Boşanma sürecini nasıl atlattınız?

Bizde de kırıldı elbette. Ancak tamir edilmeyecek şeyler değil. Evliliğimiz şehir değiştirince ve eşim iş değiştirince başladı. Buna rağmen o süreçte birbirini aşırı kıracak şeyler yapmadık. Ve ilişkiyi nelerin bu duruma getirdiğini fark ettik. Bizim için bir ders oldu. 7 yıllık bir ilişki ve 5 yıllık bir evlilik. Tüm sorunları o 5 ayda yaşadık. Tabii ki benim rahatsızlığım da çok etkiledi bu süreci.

Umarım bir daha başa sarmazsınız. Rabbim mutluluğunuzu daim eylesin.

te ya Rabbi, barışmak için boşanmayı mı bekliyordu bu adam, hemen akabinde tekrar konuşalım demiş Herhalde inanmadı onu boşayacağınıza ve sonuna kadar kendi şartları için sizi zorladı.

Tekrar hemen nikah yapabildiniz mi bari?

Bundan sonra çok mutlu olun inşallah

Olabilir bir de bittiğini o zaman anladı sanırım

Nikah yapmadık, ben bir süre daha düşünmüyorum nikahı. Ortalık çok karışık, ailesi kıyameti kopardı barıştık diye. Hem onlarla bir bağım olsun istemiyorum açıkçası. O yüzden temyize gitmedim. Eşim ısrarcı, sütten ağzım yandı ama benim..

Aynen beni anlatmışsınız. Gerçekten ikilem daha da zor ama bir gün bizim de gücümüz tükenecek...

Evlilik aşkı öldürmüş boşanır boşanmaz diriltmiş gibi olmuş :)) Çok mutlu olun inşallah...

Evlilik aşkı öldürmüş boşanır boşanmaz diriltmiş gibi olmuş :)) Çok mutlu olun inşallah...

Öncelikle iyi dileğin için çok teşekkür ediyorum Dediğin gibi oldu. Birbirimizi kaybettiğimizi anlayınca değerini anlayabildin yaşadığımız ilişkinin

Aynen beni anlatmışsınız. Gerçekten ikilem daha da zor ama bir gün bizim de gücümüz tükenecek...

En zoru ikilemde kalmak. Bir karar verince - iyi ya da kötü- daha rahat oluyor insanın içi. Canı yansa da buna karşı bir şey yapmak rahatlatıyor.
Eğer ayrılık kararını vermeseydim, o şehirde o evde kalsaydım en iyi ihtimalle ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyor; aslında büyük bir ihtimalle de yaşamıyor olacaktım. Sadece intiharı düşünüyordum. Zaten çok uzun süren çok dirençli majör depresyon yaşıyordum.
Bir anda karar verdim. Ailemi ziyarete gidiyordum ve eşim beni terminale bırakırken "bir daha dönmeyeceğim" dedim. İnanmadı. Aylarca uyarmıştım, inanmadı.
Ayrılık döneminde çok zor günler yaşadım, ruhsal olarak dibin de dibindeyim ve tedavimin de aksatıyordum. Ancak sonunda yıllar süren hastalık geçti. İlaçları bile bıraktım. Tabii ki muhteşem olmadı ruh sağlığım. Ama çok uzun süredir ilk defa bu kadar iyi oldum.
Bu kadar şeyi şundan yazdım; Ne yaşadıysam da iyi ki ayrılmışım. Ayrılmışım ki şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Bence siz de bir karar verin. Durmak, hareketsizlik insanın ruhunu çürütüyor.
Çocuğunuzun ruh sağlığının iyiliğini yolu aslında sizin mutlu hissetmenizden geçiyor..

merhaba.Ben de bosandim1,5 yil oldu.Severek ayrildiysaniz biraz alismaniz zaman alacak.herseye alisiliyormus onu anladim.evliyken esime birsey olacak diye aklim cikiyordu uzerine titreme:)simdi hicbir his kalmadi gozden irak olan gonulden de irak oluyormus...kızarkadaşlarınızla gezin sosyalleşin,kişisel gelişim kitapları okuyun,doğada vakit geçirin.derdinizide pek kimseye anlatmayın ummadığınız anda birinin lafıyla down olmayın.kimsenin geçmişle ilgili canınızı sıkmasına kötü anılar hatırlatmasına kararlarınızı sorgulamasına merakına dedikodu malzemesi yapmasına izin vermeyin.sevgiler

Merhaba şuan bende boşanma aşamasındayım henüz dava açılmadı ama yakında oda olacak galiba bunu düşününce bile dağılıyorum
lütfen dağılmayın içinizden amazon kadını çıkacak.ne kadar güçlüymüşüm diyeceksiniz.duygusal boşanma en zoru.anılar zihninizi bir süre mesgul edecek ama atlatacaksınız.herşey gelip geçiyor bu günlerde geçecek

Allah mutluluğunuzu daim etsin ama aile ile bağ kurmamak için nikahtan kaçınmak biraz garip değil mi. Evlilik, nikahla evlilik oluyor bence

Allah mutluluğunuzu daim etsin ama aile ile bağ kurmamak için nikahtan kaçınmak biraz garip değil mi. Evlilik, nikahla evlilik oluyor bence

Evlenince eşin ailesi le bağ ister istemez kuvvetleniyor, beklenti artıyor. Ki ailesiyle kötü şeyler yaşadık.
Ama barıştığımızdan beri eskisi gibi yaşıyoruz. Nikah yol ancak dıygularımızda ve davranışlarımızda bir değişiklik yok. Bence evliliğin nikahla ilişkisi çok zayıf. Evliliği oluşturan şey karşılıklı duygular. Ancak kadın kendi geleceğine maddi açıdan sahip çıkmak adına bunu yapmak durumunda kalıyor haklı olarak. Verdiği emek ve maddi-manevi çaba ayrıldığında ancak nikahlıysa karşılık buluyor.
Ancak bizde para da yok çocuk da. O yüzden bir sorun yaşayacağımız sanmıyorum. Dediğim gibi duygu ve yaşantımda bir değişiklik olmadı boşanmadan kaynaklı. Hatta iyiye gitti bile denilebilir

İnancınıza göre değişir tabiki bu. Hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…