Boşanmadan önce...

ikincielci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
2.212
1.208
133
35
Son GÜNCELLEME: Arkadaşlar merhaba, eşim ailesinin yanına gitmişti iki gün şehir dışına. Dün dönerken mesaj attı ne lazım falan diye, sonra bir keç mesaj daha attı evle ilgili. Geldiğinde biraz mesafeliydi. bir iki laf attım konuştu normaldi. Biraz soğukluk var ama uzatmıyor gibi konuyu.

EDİT: AŞAĞIDAKİ KONUYU SABAH AÇTIM VE ÖĞLEN MESAJ ATMAKTAN VAZGEÇTİM.

Arkadaşlar merhaba, konularımı bilen bilir okumak isteyen buyursun okusun. İki gündür buralardayım :)

Eşim boşanmak istediğini söyledi ve ben de duygusal ve mantıksal olarak gelgitler yaşıyorum. Hayat düzenim tamamen değişecek. Şehrim, işim, yaşamım, her şey değişecek. Bekarken yıllarca başka şehirde yalnız yaşamış biri olarak ailemin evinde yaşamaya başlamak, memleketime dönmek...

Eşimle sürekli bir çatışma içindeydik ve hep neticesinde o haklı çıktı. Ben pasif ezik biri değilim o da bunu biliyor çatışmalarımızın çoğu bu sebeple yaşandı. Ama çoğunda ben sıkılıp uzatmak istemediğim için (işleri uzatmayı, küsmeyi, meseleyi büyütmeyi sevmem) konular onun istediği şekilde kapandı. Son konumuz tartışmamız eski konularımda var.

Bugün çantasını aldı başka şehirde olan ailesine gidiyor. Annesi eminim soracak ve kendi tarafından anlatacak boşanma konusunu açacaktır. Olaylar nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama şöyle bir mesaj atmak istiyorum. Sizce neticesi ne olur bir destek verin. Mantıklı düşünemiyor olabilirim.

"Merhaba ........... Seninle yüz yüze pek konuşamıyoruz bu yüzden de mesajla anlaşmaya çalıştım derdimi hep. Her zaman hesap veren yaptıklarının cezasını çeken ben oldum. Sen hiç bir konuda hesap vermedin hiçbir konuda benim gönlümü almadın. Her zaman ben derdimi anlatmaya seni ikna etmeye çalıştım. İkimiz de çok yorulduk bu ilişkide en başından beri. Çoğu zaman bir şeylere değer diyordum. Ama kızımla ilgili konuda beni suçladığından beri içimde boşluk var. Bunca zaman içinde tutup şimdi söylemen de böyle düşünmen de çok vicdansızca. Ama bunun hesabını sormayacağım. Benim seni eleştirdiğim şeyler basit ve düzeltilir şeyler ama sen hep karakterime saldırdın benle ilgili hiçbir şeyi beğenmedin. Artık sorun etmiyorum. Hassas noktalardan vurmayı çok iyi biliyorsun. Tebrik ederim başardın. Allah'a havale ettiğin için rahatım. Hiçbir haksızlık yapmadım sana. Kırmış olabilirim insanız kırıyor kırılıyoruz. Bundan sonra hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. İkimiz de nasıl mutlu olacaksak öyle neticelensin bu konu. Allah'tan gelen her şeye razıyım. Bıraktım ipin ucunu."

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam mesaj yazmam.
Bitirmek isteyen insana çaba harcamam.
Çok yorucu oluyor böyle uğraşmak. Temiz bir şekilde anlaşmalı bitirip yoluma bakmayı tercih ederim.
çaba harcamak değil bu içimdekileri söylemeden mi bitsin?

Hayır bu mesajı atmayın bence.

Bu annesine gidiş önceden planlı mıydı? Yoksa bu tartışmanızdan ötürü mü gidiyor?

Dün gece hiçbir şey konuşulmadı değil mi?
beraber gidecektik kayınvalidem geliyorsunuz değil mi yazdı şimdi. Ama tek gidiyor. Hayır tek kelime geçmedi.

Mesajı atmayın. Mesajlarınızı takip ediyorum anladığım kadarıyla kafasında sizi bitirmiş. Yakın zamanda dava açar ve belirsizlik son bulmuş olur.

Son düzenleme:
Ben mesaj atmayın derim, değmeZ. Atacaksanız da şu cümleyi silin ‘Her zaman hesap veren yaptıklarının cezasını çeken ben oldum’ dışardan gören göz siz hata yapmışsınız da sizi cezalandırıyor gibi anlıyor. Mahkemede delil olarak sunup üzerine türlü senaryolar yazabilir
delillik falan bir konu olacağını sanmıyorum. Anlaşmalı boşanırız bence

beraber gidecektik kayınvalidem geliyorsunuz değil mi yazdı şimdi. Ama tek gidiyor. Hayır tek kelime geçmedi.

Anladım..

İki seçeneğiniz vardı ve hala hangisini seçtiğinizi bilmiyorum.

1- Boşanma talebine tamam demek
2- Beklemek, aceleci olmadan süreci kendi akışına bırakmak

Bu iki seçenekte de yapmanız gereken bu mesajı atmak değil

1. ise yapacağınız, zaten gemileri yakmışsınız demektir. Eğer yaktıysanız da ona mesaj ile değil yüzüne çat çat söylerek içinizdekileri gerekli dersi verip içinizi soğutmalısınız. Ki o konuşma da bu kadar naif olmamalı. Çünkü mesaj atarsınız hem yüzüme söylemeye cesareti yok diyecek, hem yüz ifadesini göremeyeceksiniz, hem mesajlaşmada herkes fazlasıyla dayılanır saçmalanabilir. Yani o hakkı kendinizden almayın. Yüzüne karşı içinizdekileri söylersiniz. Kaldı ki süreci oluruna bıraktım kabullendim gibi bir "kurban" gibi söylemezsiniz. Neden ipler onun elinde olacakmış:KK62:

2. ise kararınız o zaman da bu mesajla aslında karar bildirmiş oluyorsunuz. Akışına bırakmış olmuyorsunuz ki.

Kaldı ki evlilik de böyle mesajlaşmayı değil, iyi de kötü de olsa konuşmayı hak ediyor.

Mesajı atmayın. Mesajlarınızı takip ediyorum anladığım kadarıyla kafasında sizi bitirmiş. Yakı. Zamanda dava açar ve belirsizlik son bulmuş olur.
bitirmesi ya da son bulması değil konu. Boşanmadan önce içimdekileri söylemek istiyorum. Boşandıktan sonra şunu deseydim bunu deseydim hissi yaşamamak için

Anladım..

1. ise yapacağınız, zaten gemileri yakmışsınız demektir. Eğer yaktıysanız da ona mesaj ile değil yüzüne çat çat söylerek içinizdekileri gerekli dersi verip içinizi soğutmalısınız. Ki o konuşma da bu kadar naif olmamalı. Çünkü mesaj atarsınız hem yüzüme söylemeye cesareti yok diyecek, hem yüz ifadesini göremeyeceksiniz, hem mesajlaşmada herkes fazlasıyla dayılanır saçmalanabilir. Yani o hakkı kendinizden almayın. Yüzüne karşı içinizdekileri söylersiniz. Kaldı ki süreci oluruna bıraktım kabullendim gibi bir "kurban" gibi söylemezsiniz. Neden ipler onun elinde olacakmış:KK62:

2. ise kararınız o zaman da bu mesajla aslında karar bildirmiş oluyorsunuz. Akışına bırakmış olmuyorsunuz ki.

Kaldı ki evlilik de böyle mesajlaşmayı değil, iyi de kötü de olsa konuşmayı hak ediyor.
öyle sakince konuşulacak bir adam değil. Karşılıklı konuştuğumuzda (konuşabildiğimiz kadarıyla) sonuç bana bağırmasına üstüme yürümesine gidiyor. HAklı olduğum konuda bile konuşamıyorum kaldı ki bunda kendini haklı görüyor asla insan gibi konuşamayız. normal sohbet ederken bile farklı fikirlerde olduğumda sonuç öfkeye dönüşüyor

Anladım..

diğer şeylere cevap vermemişim. Sanırım kabullendim durumu hatta istiyor da gibiyim emin değilim. ipleri onun eline vermek istiyorum çünkü sorumluluk almak istemiyorum artık. kendi yaptığı şeyin sonucuna katlansın sen yaptın demesin bana artık.

bence içimde kalmasın diyip kendinizi yormayın. evliliğiniz boyunca içinizde kalanları bir mesajla hele ki boşanmaya karar vermiş bir adama zaten anlatamazsınız.

ayrıca yazdığınız mesaj tamamen kendinizi suçlu gösteren bir mesaj. hayat ne getirir bilemezsiniz, mahkeme sürecinde işler çirkinleşebilir de.. elinde neden böyle bir mesaj olsun ki ?

bitirmesi ya da son bulması değil konu. Boşanmadan önce içimdekileri söylemek istiyorum. Boşandıktan sonra şunu deseydim bunu deseydim hissi yaşamamak için
Sen dilini kullanmışsınız mesajlarınızda. Direkt savunmaya geçecektir. Öfkesi artacaktır.

bence içimde kalmasın diyip kendinizi yormayın. evliliğiniz boyunca içinizde kalanları bir mesajla hele ki boşanmaya karar vermiş bir adama zaten anlatamazsınız.

ayrıca yazdığınız mesaj tamamen kendinizi suçlu gösteren bir mesaj. hayat ne getirir bilemezsiniz, mahkeme sürecinde işler çirkinleşebilir de.. elinde neden böyle bir mesaj olsun ki ?
kendimi nasıl suçlu gösteriyor ?

Back
X