Bu yöntemi uygulamanızı kesinlikle önermem. Tüm haklarınızdan vazgeçmeniz hiç mantıklı değil. Şu anda duygusal davranıp inatçı bir tutum sergiliyorsunuz. Avukatınızın önerilerine kulak verin ve haklarınızdan vazgeçmeyin. Ama ille de inadım inat, hak istemiyorum derseniz,
1- Karşı taraf ile görüşün ve bir protokol hazırlasınlar. Bu protokole göre her ürlü hakkınızdan vazgeçtiğinizi, boşanma konusunda tarafların anlaştığını belirtip karşılıkı olarak imzalayın. Yalnız dikkat edin, karşı taraf da sizden herhangi bir hak talep etmesin. hukuki metinleri anlamam derseniz, avukat yardımından yararlanmanızı ve bu protokolü avukat eşliğinde imzalamanızı öneririm.
2- Protokol imzalasanız bile mahkemeye çıkmalısınız. Bu protokol, mahkemeye sunulur, hakim tarafları duruşmada da dinler ve o celsede boşanmaya karar verir. zira evliliğiniz 1 yıldan uzun sürmüş ve bu durumda taraflar boşanma konusunda anlaşırsa, hakim boşanmaya karar verecektir.
3- Haklarınızdan vazgeçmeyin, dava oldukça ilerlemiştir ve sona yalaşmışsınızdır. Biraz daha sabretmelisiniz.