Boşanma surecinde hayatimi nasil idare etmeliyim

Ayskrgz

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2019
19
2
16
31
Bosanma karari aldik mahkeme acildi. Simdi oturdugumuz evi mahkeme bana verdi ama ev kira karsi taraf kirayi odemeyecegini soylemis ev sahibi evden cik diyor. Baska bir sehre ailemin yanina geldim simdilik ama babamla da sorunlarimiz var bulundugum sehirde is bulsam ve kiraya ciksam kirayi bile odeyemiyorum asgari ucretle. Ben ogretmenim normalde ama atanamadim hem calisip hem kpss kursuna gidip atanmak istiyorum bir an once ama imkanim yok sizce ben ne yapiyim elim.kolum bagli hicbir gelirim yok aile destegi yok. Ben nasil yasayim bana bir yol gosterin cok caresiz kaldim

Babanizla anlasamasaniz bile is bulup onlarla yasayarak hem de kursa giderek, birikim de yapabilirsiniz. Yani mecbursunuz ne yapacak babaniz sokaga mi atacak? Hayat bu herkesin basina her sey gelebilir degil mi..

Babanız o kadar vicdansız değildir ya biraz alttan alın ya da görünmeyin gözüne özel okul ya da özel ders veren yerlere başvuru yapın denemekten zarar gelmez

Babanız o kadar vicdansız değildir ya biraz alttan alın ya da görünmeyin gözüne özel okul ya da özel ders veren yerlere başvuru yapın denemekten zarar gelmez
vicdansız değil ama evliliğimde yaşadığım problemin aynısını babamla da yaşıyorum. evlendiğim adam da parasıyla sanki beni satın almış gibi gururumu onurumu hiçe sayıyordu babam da aynısını yapıyor artık ben bunu yaşamak istemiyorum.

Babanizla anlasamasaniz bile is bulup onlarla yasayarak hem de kursa giderek, birikim de yapabilirsiniz. Yani mecbursunuz ne yapacak babaniz sokaga mi atacak? Hayat bu herkesin basina her sey gelebilir degil mi..
sokağa atmaz ama benim ayanacak gücüm kalmadı artık bir insanın üzerine bu kadar gelinmez gittim babam gibi biriyle evlendim salaklık mı cahillik mi bilmiyorum artık kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. kimseye ihtiyacım olmadan kimsenin aşağılamalarını ikinci plana atmalarını çekemeyecek durumdayım psikolojik olarak çöktüm.

Mahkeme evi bana verdi derken evde barınma hakkı sizde sanırım. Evin kirasını eski eş öder diye bir karar çıkmamıştır. Evdeki eşyaları da siz mi aldınız?

Bu devirde ev değiştirmek yüksek kira ve yüksek taşınma ücreti demek. Eğer aile yanına dönmeyecekseniz evinizde kalın. Ev arkadaşı bir çalışan kadın bulun.

Artık çalışmama lüksünüz yok. Boşanmadan önce dahi iş aramaya başlasaydınız keşke.

vicdansız değil ama evliliğimde yaşadığım problemin aynısını babamla da yaşıyorum. evlendiğim adam da parasıyla sanki beni satın almış gibi gururumu onurumu hiçe sayıyordu babam da aynısını yapıyor artık ben bunu yaşamak istemiyorum.
Konaklama imkanı öğlen yemeği vs olan şehir dışında bir yerde çalışarak yeni hayat kurup kimseye mecbur kalmadan birikim yapabilirsiniz ve kendi hayatınızı kurabilirsiniz.

Hm zor tabii durumunuz ama sığınma evinde kalmanız nasıl olur bilemiyorum

Bosanma karari aldik mahkeme acildi. Simdi oturdugumuz evi mahkeme bana verdi ama ev kira karsi taraf kirayi odemeyecegini soylemis ev sahibi evden cik diyor. Baska bir sehre ailemin yanina geldim simdilik ama babamla da sorunlarimiz var bulundugum sehirde is bulsam ve kiraya ciksam kirayi bile odeyemiyorum asgari ucretle. Ben ogretmenim normalde ama atanamadim hem calisip hem kpss kursuna gidip atanmak istiyorum bir an once ama imkanim yok sizce ben ne yapiyim elim.kolum bagli hicbir gelirim yok aile destegi yok. Ben nasil yasayim bana bir yol gosterin cok caresiz kaldim
Gerçekçi olmak gerekirse dediğin gibi asgari ve çok az üstünde ücretlerle ayrı eve çıkamazsın.ailenin yanında oturacaksın.tekrar kpssye çalışmayı gözün yiyorsa ve potansiyelin olduğunu düşünüyorsan çalış. Yoo benim ederim bu diyorsan da düşük maaşlı işlerde ailenin yanında yaşayıp gidersin.lanet olsun bu ülkeye ne diyelim.

Konaklama imkanı öğlen yemeği vs olan şehir dışında bir yerde çalışarak yeni hayat kurup kimseye mecbur kalmadan birikim yapabilirsiniz ve kendi hayatınızı kurabilirsiniz.
O konaklama imkanı genelde 2 odalı koğuş gibi evlere 5,6 kişinin sadece yatmak için tıkıştırılmasıyla oluyor.bu arada evler de harabe.gerçekçi tavsiyeler verilmesi taraftarıyım.el mahkum aile.başka yol gözükmüyor.

O konaklama imkanı genelde 2 odalı koğuş gibi evlere 5,6 kişinin sadece yatmak için tıkıştırılmasıyla oluyor.bu arada evler de harabe.gerçekçi tavsiyeler verilmesi taraftarıyım.el mahkum aile.başka yol gözükmüyor.2 oda da iyi ihtimal.

Çocuk yokmuş öğretmenmişsiniz de. Açın haritayı yaşanabilir asgari ücretle bile olsa iş bulabileceğiniz küçük bir il seçin. Bir apart tutup KPSS kursuna yazılın gerisi gelir. Ben devlet memuruyum yeni atanan bir arkadaş 1750 ye 2 odalı apart tutmuş elektrik su doğalgaz hepsi içinde. Ki benim bulunduğum il de pahalı normalde.

Çok zor şartlardasınız. Birinin yanına ev arkadaşı olarak çıkabilirsiniz. Babanızdan da eşinizden de iyidir. Azıcık aşım kaygısız başım. Allah yardımcınız olsun. Bu ülkedeki bütün kadınların Allah yardımcısı olsun.

2 gün önce kurs fiyatı sordum gk gy eb öabt 10.000 istiyor.. Kursla zor olur kitaplarla hem çalışın hem sınava hazırlanın..

O konaklama imkanı genelde 2 odalı koğuş gibi evlere 5,6 kişinin sadece yatmak için tıkıştırılmasıyla oluyor.bu arada evler de harabe.gerçekçi tavsiyeler verilmesi taraftarıyım.el mahkum aile.başka yol gözükmüyor.
Gayet gerçekçi tavsiye veriyorum. Heryer öyle derme çatma değil. Tabiki kendi evim konforu olmaz ama amaç hayata kimseye minnet etmeden tutunmaksa bazı şeylerden feragat edip bir müddet idare etmekten geçiyor.

Zor bir süreç sanki var olmaya çalışmak gibi. Ben ev arkadaşı bulsanız desem. Yada öğrenci evlerine ortak olun. Yoksa bu zamanda barınmakta yaşamakta zor. Atanana kadar öğrenci evinde kalırsınız. Sonra zaten süreciniz güzelleşecek inşallah. Gönülden güzellikler diliyorum.

geleceğiniz için 1 yıl babanıza katlanacaksınız. atanmak artık çok zor branşınızı bilmiyorum ama çalışmayı vs düşünmeden geve gündüz kpss çalışıp atanın bence. sonra hayatınız düzene girer

En kısa zamanda alanınıza ilgili olmasa dahi iş bulup kendi düzeniniz kurun. Belli bir yaştan sonra ne kadar sevsende çok zor aile ile yaşamak.

Back
X