Boşanmadan sonra hayat ??

duvarklima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
109
4
46
İstanbul
Merhaba,

Benim sorunum eşimle aramızdaki sevgisizlik daha önce benzer konular açtığım için tekrar aynı konuya girmek istemiyorum. Şu anda 2 yaşındaki kızımıza bakmak için çalışmıyorum ve 1 senedir eşim evi geçindiriyor. Yalnız bu iş beyefendiye ağır gelmiş olacakki, geçen gün ofiste çok iş olduğundan dolayı işten çıkacağını söyledi. Ben de annesini aradım ve durumu anlattım Normalde annesini bu konular için hiç aramam, ancak acayip irrrite oldum bu sorumsuzluğuna. Veya ben evde oturuyorum diye beni huzursuz etmeye çalışmasına. Annesi aramış ve ben ne yapacağımı bilirim demiş , o zaman beni neden huzursuz ediyorsun ve de madem bakmak zor geldi neden işten çıkmak istediğimde benden önce destekledin ? Bu benim için son nokta oldu.

Artık bu soruları sormak dahi istemiyorum. Benim sormak istediğim soru aslında bekar annelere veya bu konuda bilgisi olanlara;

Boşanmadan sonra hayatınız nasıl oldu ? Çocuğu baba ne kadarda bir görebiliyor ? Yatılı mı yoksa dışarıda mı görüşülüyor ? Baba ile sizin şahsi münasebetiniz var mı ? Çocuğunuzun psikolojisi ne durumda ? Hayat sizin için daha mı zorlaştı yoksa daha mı kolaylaştı ? ( Gerçi bu biraz kişilik yapısı ile ilgili ) Cevap verirseniz sevinirim. Bir karar almaya çalışıyorum, ama kararı alınca çıkabilecek sorunları da görebilmek istiyorum. Teşekkür ederim..

başkalarının yaşadıklarına ve önerilerine göre mi karar vericeksiniz boşanmaya:26: yoksa boşanmaya karar verdiniz karşılaşacaklarınızı mı merak ediyosunuz?

kocanıza saygınız ve sevginiz bitmiş anlaşılan...

vallahi bilmiyorum arkadasım bende merak içindeyim yakın zamanda yaşayıp görcez .. bi kaç aydır ayrıyız zaten ve alıştım hiç aramıyorum yokluğunu... zorlukları olur elbette ama alışır insan herşeye alıştığı gibi ve zamanla hafif gelir... ama biraz daha iyi düşün yuva yıkmak kolay iş değil herşeyi ölç biç tart iyice düşün... ailene danış anlık ani bir karar verme canım.

Canım sabırlı ol biraz boşanmak şuan için aklına gelmesin. İnan o psikolojide yaşamak hiç kolay değil. Üstelik bebeğin var. Eşin çok bunalmış olabilir ona hak ver inan bazen benim bile sabrım taşıyo eşimi arayıp isyan ediyorum ama 2 gün sonra herşey eskisi gibi oluyo. Eşine destek ol bence

Diğer konularınıza baktım şimdi. Eşinizde sizde hep boşanmaktan bahsetmişsiniz. Neden böyle soğuduğunuzu anlayamadım ama hala fikrim aynı çocuğunuz için biraz daha sabredin sevmeye çalışın. Daha farklı davranın ve değer verin belki de onun tek ihtiyacı budur. Hediyeler jestler bir başlangıç olabilir

boşanmak!!!!!!!!!!! wevliliğin ne kadar kötü olursa olsun iliklerine kadar işleyen ve zerre zerre hissettiğin bi acı.zamanla kanamıyo ama acıyo....
çok ama çok iyi düşün.
3 ay oldu ben boşanalı.
boşandığım;her gün,her saat,her dakika,her saniye aklımda.
olmuyosa da olmuyo ne kadar zorlarsan zorla.
hergün depremle sallanmaktansa,o binayı yık sağlam ve huzurlu bi bina inşa et.
insanoğlunun alışamayacağı hiç bişey yok.
3 ayı aylattım kendime 6 ay daha veriyorum en fazla...
ondan sonra çok ama çok iyi olacağım kızımı büyütüyorum arabamı aldım evim düzenim bozulmadı zaten
hakkımızda hayrılısı.

bizim davamızda az kaldı gününün gelmesine... ben kendimi hazırladım galiba 1.5 senedir.. neden zor anlamadım neden içimiz kanayacak evet boşanmak için evlenmedik bu üzücü ama bu adamlarla evli kalıp daha fazla aldatılıp daha fazla horgörülmek mi amaç ...
kendimi toparlıcam onunla doğmadım ki ne yapalım.böyle konusuyorum şimdi evet ama bir bilseniz ben onu nede çok severdim anlatamam kelimelerle ama bitti vazgectim kendime bu kötülüğü daha fazla yapmıcam...

birini unutmak istiyorsanız onunla yaşadıklarınızı değil onun size yaşattıklarını hatırlayın diye bir söz vardı... her gün kendime hatırlatıyorum ve inanın yaşattıkları tahammül edilir gibi değil.. mutlu olcaz merak etmeyin güçlü durcaz işimize evladımıza sarılcaz... gün gelecek devran dönecek

eğer bir insan düzelmicek gibiyse onunla ömür geçmiyor malesef mutlak biryerde tıkanıyor ben kendi açımdan hiç etkilenmedim çok seviyordum ailemi bile karşıma aldım ama ben çabuk atlatttım ama kızım3 yaşında o öyle değil kendisi ile hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen çocuğunu aramıyor görmüyor maddi açıdan zaten bakmıyor onu geçtim bir sesinini duyursun razıyım oda yok bugünlerde oyunlarında herşeyde hep ağzında bir baba lafı gidiyor gün geçtikçe dahada üstüne düşüyor işte herkes için iyi ama çocuklara olan oluyor daha doğrusu anne baba kendini blse oda etkilenmicek ama bizim babada iş yok insanlık yokkkk

inşallah canım gün gelsin devran dönsün....

bosanmayi dusunmeden once esin icin degil kendin icin calis cunku yarin obur gun bu is biterse hayata tekrar baslamak sana cok zor gelir..

Sema Maraşlı nın sevmek bu kadar güzelken adlı kitabını okumanı tavsiye ediyorum.

arkadaşım neden bu kadar kötü hissediyorsun sebebi nedir ? boşandın da ne oldu ne değişti ? her saniye aklımda demişsin, vicdan azabı filan mı çekiyorsun çocuğuna karşı ? yoksa kötü giden bir evlilik sonrasında boşanmanın normal bir insanı rahatlatması lazım.

canım bu benimle alakalı bişi sanırım.vicdan azabı çekmiyorum çünkü bu evliliği yürütmek için çok çaba sarfettim ve bunu benim çevremdeki herkes çok iyi bilir.tek taraflı çabalayınca yürümüyo.tabiki bi yuva dağılıyo birden toparlanmak kolay değil.ama sanırım zamanla daha iyi oluyorum.aslında sen bana bakma...kafan rahat oluyo benim sorunlarım çoktu.konumu okursan anlarsın.ama ara ara kriz dönemleri oluyo ve bu normal.benimki kendi istedi boşanmayı ve sürekli istiyodu.ben önceleri yalvardım bile yapmayalım diye onları atlattık.ama son konuda ipi ben bıraktım ve ben bırakınca bitti.''ben'' yani ''ben'' yürütüyomuşum anladın mı?
olmadı mı olmuyo canım.ben hayatımı kurdum.zaten düzenimi eşyalarımı hiç bozmadım herşeyi ben almıştım.bende kaldı.yeter ki hayatını düzene sokmak iste oluyo.ben hep şunu söylemeye başladım ;çatlak bi binada yaşamaktansa;o binayı terket, daha sağlam ve hep yıkılacak mı diye düşünmediğin bi binaya geç.inan daha huzurlu olacaksın.evet zorlayacak insanı ama zamanla geçecek...hakkımızda hayırlısı...zafer bizim olacak

sanki benim eşimi anlatmışsınız benimde kızım 4 yaşında ve eşimle ayrı yaşıyoruz ayda bir defa 15 dk görüyor o kadar ne kadar vicdansız vede insanlıktan çokmış adamlara ömrümüzü heba etmişiz demekki bu yapıdaki adamların evliliği yürümüyor sanki benim eşimi anlatmışsınız eşimde demiyorum artık tiksiniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…