Boşanmak istiyorum kararsızım, korkularım var!!

Cakil01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
35
8
16
34
Merhabalar konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum ama kafam cok karışık gunlerdir dusunuyorum sonuca varamadim. Esimle 6 yillik evliyiz 2 oglum var 2 ve 5 yasinda ama o kadar zor seyler attlattik ki artik zeminden sarsıldı desem dogru olur. Universite okudum ama hic calismadim ve suan zaten calismama izin vermiyor esim. Ve malesef yürümüyor olmuyor. Mutsuz bir ortamda cocuklarimi buyutmek istemiyorum ama ustesinden gelebilir miyim cunku suan durumumuz gayet iyi cocuklarima yetememekten korkuyorum.Sizlerden yasayanlardan ogrenmek istiyorum. 2 cocukla bosansam onlara bakabilir miyim duzen kurabilir miyim ailem arkamda ama yeni bir ev duzeni kurmam gerekiyor malesef. Nasil bir yol izlemeliyim. Bosanma olursa kendim icin ve cocuklar icin nafaka alabilir miyim alabilecegim haklar nelerdir ilk basta beni toparlamasi gerekiyor cocuklarim oldugu icin. Bosanmadan sonra ilk nasil bir yol izlemeliyim duzen kurabilmek icin.

Bence bu soruna burda çözüm aramayın yani herkes kendi bildiği tavsiyeyi verir boşa kafa karışıklığı olur.Benim annem babamda boşandı ama annem çok şükür çalışıp baktı bize 4 çocuğa.Siz buraya neden boşanmak istediğinizi yazmamışsınız zaten sadece yapabilirmiyim diye sormuşsunuz eğer gerçekten yürümüyorsa bunu siz bilir siz karar verebilirsiniz sizi eşinizi düzeninizi bilmeyen insanlardan öneri istemeyin bu konularda

Okurken cok goz yorabiliyor ayri bir post actim onun icin anlattim bu posttumdaki amac aslinda deneyimli olanlardan basarn var mi mesela suan calismayip bosaninca nasil bir yol izledi nasil duzen kurdu yasayan birileri varsa en azindan bana fikir olabilir cunku korkularim var bosanirsam ilk asama nasil oluyor cok mu yipratici cok mu zor bilemiyorum

Bosanmak istememin nedeni; 6 yillik evliyiz liseden beri deli gibi seven o adam gitti ailesinin durumu bizden iyi bastan beri hep ustten baktilar laflar ettiler herseyin dogrusu iyisini onlar biliyor akillarinca, fazla dindarlar ve benden hep fazlasini istediler sanki bir kafesteyim boğuluyorum. Ilk zamanlarda sorunlar oldu ayrilma esigine geldik baristik bu arada 2 oglum var. Devamli sen ailenle sulalenle cok gorusuyorsun derdindeler evde soyle tenizlik yapilir boyle yemek yapilir oglum bunh sever laflari. Bizi beni küçük gormeler hep alttan aldım esim icin ama en son oglum olumden döndü yogun bakıma kaldirildi 45 gun uyutuldu trakeostomi acildi 7 ay iyilesme surecimjz oldu ama ilk hastaneye kaldirildiginda tatillerini birakip zor geldiler sonra aileme laf ettilr sehir disinda hastanedeydik dayimizda kalamaz ailen herkes kendi basina baksin dediler annem ablam ilk gun siginma yerinde kaldilae biz hastanede,oglum yogun bakima kaldirildi abisii aradik gel diye beni sofradan kaldirdiniz diye kizdi annesi o gun dukkanda eleman yok diye birakip gitti birsey demeden ailemle ne çektiğimizi biz biliyoruz iftira attilar ustume telefonu kapatirken buda ikidebir ariyor demisim ki demedjm ki desem bile ogluma olecek dediler ben onu mu düşünüyorum esimi bana kiskirttilar kavga dovus devamli derdime dert eklendi ki sonra yalan söylediği ortaya cikti bir defa daha yanimiza geldi annesi ben uzuntuden attigi iftiradan dolayi konusmadim ama kalkip bir lafta etmedim daha da gelmediler esimde hep memlektteydi is dolayisia gece gunduz yogun bakim kapisinda ben babama annem kucuk oğluma bakti 4 aylikti ailesi arayip sormadilar beni hic memlekete geri döndük hosgeldine gecmis olsuna gelmediler kurban bayrami kirginlik gitsin diye esimin hatrina gittim hatta hergun gittik esim mutlu olsun diye sonra esim eve davet etmemi istedi ettim kabul etmedi hala o nefreti varmis eve geldi tanistiginiz gune lanet olsun bizim durumumuz sizden iyi ben kardesimle 5 yil küsmüş insanim siz sadece oglumu istiyorsnuz beni istemiyorsunuz senin samimiyetine inanmiyorum bundan sonra gelmeyin bende gelmeyecegim samimiyetine inana kadar daha ne laflar etti ben acikliyorum oglum ölüyordu yanimda olmadin annelik yapmadin iftira attin yazik günahtır ben o haldeyken diye ben aglarken cekti gitti sonra devamli esimin kafasini karistirdilar artik aramiz iyi degil annesine laf ettirmiyor onlari savunuyor ne sohbet var ne bir sorun çözme kizsa bagirsa cocuklarla ilgilenmez esek kadar oldu kendk oynasin der sevamli yorgunum der cocuklara deli gibi bagiriyor korkuyor cocuklar bende oyle. Ikiniz aranizda halletseydiniz beni bulastirma diyor bazen konu açılıyor deliriyor kotu bisi demesem bile bagirip cagiriyor artik acmiyorum saygi bitti resmen aglasam tek basjma aglarimbir destek bile vermez yatsa telefon karistirsa cay meyve yese bu kadar hizmetcisiymisim gibi davraniyor mutsuzum calistirmiyorda balkon perdesini bile devamli kapatir biri görür hoslanir diye ben artik cok yoruldum daha fazlasi var en basit durum boyle 2 cocugumla sizce ayakta durabilir miyim cocuklarimi mutlu yetistirebilir miyim ayrilsam nasil duzen kurabilirjm nasil haklarim var sizce bosanmali miyim yoksa katlanmalimiyim ben çünkü alttan alip gormezlikten gormekten biktjm yasama sevincim kalmadi ama cokta korkuyorum😔

Saygı bittiği zaman malesef bitirmek istiyo insan.Boşanmak kolay değil yani ama kararlıysaniz once ordan ayrılmaniz lazim suan tek çıkamazsınız sanırım eve ailenizin yanına gidin bir sure bence kafa dinleyin eşinizden ailesinden uzakta biraz düşünün

Saygı bittiği zaman malesef bitirmek istiyo insan.Boşanmak kolay değil yani ama kararlıysaniz once ordan ayrılmaniz lazim suan tek çıkamazsınız sanırım eve ailenizin yanına gidin bir sure bence kafa dinleyin eşinizden ailesinden uzakta biraz düşünün
Evet saygi cok onemliydi benim icin hep dilede getirdim ama artik sayviyida bitirdi ve degersizlestir herseyi insan kalmak istemiyor 2 cocuk icin katlaniyorum ama onlarda bir omur mutsuz buyusun istemiyorum.evet sanirim ilk oyle olacak cok korkuyorum 2 cocukla yapabilir miyim babalarindan ayri boynu bükük yapabilirler mi

Su aileler ne anlıyor acaba oğlumda oğlum diye yuvası yıkılsa mutlumu olacak tapulu malı görüyorlar oğullarını Allah akıl fikir versin. Esin evde anladığım kadar terör estiriyor bence ailesi dolduruyor bagirdigi zaman korkma korktuğunu gördükçe daha çok bağırır bu tipler birde üniversite okmussun ne üzerine okudun bir iş bulsan düzeni daha kolay kurarsın

Ne kadar büyük bir sevda olsada, saygı bitince o aşkta malesef yavaş yavaş ömrünü tüketiyor :KK43:
Malesef oyle saygi bitince insan hayal kirikligina giriyor goremiyor o sevgiyi zaten. Kiyaptiklari bir degil iki degil artik her biri soğuttu. Mesela ilk hayal kirikligim beni kandirmis ve bundan zerre pismam degilim yine olsa yine yapardım yoksa benimle evlenmezdin dedi. Evlenmeden once ailesini cok guzel anlatti megerem ailesi sofuymus ben evlenecegimiz zaman ogrendim ve evlendikten sonra haci olduklarini istekleri artık dahaf fazlasini istediler. Ve kapanmak zorla kapanmak oldugum gibi kabul edilmemek

Su aileler ne anlıyor acaba oğlumda oğlum diye yuvası yıkılsa mutlumu olacak tapulu malı görüyorlar oğullarını Allah akıl fikir versin. Esin evde anladığım kadar terör estiriyor bence ailesi dolduruyor bagirdigi zaman korkma korktuğunu gördükçe daha çok bağırır bu tipler birde üniversite okmussun ne üzerine okudun bir iş bulsan düzeni daha kolay kurarsın
Bizimkiler tam dikdatör herseyi bildiklerini dusunuyorlar esimi 10 yasinda cocuj gibi goruyor oglunada yapiyor farkinda degiller. Onlar cocujla ayrilmam diye dusunerek eziyet ediyoar ama farkinda degil ogluda torunlarida çekiyor. Gercekten vicdansiz merhametsuz insanmis esimin annesi kardesiyle ufak bir sorundan 5 yil kusmus insan dusunun duygu yok.evet babasiyla sonucta ayni yerdeler ordan gekince annesiyle gorusup gelince o Kdar cok degisiyor ki bana bileniyor cocujlarada oyle. Korktugunu göstermiyorum yükleniyorum anlatmaya cakisiyorum kiziyorum daha dun oldu oglumla ikisi arasinda kosa kosa gittim bagirdim kizdim sonra konustum destek alman gerek cocuklari dusunmuyor musun zor seyler atlattik bunda bisi yok bizi kaybedeceksin yoksa diye kizdi yine abartma benim birseyim yok doktorluk hic birseyim yok iyiyim ben korksun diye yapıyorum kan beynime sıçrıyor oglunun degilde benim mi akil sorunum var yani laflara bak dedi saka gibi dediklerine bakar misjniz. Onlisann muhasebe. Ve tibbi dokumantasyon ve sekreterlik bolumlerini okudum ama virusten suan gero donus alamiyorum virus bitince bulur muyum bilmiyorum o yuzden korkuyorum calismadan duzen kuramam cunku

Back
X