Boşanma ve iki masum çocuk

son yıllarda yapılan araştırmalarda, boşanmış ailelerin cocuklarının hayatta daha başarılı ve daha mutlu olduğu görülmüş. şuan cok yeniler, düzeniniz otursun (iki tarafında) cocuklar da kendine gelecektir. dipdibe ebeveyn olmaktansa 2 ayrı mutlu ebeveynler olmak cok daha önemli

Boşanmış bir çiftin çocuğu olarak şöyle izah edeyim ;

Herkesin dediği gibi huzursuz, kavga dolu bir evde yaşamaktan iyidir boşanmak
Lakin şu var ki insanlar boşanmayı da bilmeli bu da usulü olan bir kavram ; boşanıp çocuklarla başbaşa kalmış depresif ya da sorumluluktan agresif bir anne ya da boşanınca çocuklardan da boşandığını sanan bir baba ömür boyu mutsuzluk sebebi. Bizimkiler bu işi beceremedi, babam hep sorumsuz annem hep çok sert ve asabiydi, bizi atıp satmadı, hiç birşeye muhtaç etmedi ama sizi ben bakıyorum, benim ekmeğimi yiyorsunuz, bakın babanız gitti o yüzden ben ne dersem o olacak davranışları hep üzerimizde idi. Bugün düşünüyorum evet kolay değil ama daha başka olabilirdi. Sonuçlar ne oldu ona da bir bakalım ; ablam ömrü billah düzgün bir hayat kuramadı büyük çocuk olarak bu işten en ağır darbeyi aldı, küçük kardeşlerimi o büyüttü, sayısız kez annemin ağır şiddetine maruz kaldı, şu an 50 yaşında. Bir küçüğüm bir kez boşandı, bir oğlunu babasına bıraktı ve resmen çocuğundan da boşandı anne olarak, ortada ziyan bir evlat var, ikinci kocasından bir kızı daha oldu, bir daha boşanma yaşamamak için abuk bir adamın tüm isteklerine katlanıyor, hata üzerine hata hayatı. En küçüğümüz iyi denen bir evlilik yaptı, iki çocuğu var ama derin yaraları var, bu kez tüm eksiklerini çocuklarıyla kapatmak isteyip çocuk bağımlısı bir anne oldu, hayatı boyunca asla gerçekten mutlu olmadı. Bana gelince 6 dan 14 yaşıma kadar babamda kaldım, 14 'te anneme gönderildim, akıl almaz travmalar yaşadım o yıllar, 16 yaşında çareyi çalışmakta buldum. 42 yaşıma kadar deli gibi çırpınıp hayatımı kurdum, kimseden destek almadım kafama kakılmasın diye, eşim dahil. 36 da evlendim ve hayatımın hiç bir anında çocuk bağı istemedim hala da istemiyorum. Çok uzattım farkındayım ama bu 36 yıllık bir konu :))) demem o ki ne çok çocuk psikolojisinin üzerine düşün ne de kendinizi ihmal edin. Sağlıklı ebeveyn=sağlıklı çocuk hepsi bu bence önce kendinizi sağlam tutun ve dünya yıkılmış gibi davranmayın çocuklara. Babaya gelince ikaz edin olmuyorsa tamamen silin hayatınızdan çünkü bir var bir yok daha yıpratıcı çocuklar için, olmayınca o düzene alışırlar

Son düzenleme:
"Erdemli baba, çocuğun servetidir" (Anatole France) diye bir paylaşımını gördüm dün psikiyatrist Prof Dr M.Kemal Sayar hocanın.

Siz eski eşinizde hiçbir erdem göremeseniz bile, çocuklarınızın babalarında var olan erdemi görme fırsatını elinden almayın.

İyi bir koca olmayabilir, ama çocuklarınızın özlem duyacak kadar sevdiği babaları...

Ayrılmanız, çocuklarınızın artık baba servetinden yoksun olacağı anlamına gelmiyor.

Babalarıyla istedikleri zaman (uzaktan veya yakından) görüşebileceklerini bilmek, kızlarınıza iyi gelir eminim.

Kolaylıklar, mutluluklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…