- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.976
- 798
Teşekkür ederim Munem.Allah o sapığı bildiği gibi yapsın, kesinlikle katılıyorum kadın olmanız kafi maalesef, yaşınız giyim tarzınız vb fark etmiyor, ki insan evladı erkekleri tenzih ederim ama neredeyse her gün haberlerde bir taciz tecavüz haberi duymuyor gibiyiz doğrusu.
Serpil öğretmen ve annesinin tecavüze uğradığını unuttuk sanırım, Anne kızı kaçırıp tecavüz eden ve defalarca bıçaklayan kişiler henüz 15-16 yaşında tiplerdi.
Yine unutmuş olmalıyız bu ülkede damacanaya tecavüz davası görüldü, köpeğe tecavüz ederken yakalanınca pantolonunu toparlamaya çalışan 80’lik dede gördü bu toplum.
Kazen’e katılıyorum kadın olmak zor, yaşadığınız yer küçükse daha da zor çünkü küçük yerlerde kadına bakış da sığsa kadın kendini aklamak için afiş de açsa belediyeden anons da geçse adınız çıkıyor, basıp gidebilecek durumdaysanız eyvallah ama orada yaşamaya mecbursanız tepkileriniz daha farklı olmak zorunda kalabiliyor.
Began çok eski bir üye, fikrimi açıkça yazarım ki bu topikte zaman zaman daha sert tepkiler vermemesini, bazı konularda eşinin yaptıklarına inanmayışını da eleştirdim ama her kadın sizinle aynı tepkileri vermiyor veremeyebiliyor, karakter olarak daha sessiz daha pasif olabiliyor.
Yine açık açık yazacağım Began karakter olarak tuttuğunu koparan atak biri değil, belki huyu böyle belki yetişme tarzı olarak fazla bastırılmış belki evliliği boyunca insanları idare etmek zorunda kaldı ve şu an hem boşanma süreci hem de yeni bir şehir yeni bir çevre derken ne zaman hangi tepkiyi vermek doğrudur kestiremiyor.
Bir anda birkaç cephede mücadele etmek afallatmış olabilir, biz şüpheye düşülen durumlarda karşımızdakinin kadın olduğunu vb başka bilgileri teyit edebiliriz ancak, tüm hikayesine hakim olamayız.
Hikayesinde eksik, mantığa yatmayan yanlar olabilir lakin bu da tolere edilebilir çünkü deşifre olmaktan korktuğu için yaşadıklarını değiştirerek anlatan çok üye var, bazı üyeleri eşleri bile yakalamışken boşanma davası olan bir kadının yazdıklarının mahkemede delil olarak kullanılma ihtimalini de göz önünde bulundurarak değişiklikler yapması anlaşılmaz bir durum değil, ki yani kusura bakılmasın da ne olur ne olmaz diye daha siteye üye olurken yaşadığı şehiri, mesleğini, eğitim durumunu, yaşını, medeni halini bile farklı yazan yüzlerce üye var, herkes daha profil bilgilerinde bile yeterince şeffaf mı ki başkasının tüm hayatını olduğu gibi anlatmasını bekliyor![]()