Boşanmak çözüm mü, boşanmak kolay mi...

simonskitty

Her şey geçer, hayat kalır.
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
1.256
1.733
333
Eşimle 4 yıldır evliyiz. 1.5 yaşında da kızımız var. Bugüne kadar bir çok tartışmamız oldu. Bir keresinde evi terkettim ve eşim 1 ay boyunca beni aramadı bile. Lohusaligimda kayinvalidemin kaprisleriyle uğraştım. Şimdi bir de her şeye karışan bir kayınpeder çıktı. Kaba saba siddet yanlisi bir adam. Bugüne kadar hep ben adım attim. Eşim ailesine tek bir laf etmedi. Hep beni haksız buldu. Artik ona ne güvenim ne sevgim kaldı. Konuşamıyoruz. Hep kafasindakiler doğru. Ailesi ne yaparsa yapsın onlar hakli. Çok sıkıldım bu durumdan. Boşanmak çözüm mu ? Tek taraflı boşanma davası açmak için avukata mi ihtiyaç var? Tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum....

Boşanmak bazen çözüm, bazen değil.

Bu senin evliliğindeki sorunlarla, boşandıktan sonraki imkanlarınla, ailenin arkanda durup durmaması ile alakalı.

Herkese göre değişir.

Boşanmak bazen çözüm, bazen değil.

Bu senin evliliğindeki sorunlarla, boşandıktan sonraki imkanlarınla, ailenin arkanda durup durmaması ile alakalı.

Herkese göre değişir.
Calisiyorum gelirim de iyi sayılır. Ailem de yanimda. Ama eşimin boşanmayı kabul edeceğini hiç sanmıyorum...

Ben her ayrılma kararından önce çift Terapisi desteği alınması gerektiğini düşünüyorum profesyonel anlamda büyük bir kazanç oluyor. Biz almıştık çok iyi noktalar yakalaniyor

Eğer olmayacağını düşünüyorsan boşanmak senin için çözümse ailen arkansdaysa mesleğin varsa olabilir ama eşinle terapi yardımı alabilirsiniz son kez denemek için

Boşanmak kolay değil. Ama anlattığın koşullarda bir ömür geçirmek de kolay değil. Bir terapiye gidin. Olmazsa boşanırsın.

Boşanmak kolay değil ( boşanmış ailenin çocuğuyum)

Benim icin zor değildi yani ailem boşandı hüüüü babasiz kaldim... hüüüü durumu yaşamadim.

Annem cok bunaldı. İki cocukla tek başına savaştı. Başardı ama cok bunaldi.

Ben sorunlu bir evlilik yaşasam boşanırmıyim? EVET.
Cocuklarim icin boşanirim. Olmuyorsa inceldiği yerden kopsun derim

En zoru o karari vermek. Ancak bu karar tum yollar denendikten sonra, artik bicak kemige dayandiginda alinmali. Esin degismeyecektir. Kimse degismez ancak evliligi yurutmek icin caba gosterecegine inaniyorsaniz cift terapistini deneyin. Terapi ise yarayacak mi bir bakin.
Tam bunlari yazmistim ki sonra konunuzu tekrar okudum. Guven ve sevgim kalmadi yazmissiniz. Guven biterse bir daha geri gelmez. Ve evlilikte de guven olmazsa evlilik yurumez ki.

Boşanmak kolay değil ( boşanmış ailenin çocuğuyum)

Benim icin zor değildi yani ailem boşandı hüüüü babasiz kaldim... hüüüü durumu yaşamadim.

Annem cok bunaldı. İki cocukla tek başına savaştı. Başardı ama cok bunaldi.

Ben sorunlu bir evlilik yaşasam boşanırmıyim? EVET.
Cocuklarim icin boşanirim. Olmuyorsa inceldiği yerden kopsun derim
Işte evliyken mi daha çok uğraşacağım yoksa boşandıktan sonra mi bilmiyorum. Biz de ikinci çocuk istiyorduk kardeşi olsun diye ama böyle bir durumda başka çocuk istemiyorum...

Işte evliyken mi daha çok uğraşacağım yoksa boşandıktan sonra mi bilmiyorum. Biz de ikinci çocuk istiyorduk kardeşi olsun diye ama böyle bir durumda başka çocuk istemiyorum...

İkisi ayri savaş. Kiyaslanmaz.
Ben şahsen sürünsem bile sebebi KENDIM olmak isterim. Başka bir insanin bana zarari dokunamaz. Dokundurmam.

Allah bana bu cani bana mutsuz olmak icin vermedi. Olursam kendi kendime olurum.

Ama bu benim karakterim. Hep böyleydim. Siz kendiniz nasil bir insansiniz?

Evlilik terapistleri sanılanın aksine uçurumun kenarındaki evlilikleri kurtarmıyor sadece durum tespiti yapıyor eğer umut vari bir evlilik ise çiftlere ayna tutup kabullenin mesajı veriyor.
Bunu bilerek gitmeni öneririm en azından bir ümit var mı öğrenirsin bir uzmandan ona göre karar verirsin.

İkisi ayri savaş. Kiyaslanmaz.
Ben şahsen sürünsem bile sebebi KENDIM olmak isterim. Başka bir insanin bana zarari dokunamaz. Dokundurmam.

Allah bana bu cani bana mutsuz olmak icin vermedi. Olursam kendi kendime olurum.

Ama bu benim karakterim. Hep böyleydim. Siz kendiniz nasil bir insansiniz?
Ben de öyleyimdir źaten düşünüyorum da yeterince mutsuzluk yaşadım..

Back
X