Boşanmak isteyen kadınların öylece gidememesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem gidemiyorsun psikolojini kendin düzelt çocukların için güçlü ol ve sabret senden beter durumda olanlarda var .adamdan ilgi falanda bekleme Boş ver ne yapmak ıstiyorsa yapsın ne zaman çocukların büyüdü iş de buldun o zaman baş tekmeyi vallahi.demekki senin de imtihanın buymuş böyle düşün güçlü olmaya çalış ilgi bekleyecegine yeni arkadaşlar edin zaman çabuk geçer

Aslıhan Burcu Öztürk'ün bir makalesinde yapılan araştırmaları okumuştum oradan yola çıkarak söyledim. Kadınların bu evlere başvurularının düşük olmasını da bu eleştirilere bağlıyordu.
Konu sahibini üzmek istemiyorum ama evdeki konforu aradığımız için bize kötü geliyor.. bir çok kadın bundan gitmek istemiyor .evet başında güvenlik var çünkü orda toreden kaçan kocası öldürmek üzereyken kaçıp sığınan var güvenlik şart biz evdeki gibi rahat olalım istiyoruz ama insan kendi annesinin evinde bile rahat edemiyor bosaninca .. zor durumda kalındığında başvurulması gereken yer..

Aslıhan Burcu Öztürk'ün bir makalesinde yapılan araştırmaları okumuştum oradan yola çıkarak söyledim. Kadınların bu evlere başvurularının düşük olmasını da bu eleştirilere bağlıyordu.
Aksine,basvuru cok yuksek,cogu kadina yer bulunamiyor bu sebepten orada kalis suresi diye bir sey var sehirdeki yogunluga gore 6 aya kadar misafir edilebiliyorlar. Cok kotu bir yer olsa kimse mumkun oldugu kadar uzun kalmazdi. Meslegi olmayana meslek edindirme kurslari var,cocuklarina bakim hizmeti var,ihtiyac sahiplerine is bulunuyor,psikolojik destek almalari saglaniyor ucretsiz sekilde. Koca ve baba evinde bu imkanlari olmayanlar icin bulunmaz nimet bana gore

Kadınlara bu konuda çok eksik destek verildiğini düşünüyorum.kadin sığınma evleri özelikle çocuklu ve bebekli kadınlara hiç uygun değil ve zaten bozuk psikolojiyi iyice bozar.annemin evine istesem de gidemem yer yok eski konuda

Beni tutan, sıkan şey gitsem gidecek yerimin olmaması ve buna çare yok.devlete sığınmaktan başka.cocuklarim küçük biri bebek,mesleğim var ama nasıl yapayım çocuğuma kim bakacak.bakacak birisi de yok ailevi durumlar çok karışık
Aslında sorun yetiştirilme tarzımızdan. Bunu değiştirmelisin, değiştirmeliyiz. Kadınlar evlenene kadar aile sorumluluğunda, evlenince kocanın sorumluluğunda oluyor. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı ki kimseye eyvallahı olmasın.
Siz de başkasından medet ummak yerine ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışın. Bebeğiniz küçükse şimdiden arayın hemen iş bulunmuyor zaten. Büyür o zamana kadar. Bilmiyorum ne kadarlık bebeğiniz ama çalışanlar ya ailesine baktırıyor ya bakıcı tutuyor mecburen. Büyüğüm 2 aylıkken küçüğüm 10 aylıkken çalışmaya döndüm ben. Çalisanlar hep aynı durumda. Çocuk bahane olmamalı. Hayatınızdan memnun değilseniz bunu siz değiştireceksiniz. Sihirli bir el beklemeyin.

Allah yardımcınız olsun. Ama size boşol dedikten sonra hala onunla aynı evdeyseniz size bundan sonra istediğini söyler, yapar. Gitmiyorsanız eger söylediğine pişman olmalıydı .Normal evliliginize devam etmemeliydiniz.

her şeyden önce eşiniz sizi 3 talak verip boşamış hanımefendi ne demek haram olmuyor? boşanmayı çocuk oyuncağı sandınız herhalde.

diğer olay için de herkes eşinden ayrıldıktan sonra güllük gülistanlık olmuyor. alışılagelmiş düzenden, rahattan ve özgürlükten ödün vermeden kendinize ve iki çocuğunuza yeni hayat kuramazsınız. annesi küçük yaşta boşanmış ve hayatını kurtarmış biri olarak yazıyorum.

herkesin size, sizi boşamış ama eşiniz hatasını anlarsa çocuklarınız için bi şans verin demesini beklemişsiniz ya da devletten medet ummuşsunuz. yukarıdaki yorumlara katılıyorum. devlet her boşanana maddi yardım sağlasa çoğu evlilik biter.

eşinizi mahkemeye vereceksiniz. nafakaları alıp bir düzen oturtana kadar da ailenizle yaşayacaksınız.

sizi boşayan eşinizle aynı evde "haram" şekilde yaşamaya devam edeceksiniz.

kadın sığınma evlerine yerleşip sosyal hayata adapte olacaksınız. ki o çok yardım beklediğiniz devletin kadın sığınma evlerinde kaç kere kaldınız da bu kadar önyargılısınız bilemiyorum ama...

başka çareniz çözümünüz varsa siz yazın sizi destekleyelim.

Konu sahibini üzmek istemiyorum ama evdeki konforu aradığımız için bize kötü geliyor.. bir çok kadın bundan gitmek istemiyor .evet başında güvenlik var çünkü orda toreden kaçan kocası öldürmek üzereyken kaçıp sığınan var güvenlik şart biz evdeki gibi rahat olalım istiyoruz ama insan kendi annesinin evinde bile rahat edemiyor bosaninca .. zor durumda kalındığında başvurulması gereken yer..
darkmore darkmore
Çok teşekkür ederim araştırmalarım ve bugün birazdan gireceğim sunumda bu görüşleriniz benim için değerli bir bilgi oldu. Yine de iş imkanları sunulabilmesi çok kıymetli.

Çok teşekkür ederim araştırmalarım ve bugün birazdan gireceğim sunumda bu görüşleriniz benim için değerli bir bilgi oldu. Yine de iş imkanları sunulabilmesi çok kıymetli.
Rica ederim 😊 konu sahibi şuanda kendini sıkışmış, çaresiz hizsediyor..aslında başıma gelmemiş olsa bende ön yargıyla bakardım, bilinmeyen insanı daima korkutur.. yıllar önceydi bir gecede evimi bırakıp gitmiştim. cebimde ekmek alacak param yoktu. Sığınma evinin ne olduğunu bile bilmiyordum deli cesaretiydi benimki😂 şimdi gülümseyerek hatırlıyorum iyiki gitmişim diyorum ..eksik olan yerleri tabiki vardır umarım şartları daha çok iyilestirilir ..

Aceleyle kalkan zarala oturur. Eski konunuzu ne yaziki okumadim, o yüzden ne yasadiginizi tam bilmiyor. Ama eger siddet ve aldatma yoksa bence iki-üc yil daha disinizi sikin. Cocuklarinizin biraz daha büyümesini ve en kücük cocugunda kres yasina gelmesini bekleyin. O sirada mümkün oldugunca para biriktin, kendinize yatirim yapin. Evde yemek yapip satabilirsiniz mesela.

Rica ederim 😊 konu sahibi şuanda kendini sıkışmış, çaresiz hizsediyor..aslında başıma gelmemiş olsa bende ön yargıyla bakardım, bilinmeyen insanı daima korkutur.. yıllar önceydi bir gecede evimi bırakıp gitmiştim. cebimde ekmek alacak param yoktu. Sığınma evinin ne olduğunu bile bilmiyordum deli cesaretiydi benimki😂 şimdi gülümseyerek hatırlıyorum iyiki gitmişim diyorum ..eksik olan yerleri tabiki vardır umarım şartları daha çok iyilestirilir ..
Harikasınız, kadın olarak yapmamız gereken o cesur ilk adımı atabilmek. Sunuma iyileşmiş olan kısmı da ekledim sayenizde :) İnşallah konu sahibi de sizin cesaretinizi gösterebilir.

Eski konularinizi bilmiyorum. Ev kendinizin mi? Acaba esiniz evi sizlere yasamaniz icin birakip gider mi cocuklara nafaka da odeyerek? Aklima baska birsey gelmiyor.
Bunun disinda ben de bosandim. Toplum baskisini yasamadim.
Evde cocuk bakabilir misiniz geciminizi saglanak icin? Ya da evden is yapanlar var. Bilmiyorum aklima baska birsry gelmiyor. Ablaniz da bosanmis sanirim. Ablanizla ortak evde yasayip biriniz cocuklara bakarken biriniz calisabilir mi? Eminim siz bunlari dusunmussunuzdur ama durumunuzu tam bilmedigimden aklima baska cozum onerisi gelmiyor.

Son düzenleme:
Aslında hepimiz meslek sahibi olmaya çalışsak. Evlenince ise gitmeyi bırakmasak, bebek doğunca iş hayatını bir kenara atmasak, kendi ayaklarımızın üzerinde dursak zorlukları aşmak da çok kolay olur. Cocuk olunca işi bırakıp cocuk bakımı için işi bırakmanın kadın için normal olduğunu düşünürsek boşanınca da cocuk bakımının bizde kalması normal. Kimseye güvenmeyin diyoruz ama sizin evliliklerinizde güven yoksa biz napalim diyor bazıları. Konu o olmasa bile. Yani çalışmak istemiyorsak bile bir gün kapıyı vurup çıkmak istediğimizde bize yardım edecek bir altın bilezigimiz olmalı kolumuzda. Maddi olarak da gerçekten altın birkaç bilezigimiz olursa ilk etapta o da yardım eder bak:)

Neden siz meslek sahibi olmadan kendinizi güvenceye almadan evlenip doğurdunuz diye devlet size bakmak zorunda olsun ki? Bu üstünlüğünüz nereden geliyor da bizlerin sırtına binen vergi yükünün arttırılması ve sizlere destek sağlanması gerektiği kanaatine varıyorsunuz? Biz çalışan kadınlar sıkıntıyı sabahları uykunun en tatlı yerinde uyanıp işe giderken çektik, iş hayatının başında mobbinge uğrarken çektik, hasta hasta çalışmak zorunda olduğumuz günlerde çektik. Siz de şu anda biraz sıkıntı çekeceksiniz. Ailemin evine gidemem rahat edemem, sığınma evine gidemem rahat edemem... Devlet bizim gibi çocukla boşanmak isteyen kadınlara maaş bağlasın demeye getiriyorsunuz resmen bu nedir allah aşkına? Her şey bitti bir de rahatından ödün veremeyen kadınları besleyelim alnımızda enayi yazıyordu çünkü. Evliliği ayaklarımı sağlam basana kadar erteleyen ve yıllardır gece gündüz çalışan vergisini veren ben neden sizin kadar talepkar olamıyorum devletten...

Bizim gibi evlilikte sıkışıp kalmış ama küçük çocuğu ya da çocukları olduğu için gidemeyen kadınlara moral düzeltecek sıkıntı olmayacak bir çare üretseler keşke.buraya da bununla ilgili fikirler çıkar diye yazdım.

"9 aylık bebeğimi kimseye bırakıp çalışmam."

Önceki konunuza yazmışsınız bu cümleyi. O konuyu da baştan sona okudum, şu konudaki siteminizi zerre anlamadım.
"Ailenizin evine gidin, onlar çocuklara baksın, siz çalışın" demişler, "amaan çene çekemem" modunda cevap vermişsiniz.
"Kadın sığınma evleri çocuklu kadınlara göre değil" diyorsunuz.
Bir yandan da ailenizle 5+1 eve geçip nafakalarla ve kayınvalidenin vereceği paralarla 10 kişi geçinebilmek gibi hayalleriniz var.
Çalışıp geçinmek gibi planlarınız yoksa kim, daha ne önersin size?

Tamam olması gerektiği şekilde işleyen bir sosyal devlet sistemimiz olmayabilir ama sizin hiçbir iş yapmadan, hiçbir çaba göstermeden dayalı döşeli evde oturup devletten gelecek parayla geçinmek gibi hayallerinizin gerçek olabileceği bir dünya da yok.
O beğenmediğiniz sistem de sabahın köründe bebeğini bırakıp işe giden insanların ödediği vergilerle finanse ediliyor. Sizinki bebek de onlarınki değil mi?
Siz de kendiniz için bir şeyler yapmayı düşünmez misiniz bir zahmet?

Mesleginiz iki cocukla yalniz yasayamayacaginiz kadar az bir para mi sunuyor size bu onemli. Misal benim yasadigim sehirde bebegi krese verseniz 1000 lira alirlar. Buyuk cocugunuz kac yasinda bilemedim,okuldan eve gelince yalniz kalamaz mi,kapiyi acip iceri giremez mi mesela? Pandemi yokken farz ediyorum onu devlet okuluna verseniz,yanina bir mahalle teyzesi bulsaniz gocmenlerden az paraya gelip basinda dururlar. Ev kiralasaniz esyali 2+1 size yetecek kadar evler 1500 lira. Bu gunde ise baslasaniz ne kadar maas alirsiniz? Bir yerden baslamaniz lazim,hayat hep boyle gecmez biraz mucadele etmelisiniz. Hic bir sey yapmayip da “ay gecinemem iyi o zaman kocayla oturmaya devam” demek de cok mantikli degil.
Oğlum 9 aylık kızım 3,5 yaşında daha.cocuklarimi baskadns bırakıp çalışamam,zaten zor bir dönemden çıkıp bir sürü borç harç sorunla uğraşırken bir de aklım çocuklarda olsun istemem,zaten birisi süt bebeği,kızım bensiz durmaz.simdilik eşime sabretmek.zorundayim belki o da düzelir

Neden siz meslek sahibi olmadan kendinizi güvenceye almadan evlenip doğurdunuz diye devlet size bakmak zorunda olsun ki? Bu üstünlüğünüz nereden geliyor da bizlerin sırtına binen vergi yükünün arttırılması ve sizlere destek sağlanması gerektiği kanaatine varıyorsunuz? Biz çalışan kadınlar sıkıntıyı sabahları uykunun en tatlı yerinde uyanıp işe giderken çektik, iş hayatının başında mobbinge uğrarken çektik, hasta hasta çalışmak zorunda olduğumuz günlerde çektik. Siz de şu anda biraz sıkıntı çekeceksiniz. Ailemin evine gidemem rahat edemem, sığınma evine gidemem rahat edemem... Devlet bizim gibi çocukla boşanmak isteyen kadınlara maaş bağlasın demeye getiriyorsunuz resmen bu nedir allah aşkına? Her şey bitti bir de rahatından ödün veremeyen kadınları besleyelim alnımızda enayi yazıyordu çünkü. Evliliği ayaklarımı sağlam basana kadar erteleyen ve yıllardır gece gündüz çalışan vergisini veren ben neden sizin kadar talepkar olamıyorum devletten...
Ne diyorsunuz Allah aşkına.durumu ayrılmış kadınları geçindirmek için devlet bizden daha çok vergi alsın lafına indirgemeniz çok üzücü.sanirim iyi okumadınız,benim mesleğim zaten var çocuklarım küçük suan.benim de bir çalışma hayatım oldu ayrıca. benim bahsetmek istediğim şey kadınlara verilen haklar da iç rahatlatıcı daha çözüm odaklı olsa.mesela atıyorum devlet bize 10 bin lira 20 bin lira bu konuda destek verirse biz ondan sonraki yıllarda faizsiz taksit taksit ödesek,yani ödenek olsa, daha farklı çözümler de olabilir.bu bahsettiğim yaşadığın evden hemen çıkabilmek için devlet bize bir bu tarz bir güvence verse anında evi terk edebiliriz zaten daha sonra psikolojimizi biraz toparladığımızda,duruma adapte olduğumuzda biz de bir şeyler yaparız ama arada geçen o 3 aylık 5 aylık kimine göre 1 yıllık bir zamanda bizim güvence altında tutulmamiz gerekiyor

Oğlum 9 aylık kızım 3,5 yaşında daha.cocuklarimi baskadns bırakıp çalışamam,zaten zor bir dönemden çıkıp bir sürü borç harç sorunla uğraşırken bir de aklım çocuklarda olsun istemem,zaten birisi süt bebeği,kızım bensiz durmaz.simdilik eşime sabretmek.zorundayim belki o da düzelir
Esiniz duzelmez buna emin olabilirsiniz. Simdiden bir sekilde kendinize yatirim yapmalisiniz. Esiniz krese yollamaz mi cocuklari? Evli kalmaya devam edin ama cocuklari okula yollayin ya da eve bakici bulup siz calismaya baslayin. Para biriktirmezseniz ölene kadar bu adamla oturmak zorunda kalirsiniz size de yazik.

Cok anne taniyorum sizinki kadar cocuklari olan ama calisan. Zor degil. Sadece cabalamak lazim. Evde oturmakla olmuyor

Sizin durumunuz gidecek yeri olmamak değil, konfor alanının dışına çıkamamak.

Eğer derdiniz boşanmak ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmak olsaydı buna yönelik adımlar atardınız, hiçbir şey yapmıyorsanız çalışmanın para kazanmanın, biriktirmenin yollarını arardınız.

Kadın sığınma evleri ne durumda bilemiyorum, evet keşke şartlar daha iyi olsaydı ancak bu şartlarla da kendini çocuklarını kurtaran, kadın sığınma evlerine başvurup çalışan insanlar biliyorum.

Bence eğer mutsuzsanız var olan şartlarınızla düşünün, hayalperest olmanın anlamı yok.

"9 aylık bebeğimi kimseye bırakıp çalışmam."

Önceki konunuza yazmışsınız bu cümleyi. O konuyu da baştan sona okudum, şu konudaki siteminizi zerre anlamadım.
"Ailenizin evine gidin, onlar çocuklara baksın, siz çalışın" demişler, "amaan çene çekemem" modunda cevap vermişsiniz.
"Kadın sığınma evleri çocuklu kadınlara göre değil" diyorsunuz.
Bir yandan da ailenizle 5+1 eve geçip nafakalarla ve kayınvalidenin vereceği paralarla 10 kişi geçinebilmek gibi hayalleriniz var.
Çalışıp geçinmek gibi planlarınız yoksa kim, daha ne önersin size?

Tamam olması gerektiği şekilde işleyen bir sosyal devlet sistemimiz olmayabilir ama sizin hiçbir iş yapmadan, hiçbir çaba göstermeden dayalı döşeli evde oturup devletten gelecek parayla geçinmek gibi hayallerinizin gerçek olabileceği bir dünya da yok.
O beğenmediğiniz sistem de sabahın köründe bebeğini bırakıp işe giden insanların ödediği vergilerle finanse ediliyor. Sizinki bebek de onlarınki değil mi?
Siz de kendiniz için bir şeyler yapmayı düşünmez misiniz bir zahmet?
Ben sonuna kadar devlet bize baksın ben evimde oturup çocuklarima bakayım demiyorum aslında.ama bunu bir süre için yapabilmek istiyorum.mesela oğlum sütten kesilene kadar.evet hala da söylüyorum ben 9 aylık bebeğini bırakıp çalışmam.kocamin evinde niye duruyorum bundan.ailemle büyük eve geçince neden nafakalarla gecinelim.ben onların yanında kalmıyorum onlar neyle geçiniyorlar sizce.ben sadece en son çare gidersem büyük eve geçilir ve ben de ancak kiraya destek olabilirim.benim tek istediğim çalışacak duruma gelene kadar devletin bizi her anlamda rahat ettirmesi

Ne diyorsunuz Allah aşkına.durumu ayrılmış kadınları geçindirmek için devlet bizden daha çok vergi alsın lafına indirgemeniz çok üzücü.sanirim iyi okumadınız,benim mesleğim zaten var çocuklarım küçük suan.benim de bir çalışma hayatım oldu ayrıca. benim bahsetmek istediğim şey kadınlara verilen haklar da iç rahatlatıcı daha çözüm odaklı olsa.mesela atıyorum devlet bize 10 bin lira 20 bin lira bu konuda destek verirse biz ondan sonraki yıllarda faizsiz taksit taksit ödesek,yani ödenek olsa, daha farklı çözümler de olabilir.bu bahsettiğim yaşadığın evden hemen çıkabilmek için devlet bize bir bu tarz bir güvence verse anında evi terk edebiliriz zaten daha sonra psikolojimizi biraz toparladığımızda,duruma adapte olduğumuzda biz de bir şeyler yaparız ama arada geçen o 3 aylık 5 aylık kimine göre 1 yıllık bir zamanda bizim güvence altında tutulmamiz gerekiyor

Ben de diyorum ki siz bunu sadece ve sadece rahatınız için istiyorsunuz. Devlet kadın sığınma evlerini açmış, kadına tedbir nafakası da veriyor. Haklarını koruyor. Üstelik siz sahipsiz değilsiniz kimsesiz değilsiniz aileniz var sokakta kalacak durumda olsanız neyse. Böyle bir şeyi düşünmeniz bile abes. Ailemin evine sığınamam diyorsanız kredi çekip faiziyle ödersiniz çocuğunuz büyüyünce çalıştığınız zaman. Siz her şeyin en kolayı önünüze serilsin istiyorsunuz. Birçok kadın düzenini kurana kadar ailesinin evinde kalıyor incileri dökülmüyor. Bunu yarın öbür gün çocuğuyla boşanma durumunda kalabilecek bir kadın olarak söylüyorum ne bana ne size böyle bir ayrıcalık olamaz. Benim annem kardeşim birkaç aylıkken çalışma hayatına devam etti kardeşimle aralarındaki bağ da harika, iyi ki çalışmış her şeyin en güzelini yedik içtik giydik. Bu kadar kolaya kaçmayın her şeyin bedeli var kimse sizi beslemez yani karşılıksız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X