boşanmak doğru bir karar mı?

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
Çok kötüyüm. Çok yorgunum, üzgünüm. Her şeyden bıkmış , tükenmiş bir haldeyim.

Eşimle Ünv. Yıllarından birlikteyiz. Çocuk dogduktan 1 yil sonradan beri şiddetli kavgalarimiz var. Aramızda sevgi vardı ama saygı tükenmeye başladı.en ufak kavgada bagirmasi, küfür etmesi bana tahammulsuzlugunu göstermez mi? ?aslı da bir iki senedir bu durum var.terfi etti.ve şu anki işi çok yoğun stresli. Ama o işyerindeki bütün sıkıntıları benden çıkarıyor resmen.

bir kaç senedir psikolojik şiddet görüyorum. Arada duzeliyoruz süper oluyoruz sonra bir kavgada sorunda tekrar aynı şeyler.asagilamalar küfürler. Bir kac kere de ufak tefek fiziksel şiddet.

İyi konuştum .huyuna suyuna gittim.bahane ettiği sorunları duzelttim.o bağirınca sustum.bir de böyle olsun bakalım dedim.ki ben öyle eşim bana laf söyleyecek de susacak biri değilimdir. Cevap yetistiririm.ama onu da bıraktım. Kavga büyümesin, kızım etkilenmesin, bu is boşanmaya gitmesin diye.....

Ama bu sabah bütün komşulara rezil olduk. Ufacık bir tartışma büyüdü. Küfürler hakaretler,dayanamadım için için aglamaya başladım artık. Bu seferde kendimi acindirmis oldum.kendi pişmanlığıni yine benden çıkardı ve duvara dayadi boğazıma yapıştı ittirdi gitti.

30 yasindayim.11 yıllık beraberlik 6 yıllık evlilik şu anda bir çöp benim için.bir günlük birsey değil. İçimde zaman zaman düşündüğüm boşanma fikrinin netlesmesi.

Yalniz kızım 3 yaşında. Çok duygusal bir çocuk. Bana da babasına da düşkün. Belki iyi es olamadık ama iyi anne babalar olduk.boyle bir ortamda kızımı büyütmek istemiyorum.cunku biz kavga ederken bir kaç defa o da laf yetiştirdi eşime, bazen bana.......

Şimdi ne yapıcam nerden başlamalıdır bilmiyorum. Ne yazıkki ailem yok gibi birsey.bana inanmayan,arkamda durmayan bir baba ve ahlaksız bir üvey annem var.ailevi konularımdan da yeterince dertliyim zaten.

Tek dayanağı çalışıyor olmam. Çok şükür ögretmenim. Kızıma yetebilir miyim?kendimize hayat kurabilir miyiz? ?kızım nasıl etkilenecek.bosanirsam neler bekliyor beni?kızım kesinlikle bahane değil. Ama onun zarar gormemesini istiyorum.evli kaldığımız sürece de zarar görecek kavgalarimizdan.en kötüsü de babasının annesine olan davranışlarını normal karşılayarak büyüyecek ve ilerde öyle bir kadın olacak.dusunemiyorum kızlar. Cesaret,akıl ,teselli,örnek ......bunlara ihtiyacım var sanırım. ....

Çekilir bi hayat değil
Ailenizin desteğine ihtiyaç duymayacak yaşta ve ekonomik yeterliliğe sahipsiniz
6 yıldır düzelmeyen evlilik bundan sonra sihirli değnekle düzelecek değil ya
Kızınızın nasıl etkileneceği konusuna gelince
İnanın sizin bu mutsuzluğunuzdan ve evdeki gerilimden daha fazla etkileniyordur
Boşanın demek bana düşmez ama bundan daha kötü ne olabilir ki
Sevgi yok, saygı yok
Küfür, hakaret, şiddet
Silkelenin ve mantıklı düşünün
3 günlük dünya böyle eziyetle geçer mi geçmez mi?
Değer mi, değmez mi?

Bence zaten bitmis bu evlilik ..
Fiili olarak devam etmesinin saDece size zarari var ..
Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum
Belki istanbulda gecinmek zor olabilir
Ama kucuk illere tayin isterseniz rahat gecinebilirsiniz
Cok sanslisiniz aslinda guzel bir mesleginiz var
O iskele babasi da essek degildir herhalde cocuguna nafaka verir ..

Yooo bosanacagim zaten.kizimi en az zararla nasıl kurtaririm. Nasıl yaparım onu bilmiyorum. Bilinmez bir hayat ve hiç desteğim olmayacak.acikcasi aileme bile haber vermeyi düşünmüyorum.bir ev tutar yerleşim. Ama ev bulana kadar dava açabilir miyim.mesela ev ve araba var.bunlar ne olacak.birinin kredisi eşimin arabaninki benim üstüme. Aile desteği olmadığı için bu maddi konular da benim için önemli açıkçası. Tamemen ortak bir yaşamdı bizimki. Ortak birikimler ortak borçlar. Bunları elimden alabilir mi.kucuk bir ilçede yaşıyoruz. Bosanmamiz çok ses getirir. Esim herkesi tanıyor .bu süreçte neler bekliyor beni yaşayanlar varsa paylaşabilirler mi

Memur zaten.nafaka kaçıramaz.

Yanlış anlama arkadaşım da anneyi döven adam ne kadar iyi baba olabilir,ben inan bunu anlamıyorum...
Boşanırsın ya da devam edersin senin bileceğin iş ama evladının bu sahneleri görmesi onu mahvedecek hiç mi düşünmezsin ve nasıl iyi baba/iyi evlat olacak?

kızınız için öncelikle o evden gitmesi gereken kişi siz değilsiniz...adam gidecek sz de kızınızın düzenini bozmayacaksınız.en azından şimdilik.ev sizin mi? herşey 2 ye bölünecek zaten.ama eğer darp raporu alrısanız tazminat hakkınız çok yüksek olur.
akşam konuşun eşinizle gitsin evden,boşanma ,mal paylaşımı vs gibi konular daha sonra konuşulur diye düşünüyorum.eşinize kararlı olduğunuzu söyleyin ayrıntıları daha sonra konuşacağınızı..

Kredi ceksin bankadan odediginiz kadarini size iade etsin ..
Kucuk ilce en fazla iki ay konusur
Unuturlar sonra onu kafaniza takmayin ..
Baska bolunecek mallar hakkinda da avukat yonlendirir sizi

Boşanın.
Eğer siz boşanmayı anmasaydınız bu kadar kesin bir şekilde söylemezdim ama kızınızın erkeklere olan güvenini zedelersiniz annesine sürekli bağıran ve şiddet bir uygulayan bir adamla aynı evde yaşatırsanız. Gerekirse bir uzmana götürürsünüz, yardım alırsınız. İkiniz de onu seviyorsanız ve eşiniz boşandıktan sonra baba olduğunu unutmazsa dramatik bir problem yaşamaz.
Anne babası boşanıp da mutsuz olan çocuklar çoklukla annesi ya da babası tarafından aranıp sorulmayan çocuklar. Eş olmaktan vazgeçip anne baba olmaya devam ederseniz hayatını derinden etkileyecek bir problem yaşamaz.
Eşiniz sanmıyorum ki kızınıza maddi açıdan destek olmaktan kaçınsın. Belki sandığınız kadar kolay olmaz ama her gün yüzlerce kadın tek başına çalışıp çocuk büyütüyor. Siz de başarabilirsiniz.

Boşanmanız çok ses getirmez..
Aaa boşanmışlar derler en fazla bir iki konuşurlar unuturlar.. Alışırlar..
Asıl siz gerçekten boşanabilecek misiniz?
Anladığım kadarıyla sevginiz eksik değil..
Henüz hazır olmadığınızı düşünüyorum ben sizin..
Boşanmak hemen öyle kolayca karar verilebilecek bir şiy de değil zaten..
Öncelikle oturup eşinizle konuşun..
Bu şekilde devam edemeyeceğinizi boşanma fikrinin oluştuğunu söyleyin..
Düzelirse amenna..
Eğer değilse lütfen çocuğunuzu huzurlu bir ortamda büyütmek için hiçbirşeyi, hiçkimseyi kafanıza takmayın..
Hele bir de eğitimci olarak bilirsiniz ki çocuğun karakterinin gelişiminde ilk 6 yıl çok önemlidir..
Boşanma kararı alırsanız da çok mutlu bir anne olmak zorundasınız çocuğunuzun bu travmayı yara almadan atlatabilmesi için..
Allah yardımcınız olsun..

Bu şekilde devam ederseniz kızınız çok daha fazla etkilenecek ve nasıl bir psikolojiye sahip olacak Allah bilir. Böyle bir ortamda büyümesindende daha huzurlu sakin bir evde büyümesi daha iyi. Sizin psikolojiniz ve sağlığınız açısından da bu evliliği bitirmeniz gerekir.

Eşini hala sevdiğini düşünüyorum.Bir aile terapistine gitseniz.

Is hayati insanin ruh sagligini o kadar etkiliyor ki. Ben de bir donem psikopat gibiydim, surekli bagirip cagirmalar cevremdekilerin uzerine yurumeler. Bu nedenle stresten kaynaklanabilecegini dusunuyorum esinin hareketlerinin ama is degistirme, tayin vb gibi secenekleri degerlendirir mi bilmiyorum. Degerlendirebiliyorsa davranislarindaki degisimin bu olabilecegini, yiprandigini soyle, bir Cozum yolu olarak sun. Ama bosanabilirim deme, tehdit olarak algilar

yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok üzüldüm. Allah size güç kuvvet ve bol sabır versin ki bu dönemi rahat atlatın. boşanın diyemem sizin kararınız, o evde siz yaşıyorsunuz ve en doğru kararı verirsiniz zaten.

ancak şöyle birşey söylemek isterim çocuğum küçük 3 yaşında boşanırsam nasıl olur ne yaşar gibi tereddütleriniz var ise ve çocuğum çok etkilenir diye böyle sağlıksız bir ortamda büyütmeye devam ederseniz daha çok etkileneceği ve çocukluk hafızasının güzel olmayacağı kesin. 3 yaşında çok etkilenmez ama biraz daha büyüsün diye beklerseniz daha çok etkilenir bunu unutmayın, o zaman hiç ayrılamazsınız işte. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Sizin işiniz de kolay bir iş değilki, stres herkeste var.
Bir oturun, sakin sakin konuşun. Bir psikiyatriste gitsin; küçücük ilaçlar mucizeler yaratabiliyor.
Bu sinir meselesi çözülmezse evliliğinizin geleceğini göremediğinizi söylersiniz.

İstemezse, elbette siz kendi kendinize de yetersiniz.

öncelikle fiziksel hasar varsa hemen hastaneden darp raporu al. sonra avukata git danış bi neler yapılabilir. kafanda oturur fikirler hem

Darp raporu alacak kadar bişe olmadı tatlım.kavga sirasinda İtiş kakis iste.o da bir kaç kere oldu zaten.ancak psikolojik olarak cok kötü baskilaniyorum.kufurler asagilamalar.hele ona cevap vermemeye başladıktan sonra daha da arttı. Oysa ben cevap vermeyim kavgalar büyümesin bari dedikçe o bunu eziklik olarak mı gördü. Hatta bir kaç defa"" bak böyle ol iste gül gibi geciniyoruz " dedi.ama ben öyle değilim, onun sinirini stresini sünger gibi ememem ki.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…