- 20 Haziran 2016
- 164
- 87
- 18
- 40
- Konu Sahibi zodyak2411
-
Kararsızım. ABD yada Almanya düşünüyorum. Acaba oğlumun biraz daha büyümesini mi beklesem diyorum. Sonrada kandırma kendini boşanmamak için bahane arıyorsun diyorum.Hangi ülkeye gideceksiniz?
Kendi sorumluluğumu alırım her türlü korkmam. Ama bebeğimi koruyamamaktan korkuyorum.buradaki kreşlerden daha profesyonel kreşler bulacağını düşünüyorum
Yurtdışında medeni halimin bilinmesi beni rahatsız etmez. Bizim insanımız çok dedikoducu biliyorsunuz.Avrupa ülkelerinden birine gidiyorsanız, çocuğunuz burada olduğundan daha fazla güvende olacaktır emin olun.
Ayrıca alnınızda boşanmış yazmayacak. Çok rahatsız olacaksanız, yeni tanıştığınız insanlara öldü dersiniz. (eğer karşılaşma ihtimalleri yoksa)
Çok teşekkür ederim. Bu bilgiler faydalı olacak benim için.Gideceğiniz ülkenin Türkiye başkonsolosluk çalışanlarından kreş, güvenli semt gibi konular için yardım isteyebilirsiniz. Mutlaka yardımcı olacaklardır.
Kızınız henüz çok küçük. Gideceği okulda hiç kimseyi anlamıyor olacak. Başlarda çok sıkılabilir ama ilerleyen zamanlarda o ülkenin dilini erkenden ve özümseyerek öğrenmiş olacak.
Bence çok güzel olur hem sizin için hem çocuğunuz için.
Eşimin onayı olmalı öyle mi? Bilmiyordum ama tahmin etmek zor değil. Bu dediğiniz grupları araştıracağım. Teşekkür ederim.Yurt dışı düşünüyorsanız boşansanız bile eşinizle ortak karar almanız gerekiyor, oğlunuZ için iZin vermezse çıkaramıyorsunuz ülke dışına diye biliyorum.
Bunun dışında gideceğiniz ülkenin expat gruplarından çok fazla bilgi edinebilirsiniz, yine de ilk 2-3 ay için bir akrabanız siZinle gelebilirse daha iyi olur
Çok teşekkür ederim. Hangi şehirdesiniz? Birde gün içinde kamerayla izleme durumu var mı?merhaba,
Almanya icin bilgi verebilirim.Bir yasindan itibaren cocuklar krese gidebiliyor.,iki bucuk yasindan sonra da anaokulu diye tabir edilen bölüme geciyorlar.kres saatleri oturdugunuz yere göre degisir.sehirlerde genellikle 7 den aksam bese kadardir.bazi köylerde kresler 07:30 ile 14:30 arasi olabilir.kres ücretleri de bölgeden bölgeye degisir.biz kres icin 5 saate 180 euro ödüyorduk.anaokulu bölümüne gecince neredeyse yari yariya düsüyor ücretler.orda yemek yemesini isterseniz günlük ortama 2,5 euro ödersiniz.kresleri oldukca güvenli.benim kizim 16 ayliktan beri krese gidiyordu.simdi yuva bölümüne gecti.bir kere bile gitmek istemedigi gün olmadi.
baska sorulariniz olursa da yardimci olmaya calisirim.
Teşekkür ederim. Bu sitede çok cesur kadınlar var. Takdir ediyorum gerçekten.Canım yıllardır Belçikada yaşayan bir kuzenim var iki çocuğuyla orada biri 2 biri 5 yaşında.
Kreşe gidiyor ücretsiz göndermişti gideceğin ülkeyi yazmamışsın ama söylersen araştırırım Hollanda,Belçika,Almanya vs tanıdıklarım çok.
Bu arada hiç korkma benim annem küçücük bir köyde yaşarken işçi maaşıyla iki çocuk büyüttü laf oldu ama boşver takmayacaksın insanlar susmaz
Anladım. Keşke öyle bir seçenek olsa.ben bayern de erlangen yakinlardayim.hayir kameryla izlemek diye bir sey söz konusu olamaz.hic kimseden duymadim daha.gercekten burada korkmaniza gerek yok.Sizi temin ederim.eger cocugunuz ögretmenlere alisamazsa grup degistirirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?