• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

Krediler hesabıma geçtikten sonra ona gönderildi dekontlari mevcuttur.
Çok iyi. Boşanma davasının yanisira mal rejiminin tasfiyesi davası açmanızı öneririm. Böylece evlilik birliği içinde alınan aktifler ile pasifler değerlendirilir, artıya eksiye bakılır. Madem evlilik birliğinde aldığınız mal yok, mahkeme pasiflerin iadesine karar verir.

Konu ile alakasiz ama bosanma kendi icinde tezat sanki.
Bosaniyorum tamam da bosan-ma olunca tuhaf oluyor gibi :)
Bosanma davasi derken,sanki kendi icersinde bosanmaniz istenmiyormus,vezgecirilmeye calisiliyormussunuz gibi hissettiriyor.
Aksam akşam ne oluyor bana yahu.. :)

Konu ile alakasiz ama bosanma kendi icinde tezat sanki.
Bosaniyorum tamam da bosan-ma olunca tuhaf oluyor gibi :)
Bosanma davasi derken,sanki kendi icersinde bosanmaniz istenmiyormus,vezgecirilmeye calisiliyormussunuz gibi hissettiriyor.
Aksam akşam ne oluyor bana yahu.. :)
😂 Valla bir vazgecirilme de yok bende herhangi bir talebim olmadan bir anca bitsin istiyorum 😂keşke borçlar bölünebilme ve mihrim verilse ama bunun için talep ettiğinde cekismeliye döner ve avukat tutmam gerekir buda bir masraf olacak fazlasıyla ben ise masrafa girmeden yapmak istiyorum çünkü maaşım borçlara kesildiği için artı bir bakiyem kalmıyor

Çok iyi. Boşanma davasının yanisira mal rejiminin tasfiyesi davası açmanızı öneririm. Böylece evlilik birliği içinde alınan aktifler ile pasifler değerlendirilir, artıya eksiye bakılır. Madem evlilik birliğinde aldığınız mal yok, mahkeme pasiflerin iadesine karar verir.
Pasiflerin iadesi dediğiniz borçlar mi oluyor acaba ? Yani elimde banka dekontlari mevcut fakat bir işe yarar mı ?

Bizim anlaşmalı olacak iki tarafında bir talebi yok sadece çocuk benimle kalacak tek celselik olacak.
Anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok bir talebiniz yoksa.Protokolü karşılıklı imzalayıp ilk olarak tevzi bürosuna götürüyorsunuz sanırım,benim avukat anlaşmalı ve avukatsiz boşanacagim dediğimde öyle demişti,ilk tevzi bürosuna gidersiniz demişti.

Anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok bir talebiniz yoksa.Protokolü karşılıklı imzalayıp ilk olarak tevzi bürosuna götürüyorsunuz sanırım,benim avukat anlaşmalı ve avukatsiz boşanacagim dediğimde öyle demişti,ilk tevzi bürosuna gidersiniz demişti.
Peki sonrasında nasıl işlemler yaptınız yani hangi yollardan geçtiniz?

Bana zaten bir dünya borç taktı ben ise bir an önce bosanalim istiyorum. Çekişmeli ye dönmeden çünkü şuanda avukat tutacak param yok.birseyler için de avukat tutulması gerekiyor çalıştığım için baro da avukat vermiyor. Kaldı ki ben çocuğuma bakarım onun bir kuruşuna dahi ihtiyacım yok yeterki bosanalim
Bence avukat tutarsan sana taktığı borçları misliyle alırsın diye düşünüyorum.
Hatta tazminat davası açarsan avukat parası senden çıkmaz,alacağın tazminatın içinden avukat kendi payını alır.
Bence sen yinede bir avukatla görüş.

Avukatsız pek tabi boşanırsınız. Ben şahsen bu durumda avukat tutmamanızı öneririm.
Ya bisey soracam kendi avukatim donmedi ama bosanma davamız var en son konuşmamızda ses kaydi aldim simdi beni ve avukati sucluyor karsi taraf .ne olur ne biter altinlarim onda diye altinlarimi istedim al senin olsun demisti ses kaydinda .cevap dilekcesindw altinlari aldi gitti demis bizde ses kaydini verdik whpt konuşmasında altinlarda işim yok senin demis vs bu destekleyici nitelik olurmu .ispat yükümlülugune girermi .Allahim ne cekecem daha hapis vs yaziyor nette ama

Ya bisey soracam kendi avukatim donmedi ama bosanma davamız var en son konuşmamızda ses kaydi aldim simdi beni ve avukati sucluyor karsi taraf .ne olur ne biter altinlarim onda diye altinlarimi istedim al senin olsun demisti ses kaydinda .cevap dilekcesindw altinlari aldi gitti demis bizde ses kaydini verdik whpt konuşmasında altinlarda işim yok senin demis vs bu destekleyici nitelik olurmu .ispat yükümlülugune girermi .Allahim ne cekecem daha hapis vs yaziyor nette ama
Hukuka aykırı delil diyerek mi itiraz ediyorlar

İzinsiz ses kaydı almak suç evet. Ve delil olarak değerlendirilemez. Mesela orda şöyle bir ayrım var delil senin kucağına düşerse(örneğin eşinizin böyle konuşması size isimsiz bir hesaptan mail olarak atıldı) bu, delil olarak kabul edilir ama özellikle delil elde etmek için tabiri caizse tuzak kurarsan bu hukuka uygun bir delil olmaz. Sizin yaptığınız biraz tuzak kurmaya giriyor.

Avukatınız çok hata yapmış bunu delil diye sunmamalıydı. Boşanma davasında hakimin kulağına kar suyu kaçırmak için böyle işlere girmiş olabilir ama cezai yaptırımı olacağını öngörmeliydi.

Yine de korkmayın. Ceza çok başka bir alandır. İndirimiydi, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıydı falan ceza alsanız dahi yatmayabilirsiniz.

Yargıtay 2. HD 2016/17151 E. 2018/5463 K. sayılı kararına göre'' boşanma davalarında elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler diğer deliller ile desteklendikleri takdirde delil olarak hükme esas alınabilir ''

Bence avukat tutarsan sana taktığı borçları misliyle alırsın diye düşünüyorum.
Hatta tazminat davası açarsan avukat parası senden çıkmaz,alacağın tazminatın içinden avukat kendi payını alır.
Bence sen yinede bir avukatla görüş.
Üzerine kayıtlı bir malı veya sskli bir çalışan değil. Bu nedenle tazminat açsam da alabileceğim veya haciz koyulabilecek birşeyi yok 😞😞😞

Cimer'e şikayetçi olun sigortasız çalıştığına dair. Orada çalıştığı tespit edilsin. Daha sonra 89/1 haciz ihbarnamesi gönderilebilir. Evine hacze gidilebilir, komşulardan çekinip en azından ödeme taahhüdünde bulunuyorlar borçlular. ödeme taahhüdüne rağmen ödemezse hapis cezası var. Riskli mi riskli tabi sonuçta tahsil edilememe ihtimali var.

İzinsiz ses kaydı almak suç evet. Ve delil olarak değerlendirilemez. Mesela orda şöyle bir ayrım var delil senin kucağına düşerse(örneğin eşinizin böyle konuşması size isimsiz bir hesaptan mail olarak atıldı) bu, delil olarak kabul edilir ama özellikle delil elde etmek için tabiri caizse tuzak kurarsan bu hukuka uygun bir delil olmaz. Sizin yaptığınız biraz tuzak kurmaya giriyor.

Avukatınız çok hata yapmış bunu delil diye sunmamalıydı. Boşanma davasında hakimin kulağına kar suyu kaçırmak için böyle işlere girmiş olabilir ama cezai yaptırımı olacağını öngörmeliydi.

Yine de korkmayın. Ceza çok başka bir alandır. İndirimiydi, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıydı falan ceza alsanız dahi yatmayabilirsiniz.
Cok Teşekkürler. Bekleyip göreceğiz

Yargıtay 2. HD 2016/17151 E. 2018/5463 K. sayılı kararına göre'' boşanma davalarında elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler diğer deliller ile desteklendikleri takdirde delil olarak hükme esas alınabilir ''
Bende destek olarak görüyorum avikt bekelyip gorecez dedi bilmiyorm cunku ben altinlari istiyorum hep konuşmada ama cevap dilekçesinde bende yok alip götürdü diye bana iftira atiyor

Back
X