Ben de bu tarz yorumlarda hep oku, meslek edin, paranı kazan, ayaklarının üstünde dur demeyi seviyorum. Ama bazen olmayınca da olmuyor. Konu sahibi 21 yaşında birkaç sayfa önce hamile kaldığı için mecburen evlendiğini, 2-3 yorum üstte de durumun rızası olmadan gerçekleştiğini söylemiş. Yani ailesi onu ona saldıran adamla evlendirmiş, benim yazarken midem bulanıyor. Aileme dönmek istesem babam almaz eve demiş. Büyük ihtimalle adam ne para veriyordur ne de rahatça çıkıp dolaşabiliyordur konu sahibi. Ne yapabilir ki bu durumda?
Tabi ki 2. çocuk gene de en son bile yapılmayacak şey. Ya sığınma evine gidecek ya da başka ilde akraba, eş, dost varsa onun yanına kaçacak. Başka ne yapabilir ki?
Sevgili patiledim, annem doğulu olduğu için bir cok şeyi bizat gördüm. Kimse kızları zorla evlendirmiyor , bile isteye evleniyorlar. Bu ülkenin polisi jandarması var isteyen gayet evlenmiyor. Bazı kızların sorunun şu kocaya çok anlam yüklüyorlar sonra bu duruma düşüyorlar. Ayrıca mecburen evlendim diyor ama neden mecbur kaldığını üyeler sorduğu halde cevap vermiyor.