• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak için gücünüze ihtiyacım var

sevdayorgunu

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
227
-55
11
25
Merhabalar eşimden boşanıp yeni bir hayat kurmak istiyorum oğlumla ben ama bunu nasıl yapacağım kendimi o kadar güçlü hissetmiyorum tükendim artık bu evlilikte nasıl başa çıkıyorsunuz boşandıktan sonra nasıl atlatıyorsunuz durumu

Boşanmadım ama genel olarak ayrılıklara çok üzülmezdim. Yeni hayatım için heyecan duyardım, beni yoran insanları da bir çırpıda silerim, kendim çok daha önemliyim, huzurum kıymetli. Bunlar çok normal şeyler, insanlar evlenir boşanır, demek ki böyle olması gerekmiş. Maddi durumunuz varsa her türlü rahat olursunuz, yoksa da çalışıp toparlayabilirsiniz. Ama tabi bu kararı alana kadar çok yorulmuşsunuzdur mental olarak, mümkünse yardım alın, havalar güzel tatillere gidin canlanın bir az.

Ailem destekci değil maddi durumum da yok oğlum 3yaşında ne yapacağımı hiç bilmiyorum tükendim yoruldum
Size pembe bi tablo cizemeyecegim, maddi durum yoksa aileniz arkanizda degilse yapabileceğiniz en mantikli sey esinizi bosamadan once ise girip para biriktirdikten sonra yani kendinize yeni bi ev açabilecek hale geldikten sonra bosanma islemlerine baslamaniz olacaktir.

Cocuk kres cagina gelmis, esinizin mali durumu nasil?

Hiç evlenmedim,dolayısıyla hiç boşanmadım ama pek çok boşanma davasıyla ilgilenmiş bir avukat olarak sorunuza cevap verebilirim sanırım.

Aranızdaki problemi bilmiyorum ama her ne yaptıysa bir kere daha yapar.Size bir kere şiddet uygulayan bir daha uygular.Bir kere aldatıp affedilen bir kere daha aldatır.İlk yalan göz ardı edildikten sonra ikinciyi söylemek her zaman çok daha kolaydır.Kumarın tadını bir kere alan kumarı bırakamaz.Güvenini bir kere kaybendese hayat boyu şüphe içinde yaşar.

Sizi anlıyorum zor durumdasınız ama koşullar ne olursa olsun vazgeçmeyin.Çocuğunuz için devlet anaokullarını düşünebilirsiniz.O arada siz de bir işe girersiniz.Ailenizle az buçuk anlaşma ihtimaliniz varsa onlarla kalırsınız bir süre.Olmazsa kadın sığınma,apart veya bir arkadaşınızla ortak eve çıkmayı düşünebilirsiniz.İlk adım en zorudur,ondan sonra gerisi bir şekilde gelir

Ben çocuksuz boşananlardanım süreç zor olsada sonradan nefes alıyorsunuz. Sorununuz belli ki aşılamayacak kadar derin. Eşinize bu durumu hiç acmadiysanız öncelikle bir işe girmek istediğinizi çocuğu kreşe vermek istediğinizi söyleyin bu sürede biraz birikim yapın. Öyle daha güçlü hissedersiniz.

Maddi durumun yok,aile desteğin yok boşansan nerede kalacaksın, işe girsen çocuğa kim bakacak?Şiddet,istismar vs gibi durumlar yoksa şimdilik eş kisisinden ziyade kendine ve evladını odak noktana al.iş bulup para biriktirmeye bak.Biraz sabret.Şimdi gemileri yakıp giderde maddi sebeplerden geri dönmek zorunda kalırsanız daha kötü olur.Uzun vadeli planlar yap, kötü bir adamsa zaten düzelmez.Hani şimdi değilde atıyorum 2-3 sene sonra bosanırsın.Bu süreçte maddi olarak kendini güçlendirmeye çalış.Egitim durumu vs bilmiyorum ama ne yap yap iş bulma adına birşeyler yap.

Back
X