• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecini çocuklarınızı üzmeden nasıl atllatınız tecrübeli bayanlar

seatlle

Gökkuşağı için, yağmura katlanmak zorundasın
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
709
1.207
113
Biz eşim ile ayrılık kararı aldık.Birsüre birbirimizden uzak durma ve taraflar bu durumdan mutlu kalırsa ayrılmaya karar verdik.Maddi bir sıkıntım yok çok şükür arabam güzel bir evim ve kendimi rahat rahat geçindirebileceğim bir işim var.Tek sorunum 10 yaşındaki oğlum babasına çok düşkün ve bağlı 1 haftadır baban işlerinden dolayı gelip gidemiyor diye önce biranda söylememek için geçiştirdim.Dün artık ben babamı ve seni birarada istiyorum diye diretince herşeyin yoluna girmesi için birsüre mola vermek gerektiğine karar verdiğimizi söyledim ve çok tepki gösterdi.Babasına istediği zaman gidebileceğini ve bu bağın hiçbirzaman kopmayacağını anlattım ama nafile...Kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim..Geçecek mi çocuğum yıpranmadan aşabilirmiyim bilemiyorum.Psikoloğa götürmeyi düşünüyorum .Aslına bakarsanız bu ayrılık sürecindeki hemen boşanmamayı eşim istiyor bana kalırsa hemen boşanmak istiyorum.Belirsizliklerden uzak duran bir yapım var ve bu durum beni zaten çok geriyor .Biranda olmaması çocuklar için daha da iyi mi ne düşünüyorsunuz

Bence oğlunuzla birlikte konuşmalıydınız, bu kadar ağır bir yükü yüklenmemeliydiniz tek başınıza. Mümkün olan bir zamanda eşinizle birlikte konuşursanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Uzman desteği de alabilirsiniz tabii.

neden ayrılıyorsunuz ortada çok buyuk bır sorun var mı?

benımde annemle babam ayrılmıştı bence bır pskolog eşliğinde ıkınızde ayrılmaya kararlıysanız konusun anlatın ayrılmak ıstedığınızı ve onu çok sevdığınızı. yoksa uzayıp gıder

neden ayrılıyorsunuz ortada çok buyuk bır sorun var mı?

benımde annemle babam ayrılmıştı bence bır pskolog eşliğinde ıkınızde ayrılmaya kararlıysanız konusun anlatın ayrılmak ıstedığınızı ve onu çok sevdığınızı. yoksa uzayıp gıder
Çok kavgalar edip çocuklarımızı yıpratmaya başladık.Stresli bir işi var herşeyin acısını bizden çıkarıp gerginlik yaratmaya başladı hep bir kavga ortamı nekadar kaçsamda yaratıyordu evdeki tek konu çok stresli ve gergin olduğuydu ...Onu çok sevdiğimizi söyledik babası ayrı ben ayrı bir araya gelmedik.

Maalesef bir acı çekilecekse en çok acıyı oğlunuz çekecek. Gerçek bu.
Kavgalariniz dışında bir sorun giremedim keşke eşiniz bir uzmandan destek alsa.
Boşanmak yerine daha mantikli geldi

Bence oğlunuzla birlikte konuşmalıydınız, bu kadar ağır bir yükü yüklenmemeliydiniz tek başınıza. Mümkün olan bir zamanda eşinizle birlikte konuşursanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Uzman desteği de alabilirsiniz tabii.
Zaten evlilik içerisinde bütün çocukların yükü hep bendeydi o sadece okullarını öderdi ve bu ona göre mükemmel bir babalıktı hep onun çok sorunları vardı kendi ailesine yetmekten bizi hep yarım bıraktı ve ben çok yoruldum

Çok kavgalar edip çocuklarımızı yıpratmaya başladık.Stresli bir işi var herşeyin acısını bizden çıkarıp gerginlik yaratmaya başladı hep bir kavga ortamı nekadar kaçsamda yaratıyordu evdeki tek konu çok stresli ve gergin olduğuydu ...Onu çok sevdiğimizi söyledik babası ayrı ben ayrı bir araya gelmedik.
sevmıyor musunuz artık bıttı mı hersey ? ayrı kaldığınzda özlem duymuyor musunuz mısal ?
yanlış anlamayın soruyorum ama genelde ayrılıklar çok arttı sudan sebeplerle bıle ınsanlar ayrılıyor o yuzden soruyorum.

ılk basta çocuğunuz belkı kızar suclar hatta zamanla sızı bıraraya getıre planı yapar ama en sonunda kabullenır

Maalesef bir acı çekilecekse en çok acıyı oğlunuz çekecek. Gerçek bu.
Kavgalariniz dışında bir sorun giremedim keşke eşiniz bir uzmandan destek alsa.
Boşanmak yerine daha mantikli geldi
İnşallah öyle ağır geçmez tek dileğim bu

Allah yardımcınız olsun. En doğrusu anne ve babanın birlikte çocuğun anlayacağı düzeyde ama net bir şekilde ayrılacağınızı ama bunun onun için hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini , ikinizin de onu çok sevdiğini söylemeniz gerekli. Çocuklar ilk başta anne babayı barıştırmaya çalışır ama kararlı durursanız kabullenir.

sevmıyor musunuz artık bıttı mı hersey ? ayrı kaldığınzda özlem duymuyor musunuz mısal ?
yanlış anlamayın soruyorum ama genelde ayrılıklar çok arttı sudan sebeplerle bıle ınsanlar ayrılıyor o yuzden soruyorum.

ılk basta çocuğunuz belkı kızar suclar hatta zamanla sızı bıraraya getıre planı yapar ama en sonunda kabullenır
Yok canım ben çok küçük yaşta

Ben eşimi sevmiyorum diyemem sadece çok yoruldum.Sanki onu mutlu edebilmek için yok oldum .Öyle kayboldum ki artık sevip sevmediğimi bilemiyorum açıkçası.Bunun için zamana ihtiyacım var belki özleriz birbirimizi belkide hiç Özlem girmez içimize henüz çok yeni

Yok canım ben çok küçük yaşta

Ben eşimi sevmiyorum diyemem sadece çok yoruldum.Sanki onu mutlu edebilmek için yok oldum .Öyle kayboldum ki artık sevip sevmediğimi bilemiyorum açıkçası.Bunun için zamana ihtiyacım var belki özleriz birbirimizi belkide hiç Özlem girmez içimize henüz çok yeni
yuva kolay kurulmuyor ve ortada elle tutulur gözle görülür bir sebebpte yok anladığım kadarıyla. her evlilikte kavga olur arada yıpranmalarda olur.
eşiniz şiddet gösteriyor mu?
alkol kumar var mı?
aldatıyor mu?
ailesine mi ezdiriyor sizi?
eve para mı getirmiyor?

bunlar yoksa düşünün yeniden. çünkü yanlıklıkta hiç kolay değil.

yuva kolay kurulmuyor ve ortada elle tutulur gözle görülür bir sebebpte yok anladığım kadarıyla. her evlilikte kavga olur arada yıpranmalarda olur.
eşiniz şiddet gösteriyor mu?
alkol kumar var mı?
aldatıyor mu?
ailesine mi ezdiriyor sizi?
eve para mı getirmiyor?

bunlar yoksa düşünün yeniden. çünkü yanlıklıkta hiç kolay değil.
Şiddet yok fiziksel olarak yok.Ama çok büyük bir psikolojik şiddet var.Herşeyin yükü bende manevi anlamda son zamanlarda çok fazla alkol de alıyor.Hatta burnunun ucunu görmüyor ve alkollü olunca daha gergin daha asabi herşeye bağıran çocuklara kötü davranan bir insan oluyor evet ailesine de çok ezdirdi öncellik hiç biz olmadık ailesi problemli onlarla sürekli ama bizim bir problemimiz olamaz çünkü paramız var ona göre herşey para para

Şiddet yok fiziksel olarak yok.Ama çok büyük bir psikolojik şiddet var.Herşeyin yükü bende manevi anlamda son zamanlarda çok fazla alkol de alıyor.Hatta burnunun ucunu görmüyor ve alkollü olunca daha gergin daha asabi herşeye bağıran çocuklara kötü davranan bir insan oluyor evet ailesine de çok ezdirdi öncellik hiç biz olmadık ailesi problemli onlarla sürekli ama bizim bir problemimiz olamaz çünkü paramız var ona göre herşey para para
bir aile terapisti iyi gelebilir. alkol alması kendı içinde sorunlar yasadığını gösterır. belkı o da sorunları bu sekılde yansıtıyordur.

bir aile terapisti iyi gelebilir. alkol alması kendı içinde sorunlar yasadığını gösterır. belkı o da sorunları bu sekılde yansıtıyordur.
Aynen öyle sorunları var çok kötü bir çocukluk geçirmiş bunu kendi de dillendiriyor.Defalarca randevu aldım asla gitmiyor .Hep iş bahanesi resmen kaçıyor

Aynen öyle sorunları var çok kötü bir çocukluk geçirmiş bunu kendi de dillendiriyor.Defalarca randevu aldım asla gitmiyor .Hep iş bahanesi resmen kaçıyor
isteseniz gitmesi için ikna edersiniz bence. eğer o da kendını düzeltmek ısterse gıder. sizin çözümünüz ayrı yasamak değil bence

Back
X