boşanmada altınlar kimin????

Ama neden? Oraya taşınmayı neden bu kadar istiyor? Ona ne artısı var? Bence eşin kendince evliliği sırtından atmışken bekle, bişeyler değişebilir bu dönemde, yok değişmez, değişsede ben unutmam diyorsan, insanların duymasını umursamadan anlaşmalı olarak bu evliliği bitir. Bu şekilde daha çok yıpranacaksın, sonra kendini toplaman çok zor olacak. Ama gene de içimde bu şekilde aynı evde olmanızla eşnin bazı şeyleri değişik bir gözle görüp sana yaklaşacağına dair bir his var.

Sana dair her konuyu hatırlıyorum. O kadar inatla ve ısrarla , bu evliliği bitirmem diyordun ki ,demek ki artık dayanılmaz hale gelmiş ki, sen bile artık pes demişsin. Ama eşinin hala ayrılık ciddiyetini anladığını sanmıyorum, beraber yaşarken pek birşeyin farkında değil sanırım.

Aynı evde arkadaş gibiyiz, kanka gibiyiz dedin ya. Aynen öyle devam et, hassas konulara hiç değinme. Eşin açacak olursa o konuları, tamam artık bir karar verdik, şimdi şartlar bunu gerektirdiği için aynı evdeyiz gibi sözler söyle. Yani evliliğimiz bitti, ben sana kızgın değilim, bak evli olmasayadık anlaşabilirdik mesajını almasını sağlayacaksın. Bu onun aklını karıştıracak, onu düşünmeye itecek, yanlış yaptığını düşünecek. Sabret, daha önceki konularını bende hatırlıyorum. Şu an çok ince bir noktadasın. Hani geli ata binmiş ya nasip demiş ya. Seninki de o hesap.Boşanma kararı var, ama daha icraat yok. Bir ihtimal olabilir. Kendinden emin misin? Neden evliliğinin bitmesini istemiyorsun? Eşini sevdiğin için mi? Boşanmış bir kadın olmamak için mi?

Canım daha ilk yılınızdaymışsınız.Bu dönemlerde o kadar çok gel git yaşıyor ki insan.Biraz ayrı kalmayı deneyin.Eşinin çabası olmadığını söylemişsin,erkeklerde bu tür şeyler birden bire olmuyor biraz sabredin.Bence ikinizinde inadından kaynaklanmış gibi.İkinizde adım atmalısınız.Allah yardımcın olsun

eski konunu hatırlıyorum canım, hayırlı olsun kararın. dayak, aşağılama gibi şeylerde yaşamıştın yanılmıyorsam.
altınlar konusında yasa ne der bilmiyorum ama ben olsam yarı yarıya paylaşırım. sonuçta düğünde takıldı bunlar ve ikinize diye takıldı.ailemin taktıklarını alırdım özellikle. yasal olarak ne lur onu bilmiyorum ama .
sen yine eşine karşı dikkatli ol.

benim kaynım boşandı 20 milyarlık altın ve evdeki bütün eşya eşine kaldı kendi sadece valiziyle çıktı evden.ama o hemen boşanmak için bazı seyleri istememiş olabilir.

canim peki arkadasin yedigi dayak ne olacak?
yanlis hatirlamiyorsam esi siddet uygulamisti...
sonra da kendisi kolunu kirmisti orasi ayri :lepi:

altinlara gelince de...ben olsam esimle paylasmazdim. altinlar gelinlere birakilir bizde(yani dugunden sonra damat falan da almaz kendi payini), gelinlerin kizlik hakkidir altinlar.
hem bi de o kadar hakaret gordun, dayak gordun, asagilandin, esinin tasinma baskilarina katlandin...ben bu adama bir kucuk altin bile koklatmaz hatta neyi var neyi yok alirdim sempatiksalakcinni

Son düzenleme:

Arkadaş ayrılmak değil evliliğini kurtarmaktan yana, bu onun vereceği karar, dah önceki yazılarımda a zaten neden boşanmak istemiyorsun diye sordum.

altınlar bayanda kalır diye biliyorum kadının hakkıdır ve sizde vermeyin derim ben..eşyalasrda da herkes kendi eşyasını alsın bitsin.

öncelikle soruna cevap vereyim canım, altınlar sana yani geline ait.eğer altınlar bozulup evin ortak gecimini sağlamak amacı ile harcanmışsa ve sen bozdururken eşinden ileride geri almak suretiyle vereceği sozu almamıssan yani rızan ile vermişsen malesef talep edemezsin. durumunu okuduktan sonra kendi evliliğimden cokca benzer seyler farkettim. mesela ailesine olan asırı düskünlüğü , onların bulunduğu sehre gidebilmek için bosanmayı gozealabilmesi, şiddet içerikli davranışları, umursamazlığı ve aynı ev içinde 2 arkadas gibi yasayabilmenizi vs..çok iyi dusunup net kararı almalısın.benim 2 senemi aldı. Allaha sukur kararımdan hic pisman değilim, ama bu durumun insanın ne kadar sinirini bozabileceğini cok iyi biliyorum. hakkında hayırlısı olsun.

hakim kadına veriyor diye biliyorum ben ama net cevabı hukukçu arkadaslar verir.

avukat arkadaşım var kendisi bu konudan bahsetmişti..altınlar gelinin hakkı...sorgusuz sualsiz...

bide sizin olayınız çok saçma geldi bana kusura bakma ...
ya ayrılırsın yada ayrılmazsın..sizin böyle psikolojiniz bozulmucakmı....
yada birlikte tv izlediğinizi sohbet ettiğinizi yazmışsın....bu davranışlarla kimin kafası dank eder kim neyi anlarki....
madem bi şekilde aynı çatı altında kalmak zorundasınız o halde
ne kadar kararlı olduğunu nekadar ciddi olduğunu göstermelisin....seninle konuşmaya göz göze gelmeye güler yüzüne hasret kalması..bazı şeylerden esirgemelisin onu kiii dank etsin....

herkes kendi yemeğini hazırlasın...dışarı çıkarken sorma bile..işim var çıkıyorum hoşçakal....dersin...
ortak yaptığınız bir çok şeyi yapmazsın....onsuz bir hayatı seçtiğini bu durumu kabul ettiğini ve bu durumdan mutlu olduğunu hissettir en azından...
sanmıyorumki kafasına dank etmesin.........

Canım nikahta yada düğünde takılan altınlardan bahsediyorsan eger, iş o raddeye gelirse mahkeme video çekimlerini izleyip kimin tarafı ne taktıysa ona göre bölüştürüyormuş...

evet bunu denicem bunu güzel bir dille söylemem gerekiyor aynı evde yaşamamızın bir anlamı kalmadığını onun vicdan azabı çekerek farklı bir yerde yaşayarak hayatında ben olmadan daha mutlu olacağını düşünüyorsa resmen boşanmadan bunu tatmış olur benim elimden hiçbirşey gelmiyor aynı evde artık kalmamızın mümkün olmadığını vicdan azabı çektirecek bir dille anlatmam gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…