• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum..boşanmış bayanlara sorularım var

işine gelmeyince saldırı oldu değilmi hani dinde kadına el kaldırma yok diyenler vardı onlar için yazdım.fikir çürümüştür.

benim arkadaşımda aynı durumu yaşadı. eğer psikoloğa veya herhangi bir doktora gitmişliği varsa belgeleyebilirsen belgele ve iyi takip et..yoksa diğer türlü nasıl ispatlanır bilemedim. resmen şizofrene bağlamış. madem evlilik hayatı yaşamayacaktın niye evlenirsin be adam. Allah yardımcın olsun gerçekten çok üzücü..

Çok Çok haklısınız!!!ama o bahsettiğiniz kişiler tıpkı SİZİN gibi dinin ne olduğunu bilmeden kulaktan dolma bilgilerle dine her türlü yakıştırmayı yapıp,önünde onca kaynak varken aklını(!) kullanma zahmetinde bulunup araştırmaya öğrenmeye bile zahmet etmeden atıp tutan kişiler işte!!!!

Senin elini öpmek istiyorum ablacım. iki kere beğenme hakkım olsa gene basardımmm :27:

estağfurullah ya, çok teşekkür ederim sağol:)

nisa 34 -
Nisa 34- Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
elmalılı hamdi yazır çevirisi.

dindar adam bunu okuyup karısı döverse suç kimin?

(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.)

Size en iyi cevap bu hadis.

Ya Allah aşkına sırf kendi fikriniz onansın diye konuyu nerelere getirdiniz yaa, kızın konusu pisi pisine kapanacak.

KONU DİN DEĞİL! DİN DEĞİL!
Evet değil ama bunu buralara kadar getirene laf söyleyin lütfen. Ben ondan rica ettim laf söylemesin diye hatta sustum ama dinlemedi!

bu hadisin kaynağını görebiirmiyim?

ben direkt kurandan ayet gösterdim ancak hadislerin kaynağı çelişkilidir.

ah ebiş ah her konuyu böyle tartışmaya çevirip banlanıyosun..
bi akıllan artık yaa..kimse senden vaaz istemedi.. rahat bırak kadının konusunu

konuyla ilgili cevap yazan herkese teşekkür ederim..gerçekten çok pişmanım.meslek sahibiyim, şu an iyi bi işim var ama zaten beni buraya da o soktu.onla böyle bir duruma girdiğimiz an da çıkartacaktır beni burdan.

beş kuruşsuz kalacak olmam da önemli değil şu an sığınma evlerine bakıyorum..en kısa zamanda da aileme anlatıcam herkes onun saf efendi suratının altında nası azılı sinsi bi manyak yattığını öğrenmiş olur ben de enayiliğimle kalmam.

hepiniz haklısınız..acilen gitmem kaçmam lazım..cesaretim yoktu zamanında gidemedim işte öyle de korkağım..sustum 3haftadır çünkü korktum derdimi anlatmaya dayak yemis sekilde insanların karsısına cıkmaya "anne-baba, koşa koşa yangından mal kaçırır gibi hiçbirinizi dinlemeden evlendiğim adam beni şimdi dövüyo yardım edin bana" demeye utandım..dayak yemiş şekilde polis olsun savcı olsun yalnız basıma insanların beni görecek olmasından utandım..yapamadım..ama her şey daha kötüye gidiyor..cesaretimi toplayıp buna bi son vericem..destek olan güzel dileklerini eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun..sağolun iyi ki varsınız..

Son düzenleme:
Bencede bırakın arkadaşlar bende tanımadığımdan birkaç cvp yazdım ama gereksizmiş. "Edepli edebinden susar, Edepsiz de ben susturdum sanar..."
bırakın bence

nisa 34 -
Nisa 34- Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
elmalılı hamdi yazır çevirisi.

dindar adam bunu okuyup karısı döverse suç kimin?

Kur'an'-ı Kerim'i oraya kadar okumuş olan gerçekten inanan dindar adam karısını dövmez zaten merak etmeyin.Kur'an öyle tek bir ayetini seçip alıp ta delil olarak ortaya sunacağınız kadar basit bir kitap değil.Tamamını okumassanız böyle yarım yamalak kalırsınız işte.!

hakaret filan yok ortada dinde kadına el kaldırma yok dedinz ben de var olduğunu kanıtladım olay bu demek ki dindar adamın karısını dövme hakkı varmış dine göre tamamını da okusanız aynı noktaya varıyorsunuz ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
akşam dindar kocama hatırlatayım bari, hayatım senin beni dövme hakkın varmış, sen bu zamana kadar nie bu hakkını kullanmadın deyim,
tüh görüyo musun neler kaçırmış adam bunca yıldır :)

karısını dövmenin dinle alakası olduğunu düşünmüyorum çok muhafazakar yaşayıp karısının ağzının içine bakanlar olduğu gibi dışardan modern efendi görünüp içinde maganda barındıranlar da var, kaldı ki kimin neye ne kadar inandığınıda biz bilemeyiz

dindar ve dinci kavramlarını karıştırıyo galiba arkadaş, benim eşim de orucunu aksatmaz zekatını fitresini verir kimsenin hakkına helaline göz diktiğini görmedim, 9 senelik flörttede 9 aylık evliliktede en ufak bi hakaretini kötü sözünü duymadım,gerçekten huşu içinde inanan hiçbi insan Allahın yarattığı hiçbi canlıya zarar vermez zaten

hakaret filan yok ortada dinde kadına el kaldırma yok dedinz ben de var olduğunu kanıtladım olay bu demek ki dindar adamın karısını dövme hakkı varmış dine göre tamamını da okusanız aynı noktaya varıyorsunuz ;)

Siz bu kafayla okudukça hep aynı noktaya varmanız çok normal zaten:)))
Size kolay gelsin,öğrenmenin yaşı yok nasılsa inşallah size de okuduğunuzu anlamak nasip olur bir gün ne diyeyim!!

Tamam arkadaşm seçimlerinden memnun herkes sen Dinsizle evlenmşsin huzurlusun. Bizde Allaha şükürler olsun Dindarla evlendik mutluyuz daha polimik olmasın kızın konusu kapanacak olmaz burda keselim tartışmayı bitmeyecek çünkü uzatmanın anlamı yok !!!!

Back
X