Boşanmak ve annemin dedikleri

Çok teşekkür ederim ama güvenlikten baska aklıma meslek gelmiyor maaalesef :KK43: fikriniz varsa lütfen banada yol gösterirmisiniz. Inanın etrafında yol gösterecek fikir verecek kimse yok
Fikir vermem için senin becerilerini, hangi yoldan gidersen başarılı olabileceğini bilmem lazım. Ailem maddi/manevi arkamda dedin, ona göre yorum yapıyorum. Bir yandan part time işte çalışır diğer yandan dershaneye devam edebilirsin. Belki güvenlikte vardiya sistemi bunları yapabilmen için daha uygundur, basamak olarak kullanabilirsin. Dershane ortamına girersen farkındalığın artar, sayısal/sözel hangi alanda başarılı olabileceğini görüp ona göre ilerlersin. Yüzlerce meslek var, sadece öğretmen/avukat/doktor olarak sınırlama kafanda. Daha düşük puanlarla kazanabileceğin bölümler var. Atıyorum muhasebe/finans okursun bir firmada iş bulur kariyer yaparsın. Bankacılık, satış pazarlama, teknik ressam, stilistlik, modelistlik, medikal alan vs vs. O kadar çok meslek var ki.

Daha 22 yaşındasın ve yaşıtlarına göre tek farkın başından bir evlilik geçmesi ve şu anda anne olman. Zaten ailem arkamda diyorsun sen geleceğin için çabalarken annen sen dışarıdayken çocuğunla ilgilense, baban maddi desteğini verse hayatını kurabilirsin. Öncelikle ufkunu aç bak, incele, araştır, plan yap ve ÇABALA.

Ne yazıkki bende böyle.bir sorun var . Gereksiz şeyleri çok fazla kafaya takar oldum. Evliliğin bana getirdiği tek şey olsa gerek önceden yoktu :)

önce kendine güveneceksin ve çok çok çalışacaksın , ki kimsye muhtaç olmayasın ,

herkes iyiki boşanmış kendıne geldi kız desinler

Ne yazıkki bende böyle.bir sorun var . Gereksiz şeyleri çok fazla kafaya takar oldum. Evliliğin bana getirdiği tek şey olsa gerek önceden yoktu :)

Yapamaman için önündeki en büyük engelin kendine güvenmemen ve tembellik yapman olur. Sadece bunu yapma yukarıda örneklediğim yolu izlersen farkındalığın artacak belki bizlerin fikrine bile ihtiyacın olmayacak. Yönünü sen seçeceksin. Ama ne olur hayatında yaşadığın olumsuzluklara takılıp kalma, kendine güvenini kaybetme. Bak işte o zaman geleceğini mahvedersin. Yaşadığın olumsuzluklar senin hırs yapma sebebin olsun. İnsan dibi görmeden yüzeye çıkmaya çabalamaz. Evliliğin mükemmel olsaydı belki kendin için bir şeyler yapmak aklına bile gelmeyecekti. Allah belkide yükselebilmen ve hırslanman için yaşattı bunları. Hayata küsme, tam tersine yeni başlıyor diye düşün. Bize de burada senin başarı hikayelerini okuyup, aferin demek nasip olsun.

Canım ben lisans mezunu oldugum halde çalışmıyorum diye her lafı yıyorum.
eşim her fırsatta kendınden aşağı goruyor ..beni aşağı cekıyor ama oldurmuyor.
Sen şimdi her lafa alınırsın..iyi anlamda söylense bile üzülürsün..
İmkanın varsa destek al..
Yakın zamanda evlenmeyi dusunme ..
Ayaklarının üzerinde durmayı basar..
Her fıkrını paylaşma hele ki olumsuz yorum yapanlara karsı kendını anlatma..
Hayal kur sadece seni ıyı hissettıren kişilerle paylaş.

Garantili bir isin olmali demis galiba. Ama mutsuzsan okuyup is sahibi olana kadar adami niye cekeceksin ki. Cocuga bakacak biri olursa bosandiktan sonra okursun veya is bulursun

İstiyen doğru bulsun isteyen kızsın.
Çocuklu boşanma ile çocuksuz boşanma bir olmıyor. Gününün büyük kısmını çocuğun alacak. Güvencen annense bi rahatsızlığa bakar. Boşanıp çok mutlu olanda var ben ne yaptım deyip çok mutsuz olanlarda var. Senin ki hangisi olur bilmek mümkün değil. Burda şöyle iş bulırsun şu işi yaparsın diyenler iş aramaya başladığında pek yanında olmayacak bunu lütfen unutma. Asgari ücretli iş bile zor bulunuyor. Toz pembe değil çok zor günlerde karşına çıkacak. Maddi durumu iyi olanlar bu süreci biraz daha kolay atlattığı bir geröek en azından maddi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıyorlar. Eşinle durumun düzelmeyecek kadar kötü mü?

Fikir vermem için senin becerilerini, hangi yoldan gidersen başarılı olabileceğini bilmem lazım. Ailem maddi/manevi arkamda dedin, ona göre yorum yapıyorum. Bir yandan part time işte çalışır diğer yandan dershaneye devam edebilirsin. Belki güvenlikte vardiya sistemi bunları yapabilmen için daha uygundur, basamak olarak kullanabilirsin. Dershane ortamına girersen farkındalığın artar, sayısal/sözel hangi alanda başarılı olabileceğini görüp ona göre ilerlersin. Yüzlerce meslek var, sadece öğretmen/avukat/doktor olarak sınırlama kafanda. Daha düşük puanlarla kazanabileceğin bölümler var. Atıyorum muhasebe/finans okursun bir firmada iş bulur kariyer yaparsın. Bankacılık, satış pazarlama, teknik ressam, stilistlik, modelistlik, medikal alan vs vs. O kadar çok meslek var ki.

Daha 22 yaşındasın ve yaşıtlarına göre tek farkın başından bir evlilik geçmesi ve şu anda anne olman. Zaten ailem arkamda diyorsun sen geleceğin için çabalarken annen sen dışarıdayken çocuğunla ilgilense, baban maddi desteğini verse hayatını kurabilirsin. Öncelikle ufkunu aç bak, incele, araştır, plan yap ve ÇABALA.
Tamam :))) teşekkür ederim

Canım ben lisans mezunu oldugum halde çalışmıyorum diye her lafı yıyorum.
eşim her fırsatta kendınden aşağı goruyor ..beni aşağı cekıyor ama oldurmuyor.
Sen şimdi her lafa alınırsın..iyi anlamda söylense bile üzülürsün..
İmkanın varsa destek al..
Yakın zamanda evlenmeyi dusunme ..
Ayaklarının üzerinde durmayı basar..
Her fıkrını paylaşma hele ki olumsuz yorum yapanlara karsı kendını anlatma..
Hayal kur sadece seni ıyı hissettıren kişilerle paylaş.
Haklısınız. O yüzden burda paylaştım planlarımı. Genellikle hep olumsuz yorum geliyor çocuk olduğu için:(

Canim 22 yasindasın neden olmasın. . Ben üniyi uzatmali bitirdim çok çalışkan azimli değildim yapım değil malesef ff . Ama kizkardesim geriden geldi mezun oldu ben sonradan oldum düşün yanii.
İsteyen azmeden okumada gözü olan okuyor. Ben bile bu tembel halimle kardeşimden sonra azimle bitirdim sen düşün 🙈

Hiç umutsuz olma. 32 yaşındayım ve bu yıl üniversite için sınava başvurdum 😊 senin daha yaşın çok genç emin ol istesen neler başarırsın

Ay anneniz çok biliyorduysa kızını üniversite okutmadan evlendirmeseymiş. Daha zaten çok gençsin, 4 5 seneye lise de biter üniversite de. Gayet güzel hayatını tek başına idame ettirirsin misler gibi de yeniden ister evlenir ister evlenmez mutlu olursun. Sen sadece çalış ve iste, pes etme. Kimseye de kulak asma. Bol şans ✨

Annem arkamda boşanma konusunda . Boşan gel mutlu değilsen çekmek zorunda değilsin diyor 1 kızım var bilen bilir belki geçen ki konumu ailesiyle görüşmeye zorlama konusunda kavga atmıştık bundan sonra daha bir çok konuda kavga ettik 5 gündür her gün bir kavga . En son bosanmak için gidicektim esim biraz daha zaman ver biraz daha deneyelim dedi ama olmuyor çünkü saygısız ilgisiz herkez benden önemli onun için bencil bir insan. Neyse gelelim asıl konumuza annem ile konuştuk daha demin dene bakalım dediği gibi olmuyorsa zorlama gel dedi. Bende örnek verdim bi çok yerde okudum ayrılıyorlar okullarını bitiriyorlar is buluyorlar (aöl okuyorum) hayatlarına çok güzel devam ediyorlar çokta kötü bisey değil bosanmak dedim. Bazıları 3 4 5 yıl sonra başka biriyle tekrar evleniyorlar çokta mutlular dedim. Ama annemin cevabı biraz beni üzdü o mutlu olanlar sadece okumuş insanlarmış üni falan. Onun dışında öğretmen gibi işleri olan insanlarmış. Onlar dışındakilere hiçte öyle olmuyormuş. Bir an içim karardı ve moralim bozuldu ciddi anlamda gerçekten öylemi arkadaşlar bana boşanma sonrası hayat yokmudur. :(
Buna takılmayın. Hersey nasip kısmet. İnşallah kayıtlı huzurlu sizi çok seven biriyle karşılaşırsınız

Bende şu ana kadar sizin gibi düşünüyordum ama annem öyle diyince aklım takıldı:KK43:
Anneniz sizi baştan eğitime yönlendirmeliydi. Çocuğa aileniz baksın ve siz de eğitime devam edin. Merak etmeyin insanlar 50 yaşından sonra okula devam ediyor, siz de yaparsınız. Okul olmasa bile çalışır hayatınızı kazanırsınız. Küçüksünüz oldukça, eğer şansınız varsa okuyun.

Back
X