Boşanmak isteyen kadınların öylece gidememesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
walla biz çalışanlar olarak dünyamız hiç de karanlık değil elhamdulillah çalışıyoruz alın teri döküyoruz kazanıyoruz ve harcıyoruz.. Burdan hayatı ve düşünceleri karanlık olarak görünen sizsiniz .. ders oldunuz evlenmeden çocuk yapmadan önce nelere dikkat etmeli, neleri hayatımızda oturtmalıyız? Bu arada önceki konunuzda bahsettiğiniz sizden ayrı duramayan 3,5 yaşındaki çocuğunuzu resmen kendinize bağımli yetiştirmişsiniz.. güvenli bağlanma nedir bir araştırın, çocuklara iyilik yapacağım diyerek kötülük yapıyorsunuz.. en baştan dedim psikolojik desteğe ihtiyacınız var diye şimdi travmalarınızdan bahsetmişsiniz,lütfen psikolojik destek alın...kalın sağlıcakla

Limon da satar çocuğu için bir anne yoksa.

Bu konuya hiç uymadı yalnız bu yorum
Konu sahibinin mesleği var. Ama çocukları büyüyene kadar çalışmak istemediği için boşandıktan sonra kendisine ve çocuklarına kayınvalidesinin ve devletin bakması gerektiğini düşünüyor.
Dalga geçer gibi konuyu değiştirip "sosyal deney" yazmış bir de

Devlet 20 30 bin faizsiz kredi versin yazmışsınız işte. Biz uydurmuyoruz ki. Devlet de nafaka bağlıyor. Ama adamın maaşına göre tabii ki.

Çünkü yorumlardan bıkmış olabilir miyim.birisi öyle dalga geçmiş ben de cevabını böyle verdim.fakat beni doğru anlayan biri çıkmış.bu benim düşüncem saçma sapan yerlere çekilmesi gerekmezdi

Hep öyle olur zaten. Doğru anlayan tek bir kişi çıkar, geriye kalan herkes yanlış anlar

Yorum almak istemiyorsanız konunuzu kapattırabilirsiniz.

Devlet 20 30 bin faizsiz kredi versin yazmışsınız işte. Biz uydurmuyoruz ki. Devlet de nafaka bağlıyor. Ama adamın maaşına göre tabii ki.

Adamın maaşına göre bağlamalarını dert etmiş zaten konu sahibi.
Kayınvalide, kayınbaba, varsa bekar kayın, görümce vs hepsinin maaşına göre nafaka bağlansın istiyor sanırım. Son yazdıklarına bakınca başka bir sonuç çıkmıyor çünkü.

Harikasınız, kadın olarak yapmamız gereken o cesur ilk adımı atabilmek. Sunuma iyileşmiş olan kısmı da ekledim sayenizde :) İnşallah konu sahibi de sizin cesaretinizi gösterebilir

Ama siz hem karnım doysun hem pastam yanımda dursun istiyorsunuz .. çocuk var calisamam ama bu eşlede duramam aileme gidemem kafanız çok karışmış..

Tamam devlet ona hükmetmiş. Mesela buradan ne öğrenebiliriz, eski kocamız da olsa elden gelen öğün olmazmış, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundaymışız.
Derdimi anlatmaktan vazgeçtim bayan.ben ömrü hayatım boyunca çalışmam bana devlet baksın demiyorum ama nedense herkes bu tarzda bı yorum yapmış.benim tercihim imkan olsa da bebeğimi çocuğumu biraz buyutsem o esnada da devlet imkanları sağlasa idi.herkes olmaz çocuğuna baksın biri işe gir devlet senle mi uğraşacak bedavaci demiş.daha ne denir

Ama siz hayali imkanlardan bahsediyorsunuz. Gerçekçi olarak eldeki imkanlarla ne yapılabilir sizce?

Sabahın köründe servisi beklediğim yerde kadın tezgah açmış ekmeğin arasına peynir domates yeşillik koymuş tanesini 5 tl satıyor o soğuk ayaz soğuğunda birde şu koymuştu kadınla konuştum daha önce sadece şu mendil satıyordu evden birşey hazırla koy dedim o günden sonra domates ekmek satışına başladı küçük kızınıda getiriyordu ama artık kreşe yazdırdım dedi , bir müddet böyle idar e etmek gerekecek dedi , başına geleni kabullenmiş mücadele veriyordu , kadını takdir ettim , güçlü duruşunu çünkü buda geçecek dedi

Ben olacak illa olsun demedim,olmasını da beklemiyorum,olsa güzel olmaz mı bunun için neler yapabilir devlet gibi tartışalım fikir olsun dedim ama kimse ikna olmadı vazgeçtim
Çünkü devlet dediğiniz biz çalışan kesimiz. Bizler çocuklarımızı bırakıp çalışıyoruz, ama siz çocuğunuzun yanında kalabilin diye değil. Bu yüzden istekleriniz tepki gördü.

Sizin fikriniz çok ütopik, gelişmiş sanayi toplumlarında dahi olmayan, üstüne üstlük kadını üretimden eve çeken bir plan.

Bakın ruh halim sağlıklı değil doğru ama aklım başında.saniyo musunuz her kv ve kp aynı her yerde.esim babasının borçları yüzünden kendi işinden oldu da biz memleketime geldik o işi zor buldu maaşı az da olsa yetiyo.kv desen eşime borcu ode dediler ama yardım etmediler o zaman onun kocası niye oğluna odetiyo bunu mu diyim.simdi başka oğluyla aynı şehirde ona yardım ediyor biz daha kötü durumdayken tam destek yok,arasıra verilir para.icinde durmadan kira verdiği ev var.madem oğlunun evine koysun eşyaları parayı vize versin kendisi yatılı çalışıyor.benim kv ve kp böyle tabi hakkımızı isticem çocuklar icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…