Olay adli makamlara kadar geldiyse o işten dönseniz bile yeniden o raddeye geliniyor. Kaç kere karar verip bir türlü yapamamıştım ve sonunda giden zavallı yıllarım oldu. o yüzden ben boşanmaktan vaz geçtik sonradan çok mutlu olduk masalına inanmıyorun .
Bir şeyler kırılmış oluyor.
Umarım bir daha başa sarmazsınız. Rabbim mutluluğunuzu daim eylesin.Bizde de kırıldı elbette. Ancak tamir edilmeyecek şeyler değil. Evliliğimiz şehir değiştirince ve eşim iş değiştirince başladı. Buna rağmen o süreçte birbirini aşırı kıracak şeyler yapmadık. Ve ilişkiyi nelerin bu duruma getirdiğini fark ettik. Bizim için bir ders oldu. 7 yıllık bir ilişki ve 5 yıllık bir evlilik. Tüm sorunları o 5 ayda yaşadık. Tabii ki benim rahatsızlığım da çok etkiledi bu süreci.
Umarım bir daha başa sarmazsınız. Rabbim mutluluğunuzu daim eylesin.
te ya Rabbi, barışmak için boşanmayı mı bekliyordu bu adam, hemen akabinde tekrar konuşalım demişKadınlar, tüm mesajlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu konuyu açtığım gün çok kötü durumdayım. Anlaşmalı boşanma olmasına rağmen hakim eşimin ve benim üzgün halinden dolayı eşimin kimliğindeki fotoğraf kendisine benzemediği i bahane ederek duruşmayı erteledieşim askerden döndüğü için saçı sakalı yoktu. Ama duruşmada ikimiz de ağlamamak için zor tutuyorduk kendimizi. Yani duruşma ertelendi.
Duruşma sonrası eşim yaşadığı şehre gitti ailesiyle. Ben de buraya konu açtıktan sonra konuştum onunla. Tekrar deneyebilir miyiz diye sordum. Ama ailesinin yaşadığı şehirde kalmamak şartıyla. O da kabul etmedi. Bu konuşmadan sonra biraz toparlandı. "elimden geleni yaptım" dedim kendi kendime.
O şehre gitmek istemedim çünkü sorunlarımızın bir kısmını ailesinin bana karşı tavrı ve eşimin de bu durumu fark etmemesi ya da önemsememesi oluşturuyordu. İlişkimiz son 5 ayda bozulmuştu. Tabi ki bu sorunların bir kısmını da benim ağır depresyon rahatsızlığım oluşturuyordu. Bu durum eşimi çok yormuştu haklı olarak.
İkinci duruşma 2 hafta sonra oldu. Ve biz boşandı. Bu sefer daha iyiydim, daha güçlüyüm. Ayrılık sürecinde kendi doktorumdan yoğun bir tedavi alarak ilaçları bıraktım ve iyileştim.
Duruşma sonrası birbirimize sarıldık ve birbirimize sarılarak birbirimizi çok sevdiğimizi söyledik ve ayrıldık. Yaklaşık 1 saat sonra eşim beni aradı ve şehirden ayrılmadan son kez görüşüp görüşemeyeceğimizi sordu. Ben de gittim ve barıştık
Ama sonrası tam bir kaos oldu. Ailesi çok tepki gösterdi ve ilişkilerini kestiler oğullarıyla. Çünkü beni istemiyorlar. Yıllarca yüzüme gülüp arkamdan demediklerini bırakmadılar. Benim ve de ailemin.
Şimdi içim rahat. Herkes duygularını açığa vurdu ve artık ikiyüzlülük yok. Ve biz çok mutluyuz. Ben iyileştim, artık gelecek bize ümit veriyor.
Tekrar teşekkür ediyorum hepinize. Sizleri seviyor ve öpüyorum.
te ya Rabbi, barışmak için boşanmayı mı bekliyordu bu adam, hemen akabinde tekrar konuşalım demişHerhalde inanmadı onu boşayacağınıza ve sonuna kadar kendi şartları için sizi zorladı.
Tekrar hemen nikah yapabildiniz mi bari?
Bundan sonra çok mutlu olun inşallah
Aynen beni anlatmışsınız. Gerçekten ikilem daha da zor ama bir gün bizim de gücümüz tükenecek...Kimse kolay kolay o noktaya gelmez zaten. Benim de en büyük korkum boşansam sonrasında eşimi unutamazsam ve özlersem oluyor. Evet birlikte yaşamak çok zor ama onsuzluk da çok zor geliyor. Sıkışmış bir ruh gibiyim. Siz en azından kararlı durmuş adım atmışsınız ne güzel. İnşallah her şey daha da güzel olur bundan sonra sizin için...
Evlilik aşkı öldürmüş boşanır boşanmaz diriltmiş gibi olmuş :)) Çok mutlu olun inşallah...
Aynen beni anlatmışsınız. Gerçekten ikilem daha da zor ama bir gün bizim de gücümüz tükenecek...
lütfen dağılmayın içinizden amazon kadını çıkacak.ne kadar güçlüymüşüm diyeceksiniz.duygusal boşanma en zoru.anılar zihninizi bir süre mesgul edecek ama atlatacaksınız.herşey gelip geçiyor bu günlerde geçecekMerhaba şuan bende boşanma aşamasındayım henüz dava açılmadı ama yakında oda olacak galibabunu düşününce bile dağılıyorum
Allah mutluluğunuzu daim etsin ama aile ile bağ kurmamak için nikahtan kaçınmak biraz garip değil mi. Evlilik, nikahla evlilik oluyor benceOlabilirbir de bittiğini o zaman anladı sanırım
Nikah yapmadık, ben bir süre daha düşünmüyorum nikahı. Ortalık çok karışık, ailesi kıyameti kopardı barıştık diye. Hem onlarla bir bağım olsun istemiyorum açıkçası. O yüzden temyize gitmedim. Eşim ısrarcı, sütten ağzım yandı ama benim..
Allah mutluluğunuzu daim etsin ama aile ile bağ kurmamak için nikahtan kaçınmak biraz garip değil mi. Evlilik, nikahla evlilik oluyor bence
İnancınıza göre değişir tabiki bu. Hayırlısı olsunEvlenince eşin ailesi le bağ ister istemez kuvvetleniyor, beklenti artıyor. Ki ailesiyle kötü şeyler yaşadık.
Ama barıştığımızdan beri eskisi gibi yaşıyoruz. Nikah yol ancak dıygularımızda ve davranışlarımızda bir değişiklik yok. Bence evliliğin nikahla ilişkisi çok zayıf. Evliliği oluşturan şey karşılıklı duygular. Ancak kadın kendi geleceğine maddi açıdan sahip çıkmak adına bunu yapmak durumunda kalıyor haklı olarak. Verdiği emek ve maddi-manevi çaba ayrıldığında ancak nikahlıysa karşılık buluyor.
Ancak bizde para da yok çocuk da. O yüzden bir sorun yaşayacağımız sanmıyorum. Dediğim gibi duygu ve yaşantımda bir değişiklik olmadı boşanmadan kaynaklı. Hatta iyiye gitti bile denilebilir
Teşekkür ederimİnancınıza göre değişir tabiki bu. Hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?