Çok yakın arkadaşım tanınmış bir hastanenin jinekoloğu tarafından uzun zaman sosyal medya özel konuşma alanlarından süreli mesajlarla taciz edildi. Önce ispatlayamamaktan korktuğu için adamı uzaklaştırmaya çalıştı, bir taraftan da delilleri toplamaya çalıştı. Adam iki doğumunu yaptırmış, bekarlığından beri muayne olduğu doktordu. Kadın gayet soğuk duruşlu ve aklı başında biriydi, tek suçu güzel olmaktı. İş uzayınca dava açmak zorunda kaldı, dava halâ sürüyor. Şirret doktorun suçlamaları cinnet geçirtecek cinsten. Kadınlar bir taciz hissttikleri anda ortalığı ayağa kaldırıp bütün dikkatleri üzerine çekmemeyi şahıstan uzaklaşmayı tercih eder bu ülkede çünkü burada yazıldığı gibi 'bunun bir sebebi olmalı' diye kadın suçlanır eninde sonunda.
Kendim de o esnada çalıştığım kuruma sıkça gelen kamu personelleri tarafından (evli olduğumu bilmelerine ve kendileri de evli olmalarına ve ben bunu biliyor olmama rağmen, ayrıca gayet sert duruşlu bir insan ve asla hatlarımı belli edecek kıyafetler de giymeyen bir insanım. ama bu şerefsizleri engellemeye yetmiyormuş, tecrübeyle öğrendim) defalarca imalı tacizlere uğradım, ortalık karıştırmaya kalkışsam küçücük ilçede adımı çıkarmaktan 'aranıyor galiba' dedirtmekten başka hiçbir işe yaramazdı (gayet batıda bir şehirde çalışıyorum) çünkü karşıdaki şerefsizler 'hocahanım çok fitne ruhlu, biz sadece dostça yaklaşmıştık' diyeceklerdi. Çok şükür kurum değiştirip o ortamdan kurtuldum.
Ben olsam anında ifşa ederdim diyenler nerede yaşıyor bilemem ama benim bildiğim türkiyede bütün kadınlar bunu yapacak kadar cesur değil, yapamıyorlar diye hiç tacize uğramamış ya da kuyruk sallıyor da değiller.
Sizi hiç taciz etmediler diye kimseyi hiçbir kurumda taciz etmediklerinin garantisini vermezsiniz, kimsenin alnında da tacizcidir yazmaz. Sinsice yapılır bu işler.