Boşanmak kader mi?

mutlupapatyam

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
1.097
2.074
48
34
Boşanalı yaklaşık 2 yıl oldu ama hala düşünüyorum boşanmak kaderimde var mıydı? üniversitede tanışıp böyle güzel bir evlilik yaşayan çiftlere imreniyorum, gerçi böyle çift sayısı çok az ama keşke öyle olsaydı.. siz ne düşünüyorsunuz güzel bayanlar?

Boşanalı yaklaşık 2 yıl oldu ama hala düşünüyorum boşanmak kaderimde var mıydı? üniversitede tanışıp böyle güzel bir evlilik yaşayan çiftlere imreniyorum, gerçi böyle çift sayısı çok az ama keşke öyle olsaydı.. siz ne düşünüyorsunuz güzel bayanlar?
İki yıldır bunu mu düşünüyorsunuz? Başka bir şeye sarfetseydiniz o enerjiyi keşke.

Gidin bir bakım ismarlayin kendinize . Kalıcı oje yaptırın ne bileyim güzel kıyafetler alın . Şöyle bir güzel suslenin . Dışarı çıkın hava ne güzel o bunaltıcı sıcak gitti . Bir gökyüzüne bakın hayat çok güzel .geçmişte yaşamayacak kadar umut dolu . Bırakın gitsin

Severek mi ayrıldınız? Neden hala bunu düşünüyorsunuz?

Kader tabiki.Herkes mutlu olamıyor.Yada cesaret edemez boşanmaya.Kader çabaya bağlıdır ama üzülmeyin bende boşanacagim.

Boşanmanızın nedeni seçtiğiniz adam yani kendi cüzi iradeniz, kader o adamı karşınıza çıkardı ama siz seçtiniz ve sonucunu da siz seçmiş oldunuz, seçimlerimiz kader değildir...

Kader mi değil mi bilmiyorum ama büyük bir sınav olduğu kesin.ve hiç kolay değil.resmî boşanalı 7 ay evi terkedeli 8 ay oldu benimde.ve sizin düşündüğünüzü bende düşünüyorum.
Umarım güzel günler görürüz bundan sonra 🙏🏻

Bende düşünüyorum cabaysa eğer elimden geleni yaptım karşı taraf vefadan anlamıyorsa kadir kıymet bilmiyorsa biz ne yapalım evet biz seçtik ama boşanmaya gideceğimizi bilmiyorduk ya da dusunemedik o dönem velhasıl öyle ya da böyle olan oldu önümuze bakmalıyız geçmişte zaten mutsuzduk şu anda da geçmişteki mutsuz halınızı düşünüp mutsuz olmanın kimseye bu faydası yok

Ben kader olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir aşk ile evlendik. Ama olmadı. Kimse böyle olsun istemez. O hikaye o kadarmış. Bana çok kattığı şeylerde oldu. Benden götürdükleri de. O yüzden geçmişe takılıp kalmak yerine önüne bakman lazım.

Biz İmanın şartlarına gönül bağlamış insanlar olarak Hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanıyorum.. hiç birimiz boşanmak için evlenmiyoruz .. kader bizi kaldıramayacak noktaya getiriyor .. çabalarda fayda vermıyor bu durumda eşle rızkımız Allah katında bitmiş oluyor bence evlılığı rızık olarak görüyorum .. etrafımda benden fazla çeken arkadaşlarım var işi gücüde düzgün uyusturucu bagımlısı tembel adamlara bakmak zorundalar çok isteselerde boşanamıyorlar onların rızkıda devam edıyor bence vardır bundada hayır ölümlü dünyada kımseyı mutlu edemıyorsak kendımızı mutlu etmeyı öğrenmeliyiz

Kader ya da değil.. onemli olan bu degil bence sizin durumunuzda. Siz bosanmayi asmak icin sorumlulugu atacak birisini ya da birseyi ariyorsunuz. Onemi yok. Insaniz. Başımıza birseyler gelebilir. Iyi ya da kötü. Kabullenip hayata devam etmek gerek. Ya bosanmasaydim ile ilerleyemezsiniz.
Boşanmaniz kaderse de degilse de mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler. Sorgulamayi bırakın, gelecege odaklanip mutlu olmaya bakin..

Kader, kısmet, vs gibi önceden "yazılmış" hayatlar yaşadığımıza inanmıyorum ben.
Hepimizin özgür iradesi var ve seçimler yapıyoruz. Her gün, her dakika bile ufak ufak seçimler yapıyoruz.
Önemli olan hatalı seçimlerden ders alıp, geçmişi geçmişte bırakmak ve gözünü ileriye dikmek. Geriye değil.

Back
X