boşanmak istiyorum ama aileme nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum

pnrustn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
5
0
36
Tekirdağ
arkadaşlar merhaba ;
25 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim eşimle hiçbir konuda anlaşamıyoruz ve ben boşanmak istiyorum ama bu konuyu aileme nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.Lütfen bana yardımcı olun.. :((

Sanirim karsi cikmalarindan korkuyorsun.
Esinle birlikte aciklayin durumu, tabi esin de bosanmak istiyorsa.

Boşandıktan sonra ailenden bağımsız olarak yaşayabilecek gücün, durumun, bir işin var mı? Varsa sorun yok bence. Sonuçta iki yetişkin insan olarak boşanmak en doğal hakkınız.

Anlaşamadığınızı, mutsuz olduğunu, artık yapamayacağını, iki tarafın da bu durumdan zarar gördüğünü söyle. Boşandıktan sonra ailenin mevcut durumunda bir değişiklik olmayacağı için (eğer kendi işin gücün varsa yani) onların nasihat vermek hariç pek bir sorumlulukları olmaz..

Sonuçta ailen üzülmesin ya da onlara söyleyemedin diye evli kalacak halin yok yani:(

evet karşı çıkmalarından korkuyorum çünki evlenmemi hiç istemediler ben çok direndim sorunlarımızın olduğunun farkındalar ama ben kendimi onları dinlemediğim için çok suçlu hissediyorum :((

canım maleseef kendi işim yook babamın yanında çaılışıyorum hala belki de öyle olsaydı herşey daa kolay olurdu

evet karşı çıkmalarından korkuyorum çünki evlenmemi hiç istemediler ben çok direndim sorunlarımızın olduğunun farkındalar ama ben kendimi onları dinlemediğim için çok suçlu hissediyorum :((

olsun onlara göre bir hata, sonuçta sen istedin. günahı da sevabı da senin boynuna. biz demiştik sözünden kaçmak için bir ömür mutsuz olamazsın ya:(

Suclu hissetme kendini, onlarin istedigi biriyle evlenipte mutsuz olabilirdin.
Evet ailen tepki verecektir belki ama verecekleri tepki yüzünden mutsuz bir evliligi sürdürecek degilsin.
En kisa zamanda konus bence ama daha öncesinde gercekten kararini ver.

oyle dusunme lutfen aılenın ıstedgı bırıyle evlensen belkı yne mutsuz olacaktın esınıle bır sure zaman tanıyın bırbırınze belkı bu sure ıcınde sende kendıne dha ıyı bır ıs bulursun ondan sonra hersey dha kolay olacak emın ol eger bnm durumumda olan brı bu ısın ustesınden gelmısse sen cok rahat gelırsın kendıne guven lutfennn

Evet bir hata yaptınız. Aileniz haklıydı dinlemediniz.
Ama sonuçta kendi istediğinizi yaptınız. Aldığınız kararı uyguladınız. Doğruydu ya da yanlıştı. Sizin kararınızdı sonuçta.
Aileniz hiç mi yanlış karar almadılar hayatta.
Siz böyle olsun ister miydiniz?
Zararın neresinden dönseniz kârdır.
Gerçekten bu adamdan boşanmak istiyorsanız, ama gerçekten istiyorsanız bunu uygulayın.
Aileniz de zamanla bu duruma alışacak merak etmeyin.
Haklı oldukları için biraz ters davranabilirler size ama zaman sorununuzu çözecek...

bence 2,5 sene boşanmaya karar vermek için çok erken. kendi istediğinizle evlendiğinize göre demekki severek evlenmişsiniz. bir zamanlar evlenecek kadar sevdiğiniz adamla ne olduda
boşanacak duruma geldiniz. eğer adam terbiyesiz sorumsuz kırıcı kötüalışkanlıkları olan şiddet gösteren bir adamsa o zaman durma. ama bunlar yok sadece aynı evde yaşamaya
başlayan insanların problemleri ve evlilik hayatının sorumluluğu zor geldiyse tekrar düşünün derim. 2,5 sene birbirinize alışmanız için yeterli zaman değil. zeten biraz önce saydığım
durumları yaşıyorsanız ailenizde kesinlikle size karşı çıkmaz size sahip çıkar ama yok aynı şeylerden hoşlanmadığınız ya anlaşamadığınız konular var diye boşanmanızı tabiki istemezler.
evlilik hayatında iki tarafta birbirine uymaya çalışmalı iki tarafta biraz tavizler vermeli yani birbirlerine uyum sağlamaya çalışmalı.

onlara karsi evlendigin icin soylemekte gucluk cekiyorsun ama , nereye kadar!
belki onlarin istedikleri kisiylede mutlu olamayacaktin! Senin hayatin söz konusu olan...Anlasamadigin,evliligini yurutemedigin biriyle ne zamana kadar savasacaksin?
soyle,bosan,kurtul!

Boşandıktan sonra ailenden bağımsız olarak yaşayabilecek gücün, durumun, bir işin var mı? Varsa sorun yok bence. Sonuçta iki yetişkin insan olarak boşanmak en doğal hakkınız.

Anlaşamadığınızı, mutsuz olduğunu, artık yapamayacağını, iki tarafın da bu durumdan zarar gördüğünü söyle. Boşandıktan sonra ailenin mevcut durumunda bir değişiklik olmayacağı için (eğer kendi işin gücün varsa yani) onların nasihat vermek hariç pek bir sorumlulukları olmaz..

Sonuçta ailen üzülmesin ya da onlara söyleyemedin diye evli kalacak halin yok yani:(

Neden ailesinden bağımsız yaşasın ki.evlenip boşanınca dış kapının dış mandalı mı oluyoruz.Bekarken beraber yaşıyoruz ailemizle.yok öle bir şey.ailesini ikna ettikten sonra yine kendi ayakları üstünde durur yine çalışır bekarken nasılsa şimdide aynı şekilde yaşayabilir.Neden yalnızlığı tercih etsinki ailesi varken anlamıyorum.Ha ailesi karşı gelir gelemezsin der o zaman kendine yeni bir hayat kurar.

Neden ailesinden bağımsız yaşasın ki.evlenip boşanınca dış kapının dış mandalı mı oluyoruz.Bekarken beraber yaşıyoruz ailemizle.yok öle bir şey.ailesini ikna ettikten sonra yine kendi ayakları üstünde durur yine çalışır bekarken nasılsa şimdide aynı şekilde yaşayabilir.Neden yalnızlığı tercih etsinki ailesi varken anlamıyorum.Ha ailesi karşı gelir gelemezsin der o zaman kendine yeni bir hayat kurar.
evet haklısın tabikide ailem boşandım diye benden vazgececek deil onlarla yaşamaya devam edeceğim annem zaten boşanmak istediğimi falan biliyor ama babama söyleyemiyoruz hiçbir zaman babama layık bi çocuk olamadım çünki ben tekrardan hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum babamı :((

ben de tamamen aynı dertten muzdaripim.üzerinden bayağa zaman geçmiş ne yaptınız çok merak ettim

ben de tamamen aynı dertten muzdaripim.üzerinden bayağa zaman geçmiş ne yaptınız çok merak ettim

Evlenmek kadar boşanmak da gayet doğal bir şey. Aileniz, evlenme kararınızı nasıl ki anlayışla karşıladıysa boşanma kararınızı da aynı olgunlukla karşılamalı. Hoş buna karşı çıksalar bile olmuyorsa olmuyordur. Onların zoruyla evliliğinizi yürütemezsiniz. Nasıl mutlu olacağınıza inanıyorsanız o şekilde hareket edin.

Valla canım bende eşimle ailemi dinlemeden evlendim 2.5 sene evli kaldık fakat Frekanslar tutmadı umdugum gibi gitmedi aileme eşimle anlasamadigimi söyledim onlarda ilkbasta düzelir dediler sonra baktilar olmadı bana biraktilar saygı duydular bosandim gözünde büyütme bende eşimle evlenmek için çok rezillik ler yaptım inan aile nden korkma anlayışlı olacaklar bende babamla çalışıyorum babamla bu olaylar olduktan sonra daha iyi anlaştık hiç korkma ama iyi düşün iyi karar ver ailenle iyice konuş tepkilerine bak korkma yolun açık olsun canim

Valla canım bende eşimle ailemi dinlemeden evlendim 2.5 sene evli kaldık fakat Frekanslar tutmadı umdugum gibi gitmedi aileme eşimle anlasamadigimi söyledim onlarda ilkbasta düzelir dediler sonra baktilar olmadı bana biraktilar saygı duydular bosandim gözünde büyütme bende eşimle evlenmek için çok rezillik ler yaptım inan aile nden korkma anlayışlı olacaklar bende babamla çalışıyorum babamla bu olaylar olduktan sonra daha iyi anlaştık hiç korkma ama iyi düşün iyi karar ver ailenle iyice konuş tepkilerine bak korkma yolun açık olsun canim

ben ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum.1.5 yıldır evliyim 2 yılda nişanlı kaldım.bu süre zarfında hiç bir sorunumu yansıtmadım üzülmesinler diye.bütün çevrem çok iyi bir evliliğimin olduğunu zannediyor.annem parkinson hastası psikolojisi hemen bozuluyor babam da benimle hep gurur duyar şimdi onlara ben boşanmak istiyorum demek bana ölüm gibi geliyor.bizim ailede öyle çok boşanan da yok.kaldıramazlar diğer taraftan da cehennem gibi bir evlilliğim var bana zerre değer vermeyen ama sözde verdiğini iddia eden sinsi bencil sorumsuz beni sürekli ağır eleştiren biriyle evliyim çok zor durumdayım

ben ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum.1.5 yıldır evliyim 2 yılda nişanlı kaldım.bu süre zarfında hiç bir sorunumu yansıtmadım üzülmesinler diye.bütün çevrem çok iyi bir evliliğimin olduğunu zannediyor.annem parkinson hastası psikolojisi hemen bozuluyor babam da benimle hep gurur duyar şimdi onlara ben boşanmak istiyorum demek bana ölüm gibi geliyor.bizim ailede öyle çok boşanan da yok.kaldıramazlar diğer taraftan da cehennem gibi bir evlilliğim var bana zerre değer vermeyen ama sözde verdiğini iddia eden sinsi bencil sorumsuz beni sürekli ağır eleştiren biriyle evliyim çok zor durumdayım
Canim inan bizim akrabalardada boşanan pek yoktur ama inan ailen sana uzakta olduğu için senin ruh durumundan haberleri yok çünkü goremiyorlar inan ben aileme yakın oturuyordum isimde babamla olduğu için ev de huzursuzluk olduğunu anliyorlardi sorardi babam kızım neyin vardiye anlasilirdi sen aileden çok yakınına anlat durumu kararlıysan ama ve bu sürede çocuk sakin yapma canım aman benim çocuğum yok benim annem kalp ve şeker hastası babamda stres yasadigin da cilt ine vurur bende çok sıkıntı çektim ama aileler anlıyor evladinin huzursuz olduğunu annenle konuşurken kesin anliyordur inan annelerin hisleri kuvvetli annen sana kesin sorar seninde titreme hissettiginde canım benim esimde sinsiydi dışarıya iyi bana vurdumduymaz,tembel,beni sinir eden,ailesine ezdiren,haftanın 3 günü çalışan tuhaf biriydi seni çok uzuyorsa iyi düşün derim vicdan azabı çekme belki annen anliyordur canım senin anlatmani bekliyordur ama iyice tart düşün tamammi canım ani kararlar verme

Back
X