Boşanmak istiyorum cesaret edemiyorum

hayır.kavgalara daha 3.günü başladık.cinsel hayatımız vardı o da doğum kontrol hapı kullandığım içinmiş.
Adam sizden kurtulmaya çalışıyor siz ısrarla çocuk çocuk diyorsunuz. Az gururunuz olsun yahu. Çok şeyi affedebilirim, ama bana böcek gibi davranan, parmağımın ucuna dahi dokunmaktan imtina eden adamla aynı havayı solumam.

D Denizyelken öncelikle konunuzu başta feyk sandığım için kusura bakmayın.
Hala da çok tuhaf gelmekle birlikte, tüm yorumlarınızı okuduktan sonra şunu fark ettim:
Eşiniz anladığım kadarıyla siz korunmayı bırakınca olağanüstü kaygılanmış ve çocuk olcak korkusuyla sizle cinsel hayatını bi nevi terk etmiş.
Bu kısmına başka çözüm düşünmediniz mi, mesela kaygısı azalana kadar korunmaya devam etseniz?
Bi de bu adam sürekli mast. mı yapıyor bu durumda, size bu konuda nasıl bi açıklaması var?
Hepsiyle birlikte bahsettiğiniz diğer şeyler bans okb olma ihtimalini düşündürdü. Bu konuda konuştunuz mu hiç?
Genelde kısa cevaplar veriyorsunuz sorulara, özel bi nedeni yoksa detaylı yazarsanız yardımcı olabiliriz.

çok konuştum,derdimi ya ben anlatamadım ya o beni anlamak istemedi.Öyle zamanlarda da hırçınlaşıp işi tartışmaya kadar ilerletiyorum.ikimizde genç değiliz ki başkası bize yardım edecekse biz birbirimizi hiç anlamıyoruz demek değilmidir
Ozmn haklısın kardeşim yolunu sen seçeceksin benim kastım belki büyüklerden utanır kendini düzeltir durum ciddiyetini kavrar diye idi

D Denizyelken öncelikle konunuzu başta feyk sandığım için kusura bakmayın.
Hala da çok tuhaf gelmekle birlikte, tüm yorumlarınızı okuduktan sonra şunu fark ettim:
Eşiniz anladığım kadarıyla siz korunmayı bırakınca olağanüstü kaygılanmış ve çocuk olcak korkusuyla sizle cinsel hayatını bi nevi terk etmiş.
Bu kısmına başka çözüm düşünmediniz mi, mesela kaygısı azalana kadar korunmaya devam etseniz?
Bi de bu adam sürekli mast. mı yapıyor bu durumda, size bu konuda nasıl bi açıklaması var?
Hepsiyle birlikte bahsettiğiniz diğer şeyler bans okb olma ihtimalini düşündürdü. Bu konuda konuştunuz mu hiç?
Genelde kısa cevaplar veriyorsunuz sorulara, özel bi nedeni yoksa detaylı yazarsanız yardımcı olabiliriz.
forumda yeniyim dün yine iletişim problemimizden dolayı büyük bir tartışma yaşayınca tek başıma çözemiyceğimi düşündüğüm için üyelik açtım.Yaşım 35 in üstünde olduğundan ve migrenimi tetiklediğinden dolayı doğum kontrol ilacı kullanmayı bıraktım.ev giderlerini paylaşıyoruz acaba hamile kalırsam benim çalışamıycağımı düşündüğü için tek başına giderleri karşılayamıycağınımı düşündü bilemiyorum.mast.yapıyor mu bilmiyorum sormuyorumda.kendisiyle cinsellik konusunda çok açık konuşamıyorum sanki çok hevesliymişim gibi görünmek istemiyorum.Açıkçası artık benimde psikolojim bozulmaya başladı,özgüvenimi yitirmek üzereyim.çocuk konusu için ise pandemi döneminde bir sorun olsa ilaç kullanamıycağımı iddia ediyor ki bu da bana inandırıcı gelmiyor.iletişim problemimiz var karşılıklı oturup sohbet edemiyoruz.konuşmaya çalıştığımda benimle göz teması kurmuyor.pijamaları ile evde oturur demiştim ama ki oturmadan önce oturucağı yere temiz bir bez serip öyle oturur.başım ağrıyor dediğinde masaj yapıyım dersem saçımı yeni yıkadım dokunma diyor.bu davranışlara maruz kalmak ise bana kendimi çok kötü istenmeyen biri gibi hissettiriyor.Bazen hiçbirşey demeden git dilekçeni ver diyorum kendime vicdanım susmuyor benim için birçok şeyden vazgeçti ve pişman olmaktan korkuyorum

forumda yeniyim dün yine iletişim problemimizden dolayı büyük bir tartışma yaşayınca tek başıma çözemiyceğimi düşündüğüm için üyelik açtım.Yaşım 35 in üstünde olduğundan ve migrenimi tetiklediğinden dolayı doğum kontrol ilacı kullanmayı bıraktım.ev giderlerini paylaşıyoruz acaba hamile kalırsam benim çalışamıycağımı düşündüğü için tek başına giderleri karşılayamıycağınımı düşündü bilemiyorum.mast.yapıyor mu bilmiyorum sormuyorumda.kendisiyle cinsellik konusunda çok açık konuşamıyorum sanki çok hevesliymişim gibi görünmek istemiyorum.Açıkçası artık benimde psikolojim bozulmaya başladı,özgüvenimi yitirmek üzereyim.çocuk konusu için ise pandemi döneminde bir sorun olsa ilaç kullanamıycağımı iddia ediyor ki bu da bana inandırıcı gelmiyor.iletişim problemimiz var karşılıklı oturup sohbet edemiyoruz.konuşmaya çalıştığımda benimle göz teması kurmuyor.pijamaları ile evde oturur demiştim ama ki oturmadan önce oturucağı yere temiz bir bez serip öyle oturur.başım ağrıyor dediğinde masaj yapıyım dersem saçımı yeni yıkadım dokunma diyor.bu davranışlara maruz kalmak ise bana kendimi çok kötü istenmeyen biri gibi hissettiriyor.Bazen hiçbirşey demeden git dilekçeni ver diyorum kendime vicdanım susmuyor benim için birçok şeyden vazgeçti ve pişman olmaktan korkuyorum
Bu adam kesin hasta tam psikolog luk

Bunları altı aydır çekiyor olmanız çok üzücü.
Bi kaç hafta ancak tolore edilecek şeyler.
Çok tahammül etmişsiniz.

Korunma konusu ise sorun, o korunsun. Çocuk zaten şuan için beklemeli. Sorunlarınız çok ciddi, çözersiniz öyle düşünürsünüz. Ama burda esas sorun o da değil. Adamın 6 aydır size dokunmaması. Bakın bu "aman istekli görünmeyim" denecek bi süre değil. Altı ay çook uzun bi dönem. Sağlıklı bir erkeğin bu sürede ortalama en az 20 defa boşalmış olması gerekir. En az diyorum. İnanın çok tuhaf, bunu konuşmak zorundasınız. Dolaylı olmadan, açık açık sorun, bu ihtiyacını nasıl karşılıyorsun deyin. Ki bu mesele sizin de hakkınız. Hadi bu kanaldan sormayın çekiniyosanız, ama mutlaka bu durumu masaya yatırın. Niye evlenmiş madem, size hayalet muamelesi yapacaktıysa?
Bi de önceden böyle değildi diyosunuz. Sizce bu konuda ilk günler kv.nin yanınızda olmasının bi etkisi olabilir mi?

Gelelim diğer bombaya. Eşinizde çok ciddi okb semptomları var. Bakın ben bu konuda ortalama bir bilgiyle bunu anlayabiliyorum. Verdiğiniz örnekler çok anormal. Eşiniz psikolojisi normal olmayan biri.

Şimdi tüm bunların yanında sizin de manen kötüleşmeniz ve hatta düşük seviye de olsa depresyon olma ihtimaliniz var. Çünkü buna maruz kalıyorsunuz aylardır ve özgüveninizi etkilemiş.

Lütfen onun normal olmadığını hatırlayın ve anormal tavırlarının sizi aşağı çekmesine engel olun. Ve sakin bir şekilde onu bi çift terapisine ikna etmeye çalışın. Direk bireysel terapi derseniz direnç gösterebilir. İkiniz de sorumluluk alacağınız hissi ona daha cazip gelebilir. Çift terapisti zaten onu bireysele yönlendirecektir. Ama lütfen ertelemeyin, durumunuz çoook acil.

Revna Revna size daha da vahim bir zaman dilimimde daha da vahim bir ilişki sayısı söylerdim ama halime acımanızı istemediğimden susuyorum. 🤫 İçiniz rahat olsun ama ben boşanmak üzereyim. 😇

Bunları altı aydır çekiyor olmanız çok üzücü.
Bi kaç hafta ancak tolore edilecek şeyler.
Çok tahammül etmişsiniz.

Korunma konusu ise sorun, o korunsun. Çocuk zaten şuan için beklemeli. Sorunlarınız çok ciddi, çözersiniz öyle düşünürsünüz. Ama burda esas sorun o da değil. Adamın 6 aydır size dokunmaması. Bakın bu "aman istekli görünmeyim" denecek bi süre değil. Altı ay çook uzun bi dönem. Sağlıklı bir erkeğin bu sürede ortalama en az 20 defa boşalmış olması gerekir. En az diyorum. İnanın çok tuhaf, bunu konuşmak zorundasınız. Dolaylı olmadan, açık açık sorun, bu ihtiyacını nasıl karşılıyorsun deyin. Ki bu mesele sizin de hakkınız. Hadi bu kanaldan sormayın çekiniyosanız, ama mutlaka bu durumu masaya yatırın. Niye evlenmiş madem, size hayalet muamelesi yapacaktıysa?
Bi de önceden böyle değildi diyosunuz. Sizce bu konuda ilk günler kv.nin yanınızda olmasının bi etkisi olabilir mi?

Gelelim diğer bombaya. Eşinizde çok ciddi okb semptomları var. Bakın ben bu konuda ortalama bir bilgiyle bunu anlayabiliyorum. Verdiğiniz örnekler çok anormal. Eşiniz psikolojisi normal olmayan biri.

Şimdi tüm bunların yanında sizin de manen kötüleşmeniz ve hatta düşük seviye de olsa depresyon olma ihtimaliniz var. Çünkü buna maruz kalıyorsunuz aylardır ve özgüveninizi etkilemiş.

Lütfen onun normal olmadığını hatırlayın ve anormal tavırlarının sizi aşağı çekmesine engel olun. Ve sakin bir şekilde onu bi çift terapisine ikna etmeye çalışın. Direk bireysel terapi derseniz direnç gösterebilir. İkiniz de sorumluluk alacağınız hissi ona daha cazip gelebilir. Çift terapisti zaten onu bireysele yönlendirecektir. Ama lütfen ertelemeyin, durumunuz çoook acil.
K.v ayrı problem sürekli aramızda haftada bir gelir duygu sömürüsü yapar eşime.benim yüzüme güler ben dışarı çıktığım gibi oğlunu bana karşı doldurmaya başlar.nerden biliyorsun diyceksiniz eşimin anlamsız davranışlarından şüphelenmis ikisi evdeyken ses kayıtlarını almıştım.

eşinizin acil bir psikologa ve ya psikiyatriste görünmesi lazım diye düşünüyorum. anlattığınız tüm belirtiler okbyi gösteriyor öncelikle.
ikinci olarak anladığım kadarıyla siz yaştan dolayı çocuk istiyorsunuz ama bu evlilikte şu an çocuk düşünmek büyük bir hata olur
o sizin eşiniz, sevgiliniz değil ki cinsellik için "istekli" görünmek istemiyorsunuz. eşle böyle şeyleri konuşmak normaldir, normal olmayan eşinizin 6 aydır size dokunmuyor olması. korunmanın binbir türlü yolu var, nasıl prezervatif %100 koruma değilse doğum kontrol hapı da değil. eşiniz bütün bunları biliyor mu? gerçekten çok uzun süre katlanmışsınız, bu insanla istediğiniz kadar kavga edin kavga bir yere vardırmayacaktır. umarım bir doktora görünmeyi kabul eder kendisi. kayınvalideniz için denilecek bir şey yok, bir insan nasıl oğlunun mutluluğunu istemez de eşi hakkında kötü konuşur, oğlu da nasıl buna dur demez aklım almıyor.

Pişman olmak istemiyorum.Yaşım genç değil boşandıktan sonra tekrar evlenmem.
NEDEN PİŞMAN OLACAKSIN.EVLİLİĞİNDE HİÇ İYİ BİR ŞEY YAŞAMAMIŞSIN Kİ.AYRICA DUYGUSAL BİR BAĞLANTIN DA YOK.YANİ BOŞANDIĞINDA ÖZLEYECEĞİN NE VAR. HİÇBİR ŞEY YOK.BU DÜŞÜNCE BİRAZ BİZE BU DÜNYA YA GELEN HER KADININ EVLENMEK ZORUNDA OLDUĞU DÜŞÜNCESİNİN EMPOZE EDİLMESİNDEN KAYNAKLANIYOR. AYRILIRKEN BİLE TEKRAR EVLENMEK YADA EVLENEMEMEKLE ALAKALI TEREDDÜTLER YAŞAMAN... NİYE EVLİLİKTE BU KADAR ISRARCISINIZ. EVLENMESENİZ NE OLUR YANİ. BÖYLE MUTSUZ BİR ÖMÜR GEÇİRECEĞİME KABACA TABİRLERLE "BOŞANMIŞ. DUL.YADA EVDE KALMIŞ." MUTLU BİR İNSAN OLMAYI TERCİH EDERİM. HER GÜN EVDE HAKARETE VE ŞİDDETE MARUZ KALIP EVLİLİĞİ SOSYAL STATÜ HALİNE GETİRMİŞ "LEVEL ATLAMIŞ." GİBİ GÖREN KADINLAR OLMAYALIM.

Revna Revna size daha da vahim bir zaman dilimimde daha da vahim bir ilişki sayısı söylerdim ama halime acımanızı istemediğimden susuyorum. 🤫 İçiniz rahat olsun ama ben boşanmak üzereyim. 😇

Acımak demeyelim, acize acınır.
Güçlü birine benziyorsunuz, oyüzden ancak üzülebilirim.
Sizi tanımıyorum, konularınızı da bilmiyorum ama terapi denediniz mi hiç?

Acımak demeyelim, acize acınır.
Güçlü birine benziyorsunuz, oyüzden ancak üzülebilirim.
Sizi tanımıyorum, konularınızı da bilmiyorum ama terapi denediniz mi hiç?
Ben eşimle çift terapisi için psikoloğa gittim. Sonra eşimle tek seansa geçmek istediler eşim de birinciye gitti ikincide bıraktı gitmeyi. Çocuktan önce de mükemmel değildi ama oğlumdan sonra tamamen bitmişti cinsellik, karı koca ilgisi.

K.v ayrı problem sürekli aramızda haftada bir gelir duygu sömürüsü yapar eşime.benim yüzüme güler ben dışarı çıktığım gibi oğlunu bana karşı doldurmaya başlar.nerden biliyorsun diyceksiniz eşimin anlamsız davranışlarından şüphelenmis ikisi evdeyken ses kayıtlarını almıştım.

Peki sizi bu ilişkide tutan nedir?
Bakın ben klasik boşancılardan değilim.
Bir evliliği bitirmek çok zor.
Ama sizi tutan şey ne tam olarak?
Çok önemli bi gerekçeniz olmalı eşinizden yana.

Ben eşimle çift terapisi için psikoloğa gittim. Sonra eşimle tek seansa geçmek istediler eşim de birinciye gitti ikincide bıraktı gitmeyi. Çocuktan önce de mükemmel değildi ama oğlumdan sonra tamamen bitmişti cinsellik, karı koca ilgisi.

Çocuktan sonra ayda bire hatta 2ayda bire düştüğü dönem bile olabiliyo.
Ama tamamen bittiyse patolojiktir bana göre.
Bireysele devam etmeme gerekçesi ne?
Gerçi bitti diyosunuz, cevap vermeyebilirsiniz.

1.5 yıldır evliyim,eşimle kavgalarımız daha balayında başladı.İlk ayımızı annesi ile birlikte geçirdik,evde kavga eksik olmadı.bir ay sonra başbaşa kaldık ama sorunlarımız yine bitmedi..Eşim kirayı ödemek için bir hafta çalışıyor geri kalan zamanında da öğleden sonraya kadar uyuyup günü bitiriyor.gece sabaha kadar oturup sabaha karşı yatıyor.Eş olarak hiçbir sorumluluğunu yerine getirmiyor.evde pijamaları ile oturup kalkıyor ben ise günlük kıyafetlerimleyim kazara benim kıyafetim ona değse değme kirlendi diyor bana.6 aydır da yan yana uyuyoruz ama kardeş gibiyiz.pandemi nedeniyle çocuğu olmasından korkuyormuş.Boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum.beni sevdiğinden de emin olamıyorum.Aramızda duygusal hiçbir bağ kalmadı.Ben nasıl böyle bir hata yaptım,nasıl bile bile evlendim kendime kızıyorum.
Seni sevdiğinden emin olmamalık bi durum kalmamış üzgünüm ama elbisen değince kirlendi ne demek aklım almadı

Çocuktan sonra ayda bire hatta 2ayda bire düştüğü dönem bile olabiliyo.
Ama tamamen bittiyse patolojiktir bana göre.
Bireysele devam etmeme gerekçesi ne?
Gerçi bitti diyosunuz, cevap vermeyebilirsiniz.
Sanırım 33 ayda sadece 6 kere birlikte olmuşuzdur (hamilelik ve oğlum doğduktan bu güne kadar ki süre). Zaten 2 aydır annemle babamla yaşıyoruz da. Zaten gitmek istemiyordu pandemi başlayınca bahanesi oldu.

Back
X