsa, deliller toplanmışsa çokta uzamaz. Sadece eğer yurt dışına giderse boşanma kararının ona tebliği ve kararın kesinleşmesi uzayabilir biraz. Tabi bu dediklerim eşinizin boşanma kararını istinafa götürme ihtimalinin dışında.
Kolay kolay hemen gidemez,3 yıldır yurtdışına gitmeyi planlıyor, evliyken de habire diyordu,tabiki bu bu kadar kolay değil, orda çalışmayı becerebilecek mi bakalım, bi de nasıl gidecek,önceden takinagi ben vardım, ben de yokum artık istediği yere gitsin,benim boşanmam gerceklessn de ne yapıyorsa yApsin

Back
X