oo. konu süper.
boşanmamak kolaydır bence. zoru boşanmaktır. ama boşanmamak aldatılma,şiddet vs şeylere katlanmak sadece güçsüzlüktür. eğer kadının ekonomik özgürlüğü yoksa,ailesine geri dönemiyorsa örneklerinin dışında evet güçsülüktür. bahane çocuktur.çevredir....
ama esas neden boşanmak istememektir.
güçlü kadın boşanır. zoru seçer. ama onuruyla çeker gider.
Tabii ki bekara gelince, boşan git demek evliye 'bekara karı boşamak kolay, boşanmak işin basit tarafı' gibi dense de acaba gerçekten boşanmak neyin ilacıdır, neyin değildir?
Bazi evli insanlar evlenince kisiliklerin degisecegini o yuzden bekarlarin bu tur konulara yorum yapmamasini istiyor. Evlenince kisiligim, on yargilarim , bakis acim degismez o yuzden bir bekar olarak konuya yorum yapiyorum.
Benim katlanamadigim; Aldatma , siddet (fiziksel+ psikolojik), kufur olursa bosanirim onun disinda ki ufak tefek meseleleri cozebilirim gibime geliyor. Tuzum kuru mu acaba ondan mi boyle yaziyorum.
bende boşarım gibi geliyor bu tarz durumlarda ama bekara karı boşamak kolay gelir diye bır laf var .evlendıkten sonra neler olacağını bılemeyız.
Evet Hayyalcim; boşanmak dünyanın sonudur.
Sonrasında yepyeni bir dünya ve hayat bekler insanı.
Acısıyla tatlısıyla yeniden anılarınız olur.
Yeni kahkahalar,yeni gözyaşları...
Veeee yepyeni bir birey olursunuz.
Allahım herkese,herşeyin en hayırlısını,en güzelini nasip etsin inşallah.
Gerçekten çok zordur. Sil baştan yepyeni bir dünya kurmak...
Yaşayan bilir sadece...
Lalişim ya, sen gördüğüm en neşeli pozitif tatlı insanlardan birisin. Boşanmak seni (gerçi boşanmadan önceki halini iyi bilmiyorum ama) çok güzel yapmış.
Yeni baştan doğmuş gibi.
Çok teşekkürler, aslında kafamdaki cevaplardan biriydi yazdıkların öperim çok...
bana dünyanın sonu geldi..nefes alamıyorum ..
keşke benim kararıma tamam demeseydi keşke herkesi engelleseydi durun o benim karım ben yine yine hata yaptım ama o benim karım deseydi.evi dagıtmayın deseydi..sevn erkek bunu yapmalıydı .en çokta hiç sevmemiş olmaması cnımı acıtıyor.uğraşmaması.aileme de rezil oldum hiç aramıyor mu seni diye sorup duruyorlar adam değilmiş dedirtiyor kendisine.amma adam olsa onca hatayı yapmazdı diyorum kendi kendime .. kendi sorularımın cevabımı kendim buluyorum ama beni tesselli etmiyor hiçbir şey.resmen uçurumun kenarındayım..sevgili veya nişanlı olsaydık yüz kere aramıştım ama şimdi ailem karşı istemiyor arayamıyorda zaten evimde kalmadı.keşkbirmucize olsada ben düzelcem düzeldim seni bırakmam dese keşke bu kada zr mu ya şu 3 günlük dünyada bu kadar mı zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?