Boşanmak istiyorum

Ailemde boşanan ilk kadın ben olacağım o yüzden cesaret edemiyorum sanırım
Benden yaşça çok büyüksünüz , laf söylemek haddim değil ama işte bu "Boşanan kadın olmayayım." düşüncesini sömürüyor bazı erkekler.Boşanamaz çeker , adı dula çıkar diye eşlerini korkutup sindiriyorlar.Yaşlılığı var bir de bunun.O zaman tahammülünüz iyice azalır emin olun.Ölçüp biçip kararınızı verin.O babasına benzeyen oğlunuzu da dinlemeyin.Kusura bakmayın da hayırlı evlat annesine bu hayatı reva görmez.Allah yardımcınız olsun.

:sopa:Yanı ona da aldattığını ve çoğu şeyi hiç söylemedik belki o yüzden öyle demiş olabilir veya hala devam ettiğini de anlatmadım. Arkamda destek görmek isterdim hiç olmadi ben dayanamıyorum sen dayanırsın ozaman deyip yola çıkmak bakın nasıl geliyor

Allahım ne büyük şerefsizler ne adi herifler var ya. Deli olacağım. İnşallah boşanırsın ve huzura erersin. Lütfen boşan ya.

Şiddete çok meyilli o yüzden konuyu açmaya da cekiniyorum dediği dedik surda pembe toka olsa o siyah derse tersini söyleyenin üstüne yürür

Yine ben ve başka sorunum. Eşimle 93te evlendim. Asgeri ücretle çalışıyorum ve maaş kartımda onda borçları ödüyor sozde ver dediğim halde alamıyorum da. Boşanma sürecine girmek istiyorum ama cesaret edemiyorum kızımın üniversite hazırlığında olması. O evden gitse kayinvalidem ile aynı binadayız beni bunaltacaklar. Hep bi aldatmayla karşıma geliyor defalarca affettim kızım büyüğüne kadar dayandim. Affettim diyorum da affet demedi yani okadar rahat. Ne düşündüğün önemli değil bile diyor çok içince o kadınları bile anlatıyor sanırım eşten çok arkadaş olduk. Eski kafalı kendileri ama maşallah bize kükrer dışarı pek bir nazik. Geçen konuşmasına şahit oldum senden mesaj bekleyen biri var diye konuşuyordu tlfda. Ses etmedim yoksa şiddete meyilli. Artık kendime bu eziyeti yapmak istemiyorum. Asgeri ücretle kiralık bi eve çıksam yapabilir miyim diye tereddütlerim var beklemelimiyim karar veremiyorum yaşadığım şehir küçük aslında öyle pek kiralar ucukta değil cesaret etmeli miyim bilmiyorum .
Tabiki etmelisin rizki veren allah bir şekilde yolunu çöz daha konuşuyormuş gitsin onla evlensin

Oğlunuz artık yetişkin, boşanma gerekçenizi açıkça söyleminizin sakıncası olacağını sanmıyorum. Hem yarın öbür gün boşanınca size karşı tepkisini de görürsünüz ve oğlunuz da kendisini hazırlar bu ayrılığa.
Kızınız da belki şu an daha fazla stres altında, ayrı eve çıksanız belki daha bir rahatlar. Hatta üniversiteyi büyük bir şehirde kazanıp birlikte gitmenin hayallerini kurmak sınava çalışması için motive bile edebilir.
Avukatınıza da bence her şeyi anlatın. Size delil olarak kullanabileceklerinizi gösterir. Tazminat ve nafaka talep edin, eğer kabul etmezse çekişmeli dava açarsınız. Bu yüzden de bence kimseye boşanma niyetinizi anlatmadan önce bir avukata danışın, sonra oğlunuza anlatırsınız. Ailenize de sadece haber vermek maksatlı anlatırsınız. Çocuklarınız bile büyük, zaten ayrı şehirlerdeymişsiniz.
Bundan sonraki hayatınızda huzur dilerim.

Bir baba çocuklarının gözü önünde annelerini eziyorsa, o çocukların da düzgün bir hayatı düzgün hayat seçimleri olmuyor ne yazık ki.. kendi içinde bulunduğum evlilikten, eşimin ailesinden biliyorum...
Ben 2000 tl maaş 1000 kredi ödemesi 900 kira ödemesi çocuğumun kreş masrafı yeme içme fatura masraflarımı hepsini bi şekilde yolunu bulucam diye boşanma adımını attım.. kızınız size destekken bence sırtınız yere gelmez... bir kadının evet maddiyata da ihtiyacı var ama en çok da "sen yaparsın ben sana güveniyorum sen çok güçlüsün" sözlerine ihtiyacı var..
Ben inanıyorum ablacım.. inan yaparsın.. insan istedikten sonra taşı sıkar suyunu çıkatır...

Yine ben ve başka sorunum. Eşimle 93te evlendim. Asgeri ücretle çalışıyorum ve maaş kartımda onda borçları ödüyor sozde ver dediğim halde alamıyorum da. Boşanma sürecine girmek istiyorum ama cesaret edemiyorum kızımın üniversite hazırlığında olması. O evden gitse kayinvalidem ile aynı binadayız beni bunaltacaklar. Hep bi aldatmayla karşıma geliyor defalarca affettim kızım büyüğüne kadar dayandim. Affettim diyorum da affet demedi yani okadar rahat. Ne düşündüğün önemli değil bile diyor çok içince o kadınları bile anlatıyor sanırım eşten çok arkadaş olduk. Eski kafalı kendileri ama maşallah bize kükrer dışarı pek bir nazik. Geçen konuşmasına şahit oldum senden mesaj bekleyen biri var diye konuşuyordu tlfda. Ses etmedim yoksa şiddete meyilli. Artık kendime bu eziyeti yapmak istemiyorum. Asgeri ücretle kiralık bi eve çıksam yapabilir miyim diye tereddütlerim var beklemelimiyim karar veremiyorum yaşadığım şehir küçük aslında öyle pek kiralar ucukta değil cesaret etmeli miyim bilmiyorum .

Back
X