• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak isteyip karar veremiyorum

Iyi günler öncelikle herkese daha önce de aynı sorunları yazdım. Sizden de güzel mesajlar aldım. Ama benden bir halt olmuyor. 10 yıllık evliyim. Esimle ortaokulda tanıştım yanı 17 yıllık bir birlikteliğimiz var. 8 yaşında da bir çocuğum var. Bu 10 yıllık evlilik sürecinde eşim 1 yıl çalıştı. Onun dışında hep evde. Hiç is arama olayı bile olmadı. Ben çalışıyorum tek kişilik maaşla evi gecindiriyorum. Ev isleri bende yemek bende. Cogu zaman alışveriş bile bende. Çocukla ilgilenen yine benim. Hep ben oldum. Gerçi onun ailesi burada yaşıyor bebeklik dönemlerinde hep yardım ettiler. Allah razı olsun. Eşimin bu durumuyla başlayan soğukluk bendeki tüm sevgi aşkı bitirdi. Arada sırada tokat atmisligi beni hirpalamisligi da oldu. Bağırır çağırır agresif bir insan. Aramızda neredeyse cinsel bir hayat yok. Ben soğuğum ve istemiyorum aklıma bile gelmiyor. O bana iyi ve sevgi dolu davranıyor genellikle ama bu konular açılınca hırçınlaşır. Ben hep hem çocuğum için hemde o ortada kalır işi yok gücü yok diye dayandım. Ama benim içim bekar olarak yaşamak istiyor. Vefa duygumsa beni engelliyor. Sizce ben ne yapayım yaşımda artık 34 yanı çok genç sayılmam. Ailem desen benimle ilgilenmez kopuk bir aile. Üvey kardeşlerle daha ilgili. Hayatta bana yardım edecek kimsem yok. Keşke bir destegim olsaydı. Sizce ben ne yapmalıyım?
Boşanmalısın
Zaten herseyıni kendin yapıyorsun
Adamin sana eş olarak bir katkısı yok ki
Sırtında yük resmen

"Vefa duygumsa beni engelliyor" Bu cumlenize takildim ve gercekten anlamadim. Neyin vefasi? Sizin iliskinizde biri birisine vefa duyacaksa bu esiniz olmali siz degil! Hayatta butun iliskilerde, duygular karsilikli olunca anlamlidir. Yoksa o insan size sadece kamburdur. Keyfi, bile istiye calismayan erkege saygi duyamiyorum malesef. Evi gecinderen siz, cocuk doguran/bakan siz,evle ilgilenen siz pardon neye vefa niye vefa... Ayrica sizi en buyuk destekciniz cocugunuz baskada kimseye zaten ihtiyaciniz yok. Aksine cocugunuz icin bu kamburdan kurtulmalisiniz. Malesef ki babasi cocugunuz icin olabilecek en yanlis role model. Kendinize bir iyilik yapin, cocugunuzla kendinize bir yasam kurun sirtinizdaki yukten kurtulun. Yahu aklim, hafsalam almiyor , inanamiyorum,sinirleniyorum bir erkek is, para v.s begenmeyip nasil evde yatar hemde senelerceee
Yılların
Boşanmak zor değil sekerim 39 yaşındayım iki tane söktüm attim bu kenelerden sen 34 yaşında bi tanesini mi atamican.. olmayan vefa borcunu da ödemişsin emin ol... s...ret gitsin.... zaten tek başına yapiyosun herseyi yapmaya da devam edersin en azindan bi bogaz bi camasir bi dirdir bi hirgür eksik olur....
Ben bir taneden kurtulayım yeter :) evet herşeyi yapan benim üstüne birde dert sahibi olan benim

Sorumluluk almayan parazit bir koca.

Onun yerine evde çicek besle en azından yılda 2 kez açar.

Onun yükünü neden taşıyorsun ki?
Valla bende bilmiorum ki neden taşıdım bunca yıl hep çocuk küçük dedim sanırım üzülür diye düşündüm yıllar önce kesmiştim umudu zaten

Valla bende bilmiorum ki neden taşıdım bunca yıl hep çocuk küçük dedim sanırım üzülür diye düşündüm yıllar önce kesmiştim umudu zaten
Gencecik bir kadınsın. Bundan sonraki hayatını kurtar bari. Bak onun varlığı da yokluğu da bir. Aşk desen o da yok. Bundan sonra kendin için yaşa.

Off hala dusunuyorsun.

Hicbir ise yaramadigini kendin soyluyorsun o halde niye bu adami besliyorsun?

Senin bir kocan yok ki zaten..

Kendine gel gercekleri gor ve sirtindaki bu kamburu hemen at
Bosaannnn..

Sandiginizin aksine henuz cok gencsiniz. Esinizin hicbir engeli olmamasina ragmen calismamasi cok igrenc. Boyle beslenmeyi bekleyen kadini da erkegi de anlayamiyorum. Hayatinizi bu adamla heba etmeyin.

Evli değilsin ki zaten boşanmakta kararsız kalasın. Resmi olarak nasıl 1 imzayla düzenin değişti. Ki bu düzeni sen kendin kurmuşsun. Şimdi de soyadını değiştir bi imzanla. Hani bekara karı boşamak kolay deme sakın. Gözünün yaşına bakmadım çat diye boşadım. Oohhh dünya benim için yeniden yaratıldı :) Kedi al kedi. Kedi besle daha iyi. Öpüyorum seni <3<3<3

Evde baba figürü yok ki, sadece anne var.
Baba dediginiz kişiyse bir vazodan farksiz bence
Cok merak ettim ic camasiri eskiyince falan sizden almanizi mi istiyor. Yada nasil yasiyor, harçlık mi veriyorsunuz? Ay içim şişti kardeş :bicak:

Canım sen zaten tek başına yaşıyosun üzerinden bir yükün azalmış olur zaten içinde herşeyi bitirmişsin sorunun cevabı hazır çocuğunda büyümüş kime muhtaçsınız ki yapacağınız tek şey artık idare etmekten yoruldum bi iş bul artık evinin kadını değil erkeği ol diyeceksiniz çalışmıyorum diyecek olursada bende artık sana ayıracak zaman yok diyip direk boşanacaksınız.zaten hep gereksiz iyi niyet ne bu böyle..

Evde baba figürü yok ki, sadece anne var.
Baba dediginiz kişiyse bir vazodan farksiz bence
Cok merak ettim ic camasiri eskiyince falan sizden almanizi mi istiyor. Yada nasil yasiyor, harçlık mi veriyorsunuz? Ay içim şişti kardeş :bicak:
Beraber yapıyoruz kıyafet alışverişini çok üst baş aldığı söylenemez zaten hep evde kendi kartı var ama ben ödüyorum tabiki ektresini . Benim de içim şişiyor kardeş

Canım sen zaten tek başına yaşıyosun üzerinden bir yükün azalmış olur zaten içinde herşeyi bitirmişsin sorunun cevabı hazır çocuğunda büyümüş kime muhtaçsınız ki yapacağınız tek şey artık idare etmekten yoruldum bi iş bul artık evinin kadını değil erkeği ol diyeceksiniz çalışmıyorum diyecek olursada bende artık sana ayıracak zaman yok diyip direk boşanacaksınız.zaten hep gereksiz iyi niyet ne bu böyle..
Artık bir işe girmesi değiştirir mi benim hislerimi bilemiyorum sanmıyorum saygımı yitirdim ona

Iyi günler öncelikle herkese daha önce de aynı sorunları yazdım. Sizden de güzel mesajlar aldım. Ama benden bir halt olmuyor. 10 yıllık evliyim. Esimle ortaokulda tanıştım yanı 17 yıllık bir birlikteliğimiz var. 8 yaşında da bir çocuğum var. Bu 10 yıllık evlilik sürecinde eşim 1 yıl çalıştı. Onun dışında hep evde. Hiç is arama olayı bile olmadı. Ben çalışıyorum tek kişilik maaşla evi gecindiriyorum. Ev isleri bende yemek bende. Cogu zaman alışveriş bile bende. Çocukla ilgilenen yine benim. Hep ben oldum. Gerçi onun ailesi burada yaşıyor bebeklik dönemlerinde hep yardım ettiler. Allah razı olsun. Eşimin bu durumuyla başlayan soğukluk bendeki tüm sevgi aşkı bitirdi. Arada sırada tokat atmisligi beni hirpalamisligi da oldu. Bağırır çağırır agresif bir insan. Aramızda neredeyse cinsel bir hayat yok. Ben soğuğum ve istemiyorum aklıma bile gelmiyor. O bana iyi ve sevgi dolu davranıyor genellikle ama bu konular açılınca hırçınlaşır. Ben hep hem çocuğum için hemde o ortada kalır işi yok gücü yok diye dayandım. Ama benim içim bekar olarak yaşamak istiyor. Vefa duygumsa beni engelliyor. Sizce ben ne yapayım yaşımda artık 34 yanı çok genç sayılmam. Ailem desen benimle ilgilenmez kopuk bir aile. Üvey kardeşlerle daha ilgili. Hayatta bana yardım edecek kimsem yok. Keşke bir destegim olsaydı. Sizce ben ne yapmalıyım?
E zaten yıllardır savaşıyorsun bu durumla . Ne yaparım ,nasıl geçinirim derdin yok ..at o evdeki köşe yastığını ,eskimiş artık ,işlevini kaybetmiş .. kocalık görevlerini bile yerine getiremiyor ..Ev arkadaşı olsa yükünün bir kısmını sırtlanır, bunda o da yok ..alışmış senin sırtından beleş yaşamaya .. daha ne yapayım diye soruyor musun ? Boşan ,keyfine bak ..

Beraber yapıyoruz kıyafet alışverişini çok üst baş aldığı söylenemez zaten hep evde kendi kartı var ama ben ödüyorum tabiki ektresini . Benim de içim şişiyor kardeş
Size uzak ama yakin biri gibi tavsiyede bulunayim. Kesinlikle boşanın, gencsiniz simdi daha kolay atlatirsiniz. Ileride bu adam yaslanip da elden ayaktan dustugunde iyice agir gelecek. Su hali bile agir. Zor ama imkansız degil, gencliginizi heba etmeyin. Eski bir komsumuz vardi kadincagiz gencti cekiyordu dayaniyordu simdi 60li yaşlardalar ve kadincagiz hala o calismayan evde civilenmis adama bakiyor. Omru tukendi ve daha kotusu ne biliyor musunuz, var olan tek cocuklari da terketti gitti. Kadin simdi evladina hasret ve hala o adama bakıyor, hem maddi hem manevi.

Size uzak ama yakin biri gibi tavsiyede bulunayim. Kesinlikle boşanın, gencsiniz simdi daha kolay atlatirsiniz. Ileride bu adam yaslanip da elden ayaktan dustugunde iyice agir gelecek. Su hali bile agir. Zor ama imkansız degil, gencliginizi heba etmeyin. Eski bir komsumuz vardi kadincagiz gencti cekiyordu dayaniyordu simdi 60li yaşlardalar ve kadincagiz hala o calismayan evde civilenmis adama bakiyor. Omru tukendi ve daha kotusu ne biliyor musunuz, var olan tek cocuklari da terketti gitti. Kadin simdi evladina hasret ve hala o adama bakıyor, hem maddi hem manevi.
Büyük ihtimalle bende öyle olurum size katılıyorum sonuçta hayata bir kere geliyoruz ve bende elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum. Çoğu kadın bin kere ayrılırdı sanırım.

canım kocan da yok gibi canım destek değil köstek resmen belki zor olur çünkü alışkanlıklar var ama kesinlikle boşan yaşın da çok değil ikinci bir hayat kurman ve ikinci baharını yaşaman için tam zamanın kesinlikle boşan bak böyle konu açıp devam etme evliliğine bi at üstündeki negatif şeyleri

Zaten bir faydası yokmuş, zararı var hatta sana.. Boşanırsan çok daha rahat edersin. Omuzundan onun yükü kalkacak en azından..

Vefa duygusu demişsiniz. Anlayamadım kime ne vefa borcunuz var ki bu duygulara kapılmışsınız. Eşiniz çalışmıyor şiddet de olmuş çocuk ev işi hepsi size yıkılmış. Bir de bana sevgi dolu davranır demişsiniz hangi adam böyle bir kadına sevgi dolu davranmaz ki. Bırakın sevgi dolu davranmayı sizi sırtında taşıması lazım. Siz de akıllı olun biraz resmen kullanılıyorsunuz. Okurken sinirlendim siz de çanak tutmayın bu adama.

Vefa duygusu demişsiniz. Anlayamadım kime ne vefa borcunuz var ki bu duygulara kapılmışsınız. Eşiniz çalışmıyor şiddet de olmuş çocuk ev işi hepsi size yıkılmış. Bir de bana sevgi dolu davranır demişsiniz hangi adam böyle bir kadına sevgi dolu davranmaz ki. Bırakın sevgi dolu davranmayı sizi sırtında taşıması lazım. Siz de akıllı olun biraz resmen kullanılıyorsunuz. Okurken sinirlendim siz de çanak tutmayın bu adama.
Bende biri yazsa bunları aynen sinir olurdum haklısınız

canım benm babam da öyleydi annem 24 sene çekti babamı adam toplasan 2 sene çalışmıştır o çalıştıgınıda hep kendine harcamıştır zaten annem evden kovdu artık 2 sene olcak babamda annem kovduktan sonra işe girdi hala çalışıyor demekki çalışmak istese zamanında çalışırdı annem artık okdar rahat ve mutluki keşke daha önce yapsaydım diyor oda hep aman çocuklarım babasız büyümesin dedi ama zaten görünürde bir babamız yoktuki okula tek gittik evin yemegini ben yaptım kardeşime ben baktım babamda aynen kocan gibiydi biri yemek yaparsa yerdi yoksa otururdu yerinde şimdi çalışıyor pişman yaptıklarından hissediyorum bazen torununa para gönderiyor vicdan azabı çekiyor ama ne fayda iş işten geçti artık

Back
X