• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecinde bebekle baba evine gitmek

Bana diyor ki ben çocuğumuzu bana vermediğin sürece anlaşmalı boşanmayı kabul etmiyorum ç. Mahkemede boşanmak istemediğimi söylersem süreç uzar ve çocukla beraber evde kalırsın. Ama ben evde kalmak istemiyorum çocuğumla ailemin yanında olmak istiyorum. O istediği zaman görebilir. Bunu yazdım ona. Bu olayda hukiki bir sıkıntı var mı?
Böyle saçmalık olur mu hiç mi ayrılan yok velayet alana kadar eşle mi kalıyorlar yani. Sizi korkutmaya çalışıyor bence.

Evi niye terk ediyorsunuz ben bunu anlayamıyorum gerçektende! Evi terk etmek kusurdur 5 avukattan dinledim bunu. 6 yaşından küçük çocuklar hatta 10 yaşa kadar bile diyebiliriz annede ciddi bir sıkıntı yoksa ( hayat kadını olma, çocuğa şiddet uygulama, akli dengesinde sıkıntılar gibi) çocuklar annede kalır, o konuda kalbiniz rahat olsun. Çocuğu mahkemeler genelde 2 haftada 1 olarak genel literatür de böyle veriyorlar. Ama sizinki çok ufak yatılı zaten kalamaz hatta saat sınırlamasına takılacaktır, sonuçta annesini emiyor 2-3 saat çok görebilmesi zor. Ama siz insani olarak daha sık göstermek istersiniz o olabilir. Tabi sizi 2 günde 1 gel diye zorlayamaz, yok öyle bi şey. Ama sormadan edemeyeceğim gerçekten çok mu kötü aranız. Bebeğiniz daha çok ufak ve hikayenizi bilmemekle beraber ilk 5 yıl özellikle ilk 3 yıl çok zor geçiyor evliliklerde inanın. Hani bi daha mı düşünseniz.
hanımefendi evi terk etmek neden kusur olsun:) evde yaşama imkanı kalmamışsa tabiki de evi terk edecek. Benim müvekkilimde evi terk etmişti üstelik çocukları da bırakıp gitti dava açtık 2 gün sonra velayeti nafakayı aldık eve de tabiki geri dönmedi. Mahkeme kararı elimde yani bu kadar emin konuşuyorum size
Her dava dosyası kendine özel evi terk etmek kusurdur diye basit bir denklem kurulabilir mi ilişkilerle ilgili...
Malesef yalan yanlış çok bilgi var bu da onlardan biri.

Back