• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

candylady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
385
286
103
Merhaba cümleten hepinize iyi geceler.

Ben 3 kasımda anlaşmali olarak tek celsede boşandım. Hakim 1 ay içinde kayıtlara geçer kimlik degistirirsiniz dedi. Mahkemeden 20 gun sonra eve kesinleşme karar kağıdı geldi. Mahkeme olalı 3 ay oldu fakat hala nüfusa kimlik degistirmeye gittiğimde sisteme geçmemiş görünüyor. Ne zaman geçer? Eve gelen kağıdı ben temyiz vs. bi yere gonderecektimde haberim mi yoktu o yuzden mi sisteme hala girmedi acaba? Simdiden cok tesekkur ederim.

Bende cok sonra degistirmistim ama bosanmadan sonra avukat cagirmisti erken degistirmem icin bi yere kagit mi ne vercektik sonra usendim gitmedim.

Ben 6.Ayımda değiştirdim ama evet uzun sürüyor ekranlara düşmesi

Bende cok sonra degistirmistim ama bosanmadan sonra avukat cagirmisti erken degistirmem icin bi yere kagit mi ne vercektik sonra usendim gitmedim.

Ben avukat tutmadim anlaşmalı oldugu icin o yuzden hic bilgi veren olmadi malesef en iyisi ben bi adliyeye gidiyim.

Ben 6.Ayımda değiştirdim ama evet uzun sürüyor ekranlara düşmesi

Hakim 1 ay demişti ama çok uzun sürüyormuş demekki.

Bosanma belgenizle nufus müdürlüğüne gitseniz olmuyor muymus ki? Evlenince de evlilik cüzdanı kanit gibi oluyor ya.

Boşanma kağıtlarımla beraber gittim her ihtimale karşı ama malesef kimlik vermediler önemli olan sistemmiş.

Ben 3 kasımda anlaşmali olarak tek celsede boşandım. Hakim 1 ay içinde kayıtlara geçer kimlik degistirirsiniz dedi. Mahkemeden 20 gun sonra eve kesinleşme karar kağıdı geldi. Mahkeme olalı 3 ay oldu fakat hala nüfusa kimlik degistirmeye gittiğimde sisteme geçmemiş görünüyor. Ne zaman geçer? Eve gelen kağıdı ben temyiz vs. bi yere gonderecektimde haberim mi yoktu o yuzden mi sisteme hala girmedi acaba? Simdiden cok tesekkur ederim.
hayır sistemle alakalı değil görevli personelin görevini yerine getirmemesinden kaynaklı.takip edin

İki tarafında kararı almaları gerekiyor yoksa kesinleşmiyor... Keşke eşinizle gidip elden teslim alsaydınız... İlgili mahkemeye gidip öğrenin eğer eşiniz teslim almadıysa birlikte gidip almasını sağlayın.
Ben boşandıktan 15 gün sonra gidip mahkeme kaleminden teslim aldım , eşimin de almasını sağladım. 1 haftaya kalmadan değişti kimliğim. Bu arada 29 ekim de resmen boşandım bende.

Ben 3 kasımda anlaşmali olarak tek celsede boşandım. Hakim 1 ay içinde kayıtlara geçer kimlik degistirirsiniz dedi. Mahkemeden 20 gun sonra eve kesinleşme karar kağıdı geldi. Mahkeme olalı 3 ay oldu fakat hala nüfusa kimlik degistirmeye gittiğimde sisteme geçmemiş görünüyor. Ne zaman geçer? Eve gelen kağıdı ben temyiz vs. bi yere gonderecektimde haberim mi yoktu o yuzden mi sisteme hala girmedi acaba? Simdiden cok tesekkur ederim.[/QUO

bizde 28 şubatta hakim karşısına çıktık ve anlaşmalı boşandık fakat kayıtlarda 4 nisan olarak gözüküyor boşanma tarihi . her ikimiz birlikte ğitmiştik kararı imzalamaya . biraz geç düşüyor . fakat nufusta hemen çıkıyor boşanma olduğu . eger kimlik değiştirecekseniz sıkıntı olmuyor karar ile gidin başvurun

Kararın kesinleşmesi için iki tarafın da tebliğ alması ve itiraz süresinin geçmesi lazım. Sonra gerekli işlemler yapılıp mahkemece nüfus müdürlüğüne haber verilir.

Süreç biraz uzun sürebilir ama siz eski eşiniz tebliğ almış mı diye bir mahkemeye sorun, içiniz rahat etsin. Eğer tebliğ almasına rağmen sonraki işlemler yapılmamışsa da anımsatmış olursunuz, yaparlar.

Sizin nüfusa elinizde evrakla gitmeniz yeterli değil, mahkemenin göndermesi gerekir. E-devlete bilgilerin ne zaman düştüğünü bilmiyorum.

Back
X