Boşanma ve iki masum çocuk

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
3 hafta önce kontrol hastası ruh hastası bi adamdan tek celsede boşandım.O başka şehire gitti ben kızlarımla evimizde kaldım .Şimdi kızlarım önce ağladılar ama şimdi alışıyorlar gibi .çünkü babası bu süreçte sadece 1 kere gördü.onun öncesindede 1 haftalık bi ayrılık var.yani 1 ayda sadece 1 kere gördü.Çocuklar doğal olarak üzülüyorlar.Ben yanlarındayım .Hiç yalnız bırakmıyorum.etkinlikler yapıyoruz.neşeli durmaya çalışıyorum.Güldürüyorum .ama sorum boşanmış aile çocukları ve boşanmış anneler ilerde çözülmeler oluyor mu. İşte çocukların sınavı da bu ne diyimAllah herkeain yardımcısı olsun.

Kötü bir ailede yetişip hır gürü kendine iyi hareket bilmesindense üç beş bu duruma üzülüp sapasağlam ayakta kalmalarını tercih edinirim. Ablamın evliliği çok kötü durumda iki çocuk var aşırı derece de psikolojileri bozuldu çocukların saçma sapan şeylere ağlıyıp krize giriyolar her yerde anne baba Sorunlarını anlatıyolar. Bu çok üzücü bir şey. O ortamda büyümek ciddi sorun.

Etkinlikler yapıyoruz neşeli duruyorum demişsiniz ya, bunu hiç bırakmayın Sizi güçsüz aciz gormesinler ve onlara hep anne olun, rolleri değişip onlardan olgunluk bekleyip çocukluk yapmayın Etraflarında da bircok boşanmış aile çocuğu olacağı için normallestirecekler bir süre sonra Size büyük iş düşüyor

Her ayrilik bir yravma yasatiyor ancak cocuklar kolay toparlaniyor, bu durima daha kolay alisiyor. Anne mutlu ise cocuk da mutlu oluyor. Yeni hayatinizds mutluluklar dilerim. Eger bir sıkıntı yasarsaniz pedagiga goturun cocuklari. Merak etmeyin bir sure sonra alisacaklar. Babalik yapmak iztemeyen birine de zorla babalik yaptiramazsiniz. Cocuklari gormeye gelmiyorsa kendi bilir.

Şöyle düşünün artık evin huzurunu bozan hirgur yapan biri olmayacak.stabil bir hayatiniz olacak.çocuklar icinse pedagog desteği almanızı tavsiye ederim.bir de mutlaka pedagoji kitapları okuyun onlaral sağlıklı iletişim kurabilme sorun cozebilme çocuklarınızın ihtiyaçlarını duygularını anlayabime becerinizi arttirsaniz ilerde olacbilecek sorunların önüne gecebilme yada azaltabilme durumunuz olur.Ben de bosandim 6 yasinda bir oğlum var .onu huzurlu bir ortamda onun için kendimi gelstirerek en iyi sekilde yetiştirmeye çalışıyorum.iş başa düşüyor annelr olarak cocuklarimiz icin 2 kişilik performans gostermemiz gerekiyor

Ayrılmış anne baba çocuğu olarak yazıyorum.
Anne baba anne babalığını yapıp sevgi ve ilgisini gösterir maddi manevi alakadar olursa İnan’ın hiçbir sorun olmuyor.
Ayrılmış anne baba çocuğu ile evli anne baba çocuğu arasında hiçbir fark yok.

Onlarında zamana ihtiyacı var yeni duruma alışmaları için. Kaç yaşındalar?

Mutlu olmaya ihtiyaçları var. Mutsuz bir annedense mutlu ama aynı bir anneyi görmeleri daha tercih edilir sanırım ve eminim daha kolay alışırlar ve onlar için her şey daha iyi olur. Siz güçlü olun onlarda güçlü çıksın bu yola

Geçiş süreci elbette zor olur. Her değişim zorlar insanı.
Zamanla bu düzene alışırlar eminim.
İyi bir babaysa o, bu mesafeyi kapamaya çalışacak, çaba sarfedecek kızlarıyla ilgilenmek için. Siz annelik görevini yerine getiriyorsunuz zaten

Siz ve babası ilgisini gösterirse eksikliği hissetmez. Kavganın hakaretin huzursuzluğun olduğu aileden kat kat daha iyidir. Ben böyle ailede büyüdüm annem babam aynı evde yaşayan iki yabancı gibiydi. Babam annem birlikte yemege oturmazdı. Küfür hakaret hep duyardım. Annemin gözyaşları vs. Keşke zamanında ayrılsalardı huzurlu mutlu bir evde buyuseydim.
Ozguvensiz pisirik olmazdim
Yetişkin biriyim hala çocukluğumun izlerini silmeye çalışıyorum

Sevginizi ve ilginizi eksik etmeyin üstlerinden.
Morali bozuk, üzgün, travmalı bir anne gibi de gözükmeyin yanlarında. Siz ne kadar normal davranırsanız onlarda bu süreci öyle algılar ve endişelerinden kurtulurlar. Baba hakkında da olumsuz yorumlar yapmayın.
Boşanmış aile çocuğu olan arkadaşlarım var çevremde yetişkinliklerinde de gayet normal, mutlu insanlar.

Siz ne güzel bir annesiniz ki çocuklarınızın başında duruyor onlar için dik durmaya çalışıyor onlarla vakit geçiriyorsunuz.. Bir ailenin başında anne olmazsa o ailede çözülmeler olur bana göre.. O yüzen hiç endişelenmeyin.. Babalarını siz hayatınızdan çıkardınız çocuklarınız değil zaten.. Bunu onlar da anladıklarında herşey daha da güzel olacak emin olun.. İlla ki kolay değil bu şekilde çocuk yetiştirmek ama sizin gibi çocuklarının başında duran onlara her daim destek olan bir anneleri olduğu sürece daha kolay atlatacaklardır ..Hastalıklı bir adamla çocuklarınızı büyümekten çok çok daha iyi olmuş boşanmanız.. Belli ki mantıklı bir kadınsınız maddi olarak da gücünüz var ki zorlamadınız çocuk var deyip boyun eğmediniz.. Allah size kolaylık versin evlatlarınızı size bağışlasın..

Canım bence şükret maden ruh hastası kurtulmussun ayrıca böyle.durumda boşanan kadınlar sonradan bile kurtulamiyor bela oluyorlar.. kadını mali gibi gören zihniyette bir ülkeyiz malesef. Bir arkadaş yazmış hep anne olun güçlü olun diye. Aynen sizi hep güçlü görsünler ve özellikle mutlu olun siz mutlu olunca onlar da mutlu huzurlu olur

Ağladıkları üzüldükleri zaman kızmayın yok saymayın bırakın rahatlasınlar içlerine atarlarsa asıl daha kötü. Zamanla ağlamaları üzülmeler azalacaktır . Annem babam boşandığında 15 yaşındaydım 3 ay ağladım, onlraa sarılın öpün bol bol konuşun . Acılarını yok saymayın ama oturup onlarla birlikte ağlamayın tabii. Sizin için hayırlısı olsun umarım en kısa sürede adapte olurlar yeni duruma

Mutsuz ailede buyumekten daha iyidir
Çünkü cocuklar daha sorunlu oluyor
İlla alisacaklar
Hayatta 4 4luk birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…