• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak artik cok mu normal?

p3ngu3n225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
144
48
98
Bekarim..Herkes evlenirken bosanmayi hesaba katmaz istemez fakat ne oluyorda 1 ay suren evlilikler bile bitiyor.Annelerimiz de maddi kulfet cekmisler (siddete ve aldatilmaya karsiyim) onlar da eslerinin ailelerinde haksizlik gormusler..Ama dayanmislar guclu durup ayrilmamislar.Eger ayni cati altinda yasanamayacak derece de bir huzursuzluk varsa elbette bosanilsin fakat yeni nesil biraz erken mi pes ediyor?Bunu sadece bayanlar icin demiyorum erkekler icinde..Sorumluluk alamayan evli oldugunu anlayamayan erkekler...O kadar cok bosanma meselesi goruyorum ki bazilari eften püften olabiliyor..23 gunluk evlilik kizin " ayy ben para derdi cekemem "demesiyle bitiyor.Illa bosanmasin hayatini degmez insanlara harcasinda demiyorum.Zaten bu devirde anlayisli birini bulmak cok zor ailesinin oyle olmasi ayri zor... Bosanma karari normal mi zorunlu bir secenek midir? Saniyorum evlilik ve evlilik kurumuna olan inancim epeyce zayifladi.Mutlu evlilik cok mu ütopik?

Hayır değil. Millet işin kolayına kaçıyor sadece. Bende 25 yaşında ayrılmıştım şimdi 36 yaşındayım 1 sene önce tekrar evlendim. Sadece çok çok tanımadan evleniliyor ve eşlerin birbirlerinden beklentileri farklılaşıyor. Erkek ya da kadın evlendikten sonra bambaşka insana dönüşüyor ve karşıda ki dumur oluyor. Birde eskiden annelerimizin ekonomik özgürlüğü yoktu o yüzden de katlanıyorlardı. Şimdi en küçük tartışmada boşanılıyor

yanlış düşünüyorsun önce onu diyeyim sana.
sadece para için evliliği kaç kişi bitirebilir ki?? ha öyle birşeye denk geldiysen onun psikolojik sorunları vardır bu bir.
ikincisi burda gördüğüm konular ciddi önem arz ediyor. mesela cinsellik daha önce yaşanmadığı için genel olarak evlenildiği gün görülüyor. burda sıkıntı varsa o evlilik zaten gitmiyor.
sonracıma kayınvalideler, kardeşler evlendikten sonra ortaya çıkıyor. burda da çiftler durumu idare edemezse neden bir taraf mutsuz olsun ki.
sonra ortaya çıkan bekarlıkta alışkanlıkların devam etmesi. bazı alışkanlıklar evliliğin doğasına aykırı. mesela sabahlara kadar arkadaşlarla takılma.

ama gelgelelim her evlilik de aynı değil. bunlar çabuk gelinen sonlarda oluyor genelde.

Bekarim..Herkes evlenirken bosanmayi hesaba katmaz istemez fakat ne oluyorda 1 ay suren evlilikler bile bitiyor.Annelerimiz de maddi kulfet cekmisler (siddete ve aldatilmaya karsiyim) onlar da eslerinin ailelerinde haksizlik gormusler..Ama dayanmislar guclu durup ayrilmamislar.Eger ayni cati altinda yasanamayacak derece de bir huzursuzluk varsa elbette bosanilsin fakat yeni nesil biraz erken mi pes ediyor?Bunu sadece bayanlar icin demiyorum erkekler icinde..Sorumluluk alamayan evli oldugunu anlayamayan erkekler...O kadar cok bosanma meselesi goruyorum ki bazilari eften püften olabiliyor..23 gunluk evlilik kizin " ayy ben para derdi cekemem "demesiyle bitiyor.Illa bosanmasin hayatini degmez insanlara harcasinda demiyorum.Zaten bu devirde anlayisli birini bulmak cok zor ailesinin oyle olmasi ayri zor... Bosanma karari normal mi zorunlu bir secenek midir? Saniyorum evlilik ve evlilik kurumuna olan inancim epeyce zayifladi.Mutlu evlilik cok mu ütopik?

ben ay ben para derdi çekemem diye biten evlilikler pek görmedim hatta tam tersini göçdüm.kadın dayak yer,aldatılır yine de kocam kocam diye boşanmaz.çevremizde ilk örnekten çok ikinci örnekler mevcut bence.

eskilerin boşanmayışı güçlü olduklarından mı yoksa halk arasında çok duyduğumuz ve sinir olduğum 'dul' kalmaktan korktukları için mi acaba?

boşanma kararı normal bir seçenektir.

Babaannemin kuzeni şu an 90 yaşında..
2kez boşanmış.. zerre etrafı onemsememis.. kendi mutsuzlugunu kendi bilmiş.. ona gore yolunu cizmis.. doktordu ekonomik gücü de vardı.. insanlar sırf bosanmamak için mutsuz olup mutsuz etmemeliler.. evlilik kararı çabuk alınmamalı.. seviyorum diyip acele etmemeli.. yoksa hersey insanlar için..

özellikle kadınlar öyle kolay kolay yuvamı yıkayım demezler. ben de para derdi çekemem diyip boşanan görmedim. boşanmak hiç de kolay değil ayrıca... o noktaya gelene kadar özellikle kadının çözüm için çabalamadan aman olmuyorsa olmuyor diyip bıraktığına da inanmıyorum..

Boşanmak zaten normal ki.
Artık kimse kahır çekmiyor. Ki kimse kahır çekmeye evlenmiyor da.
Herkesin elinde maddi manevi özgürlüğü var.
Mutsuzsam neden evli kalayım ki senelerce?
O karısına hayatı zindan eden adamlar 50 sene sonunda vay be karım da ne cefakar dese nolur demese nolur?
Hayata bir defa geliyoruz. Ona da dert çekmeye değil valla.

evet boşanmak normal ama kolay değil
bence sen normal değilde bu kadar kolay mı demeliydin
valla ben çalışıyorum mutlu olduğum gün sayısı mutsuz olduğumdan daha az
ama 2 yıldır boşanmaya cesaret edemiyorum

Eskiden kadınların ayakları yere basmıyordu,kendi paralarını kazanamıyor ailesinin evine geri de dönemiyordu,mutsuzsa bile mecbur katlanıyorlardı..Şuan öyle değil.Kadın da erkek de çalışıyor..Anlaşamayınca yollarını ayırıyorlar ki bu gayet normal bir şey bence.Tabi ki emek verilmeli aile kutsal bir müessese lakin olmuyorsa da zorlamanın anlamı yok,hayata bir kere geliyoruz.Çok mutlu evlilikler de var bu arada :KK37:

özellikle kadınlar öyle kolay kolay yuvamı yıkayım demezler. ben de para derdi çekemem diyip boşanan görmedim. boşanmak hiç de kolay değil ayrıca... o noktaya gelene kadar özellikle kadının çözüm için çabalamadan aman olmuyorsa olmuyor diyip bıraktığına da inanmıyorum..

kesinlikle öyle bekarken bolluk içinde yaşarken evlendikten sonra helede kızımı dogurduktan sonra ekmek alacak paramız yoktu , parasızlık için değil ama kv ve abisi yüzünden boşanmayı çok düşündüm ama yapmadım çunku kocamın özzünde iyi bir oldugunu biliyordum rabbim benide yanıltmadı 10 yıl oldu evleneli ve çok şükür her gunume

kadınlar parasızlıktan boşanmaz dayak yalan aldatma gibi gibi gibi

Bekar birisinin boşanmakla ilgili konu açması da ayrı bir ironi.. kim ne yaşıyor bilemezsin,hangi ortamda hangi şartlarla ne kadar sabrettigini ve o sabrın artık son demini de tüketip nasıl o kararı verdiğini de anlayamazsın. Millet çok meraklı mi sanki ayrılmaya boşanmaya şimdiye kadar ben bu sitede eften püften bir sebeple ayrılanı göbek atarak da ohh be diyeni görmedim yani. Bekarsın ve anlamazsın. Ben de bekarım ve evlilikle boşanmayla ilgili açılan hiçbir konuya da kolay kolay yorum yapmam çünkü o psikolojiyi bilmiyorum anlamamın imkanı yok. Rabbim kimseyi de o psikolojiyi anlayacak hale getirmesin insallah. Ne bilim sırf konu açmak için de açmayın lütfen.

Ben konuyu saçma buldum, kime ne ki bu herkesin kendi hayatı. Bize ne yani isteyen boşansın istemeyen evli kalsın. Herkesin kararı, tercihi... Ayrıca boşanmak zaten normal bir durum? Niye anormal olsun? X zihniyet beğenmedi diye insanlar neden anormal olsun yani... Herkesin hayatı kendine.

evet bazen(nadiren) burda da böyle konular görüyoruz kadınlar da erkekler de zora gelemiyorlar biraz.

birkaç da fikrim var:
-gelinler karşı taraftan şunu yapsın bunu yapsın die bi ton istekte bulunuyor karşı taraf da yapınca söz sahibi oluyor sonra gelinler bunu çekemeyince koca ile kötü oluyorlar,
-gelinler çok verici davranıp hep iyi insan olayım die bakıyorlar ama kocalar hazıra rahata alıştıkça daha çok yükleniyor,
- kadın erkek arasında özel hayata saygı kesinlikle yok maalesef. ne kadın erkeğin ne erkek kadının kendine ait de bir hayatı olabileceğini kabul etmiyorlar. böylece birbirlerini boğarak evliliği öldürüyorlar,
- kadın da erkek de evliliklerinden ailelerini uzak tutamıyorlar. yani kendi sorunlarını ailelerine anlatıyorlar, ailelerinin sorunlarını birbirlerine anlatıyorlar..

gibi gibi..

Kimse kolay kolay bosanma karari almaz. Her evin icini sorunlarını da bilemezsiniz. Ciftlerin anne babalari bile bilemez. Eskiden bu kadr kolay bosanmiyordu daha doğrusu bosanamiyordu kadinlar katlaniyorlardi da iyi mi yapiyorlardi. Bizim yuvasini yikmamaya calisan cefakar annelerimiz cok mu mutlulardi? Babalarimiz "vay benim her derdimi ceken , bizi cekip çeviren canim karim" deyip kiymet mi verdi annelerimize? Hic umursamadan yasayip gittiler , sanki olmasi gereken buymus gibi. Ben gayet memnunum kadinlarin eskisinden daha kolay bir sekilde bosanmalarindan. Keske daha da kolay olsa. Bosanmanin da evlenmek gibi normal oldugunu toplumun her kesimi kabul etse.

Ben de boşandım. 15 yıl evlilikten sonra. Parasız günlerimiz en Mutlu günlerimizdi. Çalıştık, bir olduk, birbirimize destek olduk. Sonra maddi açıdan rahatlayınca eşinin tüm huyları değişti. Benimle konuşmaya bile gerek duymadı. Yabancı biri oldu. Parasızlık önemli değil saygı olduktan sonra.

Boşanmak zaten normal ki.
Artık kimse kahır çekmiyor. Ki kimse kahır çekmeye evlenmiyor da.
Herkesin elinde maddi manevi özgürlüğü var.
Mutsuzsam neden evli kalayım ki senelerce?
O karısına hayatı zindan eden adamlar 50 sene sonunda vay be karım da ne cefakar dese nolur demese nolur?
Hayata bir defa geliyoruz. Ona da dert çekmeye değil valla.
benim annemde babamı yıllarca cekti cocuklugumuzdan genliğimize agzımızdan burnumuzdan geldi.hepimiz evlendik ayrıldık yıllar geçti torun sahibiler ama babam az bişey degişti aynı kafa aynı sıkıntı sadece torpulendi kafası hasta.annem hala onunla yasıyor ve bosanmak istemedi cünkü ailesi destek olmadı zamanında simdide yaslandılar gidemiyor cekiyor yasıyor alıştı .
ama bu gibi insanlarla kimse kimse evli kalmasın hayat ucuz degil.fakat sundan bundan sebepten bosanılmaz.
en canlı örnekte benim ben maddi sııntı cok cektim eşim paramızı sagda solda borsada kaybetti ama bosanmadım çünkü cok iyi bir insan bu hatayı evet yaptı ama huyu mükemmel biri onu kaybetmek istemedim.maddi gelip geçiyor zor oldu tabiiki ama manevi bulmak babamdanda gördüğüm için eşimin elini öpesim geliyor.

Back
X