Evliyken aldık cnm.evin değerinin yarısınıda ailem verdi.Evi siz evliyken mi aldılar yoksa evliliginizden önce mi edinilmiş
Evliyken aldık cnm.evin değerinin yarısınıda ailem verdi.
Şunu öğrenmek istiyorum.tapu onun üstüne onlar 85 dediler ben alıcı dahi buldum en az 230..onlar sırf bana 40 bin verip evden postalayip istedikleri fiyata satma gibi bir lüksleri yok değil mi?O zaman yasal olarak evin yarısı sizin sayılır. Aileniz yardım etmemiş olsa dahi evlilikten sonra edinilmiş mallara katılma rejimine göre sadece eviniz değil her ne alındıysa yarısı sizindir. Evin üstüne sanırım ortak konut şerhi koydurdunuz. Cok isabetli olmuş. Yalnız bu şerh rızai satışları engellemek içindir. Yani bu şu demek eşiniz sizden habersiz evinizi satamaz ancak evinizin üzerinde icra vs bir durum varsa oluşacak bir cebri satışı engelleyemezsiniz. Ayrıca nafaka ve tazminata hükmedilmesi durumunda eşiniz ödemez ise bunuda icra dairesi yolu ile tahsile uğraşacaksınız. O zamanda eşiniziz emekli maaşı ve sigortalı bir işte çalıştığını belgelemeniz halinde nafaka miktarının tamamı ve kalan maaşının dörtte birindende tazminat miktarı tahsil edilerek size ödenir. Kısacası işiniz çok uzun ve zor allah yardımcınız olsun
Bunlar kul hakkından korkmuyor mu? Dün kardesim diyor ki abla alıcı bulduğun kadın 230 diyor ya 30 unu kocana söyleme 200 de kadın sonra sana 30 bini versin.Evin degerinin yarisini ailen verdiyse mantik olarak dortte biri onun sadece. Ama ispatlamaniz zor tabi. Ayrica salak falan degiller cok akillilar. Evin degerini az gosterip az bisey eline verip koca eve sahip olacak. Anlasma kabul etme asla.
Şunu öğrenmek istiyorum.tapu onun üstüne onlar 85 dediler ben alıcı dahi buldum en az 230..onlar sırf bana 40 bin verip evden postalayip istedikleri fiyata satma gibi bir lüksleri yok değil mi?
Şunu öğrenmek istiyorum.tapu onun üstüne onlar 85 dediler ben alıcı dahi buldum en az 230..onlar sırf bana 40 bin verip evden postalayip istedikleri fiyata satma gibi bir lüksleri yok değil mi?
Evt bu gün eniştesi beni arayacak.bende böyle söylemeyi düşünüyordum.soylicem de.Desene 40 bin ben vereyim sen cik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?