Boşanma

gayeyeye

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
56
0
6
25
Eşim boşanmak istiyorum psikolojik sorunları oluştu aileside zaten beni istemiyordu el birliğiyle ayırdılar. Evlilik süresinde çekilen krediler falan var bir miktar ödenmeyen borç var bende bunların yarısını devralmak istiyorum ne kadarsa bu mümkünmü. Bunu dava günümü söylemeliyim. Veya ben böyle birşey talep etmesem bile borçlar paylaştırılırmı ? Ve adli tatilde anlaşmalı boşanma olurmu saçma bulabilirsiniz ama insanlık bende kalsın birlikte yapılan borçlar tek başına ödeme gibi durumu yok.

Eşim boşanmak istiyorum psikolojik sorunları oluştu aileside zaten beni istemiyordu el birliğiyle ayırdılar. Evlilik süresinde çekilen krediler falan var bir miktar ödenmeyen borç var bende bunların yarısını devralmak istiyorum ne kadarsa bu mümkünmü. Bunu dava günümü söylemeliyim. Veya ben böyle birşey talep etmesem bile borçlar paylaştırılırmı ? Ve adli tatilde anlaşmalı boşanma olurmu saçma bulabilirsiniz ama insanlık bende kalsın birlikte yapılan borçlar tek başına ödeme gibi durumu yok.
Şimdiden böyle naif naif herşeye atlarsanız karşıdan gelecek darbelerle baş edemezsiniz.

Eğer anlaşmalı olacaksa protokol hazırlayıp bu gibi maddî şeyleri oraya yazabilirsiniz. Kağıt üzerinde olan herşey daha sonra maddî manevî zarar etmenizin önüne geçer. Sakın "ya biz bunu kendi aramızda hallederiz, herşeyi yazmaya gerek yok" gibi bir tavıra girmeyin. Biz duygusal varlıklarız, merhametle hareket ediyoruz, ancak imzalar atılıp tüm bağ koptuktan sonra işler çok çirkinleşebiliyor. :) tamamen duygularınızla değil de, kendi zararınızı da hesaba katarak hareket edin lütfen. Hatta mümkünse bir avukata danışıp ona göre protokol hazırlayın. Çekişmeli davalar çok uzun sürüyor ve süreç maddî manevî yıpratıcı.

Protokolü bir avukata danışarak hazırlatın. Biz kadınlar boşanma arifesinde çok naif olabiliyoruz ama karşı taraf o kadar iyi niyetli olmuyor genellikle. Protkolü davada hakim önünde kabul ettiğinizde ve boşanma gerçekleştiğinde geri döndüremiyorsunuz. Dikkatli olun

Bu kadarına ne gerek var? Boşanma sürecine bir girin de neler göreceksin bacı. Sen borcun yarısını üstleneyim diye düşünürken karşı taraf ne koparsam derdindedir. Sakın öyle bir şey dile getirme, boşandıktan sonra yine çok istersen ibanına atarsın adamın. Fakat bunu da sakın resmiyete dökme.

Back
X