• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak İstiyorum...

Aramızda mal kaçırmaya müsait bir durum kalmadı. Benim kendimin de durumu iyi, aileden gelecek olan mirasım da var ama mesele o değil.

Eşim diyelim ki art niyetli şekilde evi vermemek için bağış vs. oyun oynadı( Allah korusun. ) farketmez, seçtiğimiz mal rejimine göre evlilik tarihinden sonra belirlediğimiz ne varsa kim tarafından alındığına bakılmaksızın direkt ortadan ikiye bölünüyor.
Bu zaten mal rejimine gerek kalmadan kanunen böyle değil mi, evlilik birliği içerisinde alınan mallar ortak,miras malı kişisel bu zaten sabit değil mi siz niye öncesinde avukat tutup sözleşme imzaladjniz

Bu zaten mal rejimine gerek kalmadan kanunen böyle değil mi, evlilik birliği içerisinde alınan mallar ortak,miras malı kişisel bu zaten sabit değil mi siz niye öncesinde avukat tutup sözleşme imzaladjniz

Hayır, tam olarak öyle değil.

Eşimin aile şirketinin hisseleri değer artışı olduğunda yarı yarıya oluyor, arazi alıp satım işi ve gayrimenkul geliştirme yapıyorlar. Eşimle benim kira gelirlerim var, yarı yarıya oluyor. Hisse yatırımları yarı yarıya oluyor.

Ailesinin kiralık deposu var bir tane, kira alıp tekrar işletiyorlar mesela, olası bir sıkıntı da bunlar boşanma da sayılıyor. Benim kendime ait 2 tane ufak kira gelirim var. Çok uzun konu, biz avukat tutup kendi aramızda farklı bir mal rejimi düzenlemesi yaptık.

Back