- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Evlenmeden öncekiler kendilerinde kalır. Evlilik içinde edinilen mallar ikiye bölünür diye biliyorum.Merhaba bu konuyu arkadaşım için açtım. Kendisinin danışmak istediği bi konu var. Arkadaşım 3 sene önce bi adamla ikinci evliliğini yaptı. Adamın da ikinci evliliği ve adamın ilk eşinden 2 çocuğu var. Arkadaşımın da ilk evliliğinden 1 çocuğu var. İkisinin ortak çocuğu yok. Şuan şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıcaklar. Bu durumda mal paylaşımı nasıl olur? Bilenler yardımcı olursa çok seviniriz. Teşekkürler şimdiden.
Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?Evli olduklari zaman alinan mallarda yuzde 50 hakki var arkadasinizin
sadece 3 sene içinde kazanılan ne varsa o 2 ye bölünür önceki mallardan asla hak iddia edemezMerhaba bu konuyu arkadaşım için açtım. Kendisinin danışmak istediği bi konu var. Arkadaşım 3 sene önce bi adamla ikinci evliliğini yaptı. Adamın da ikinci evliliği ve adamın ilk eşinden 2 çocuğu var. Arkadaşımın da ilk evliliğinden 1 çocuğu var. İkisinin ortak çocuğu yok. Şuan şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıcaklar. Bu durumda mal paylaşımı nasıl olur? Bilenler yardımcı olursa çok seviniriz. Teşekkürler şimdiden.
Onların haklarının bu konuyla alakasını anlamadım.Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
Hayır ne alakası var, çocuklar boşanma durumunda bir tek velayet konusu olur, zaten ortak çocukları yokmuş. Bu durumda evlendikten sonra edinilen mal ve para paylaşılır. Bunu anlaşmalı boşanacaklarsa mal paylaşımını kendileri yapabilir.Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
Evlendikten sonra kazanılan mallar ikiye bölünür eğer aralarında farklı bir sözleşme yoksa. Çocukların hakkı ancak babaya kalan kısımda var arkadaşınızın alacağını etkilemez.Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?