• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak zor mu? neden boşandınız?

blöf yapmış belli ki
geri adım atmayın derim
vazgeçilmez olmadığını anlarsa size saygı duymaya başlar
geri adım atmayı düşünmüyorum. ona sevgim var ama söylediklerinden sonra öyle küllendi ki. bari kararlarının sonucuna katlanmayı öğrensin. benden ona bir iz kalmamış belli bari bu kalsın...

inan bu sorunlar bir kez başladımı devamı kesilmez gibi görüyordum öyle de oldu. zamanla her şey gözüne batmaya başladı bu sebepten. yok ondan genç olmam(13 yaş var aramızda) yok ondan fazla para kazanmam. normalde sevineceği şeyler bile sorun oldu. benim kararlı olduğumu hep biliyordu, diyordu güvenmiyorum sana çocuğumuz bile olsa alıp gidersin. yani katlanmayacağımı kendisi de biliyordu. çocuğumun olmaması büyük bir şans... size de kolaylıklar dilerim. ben yapamadım umarım siz başedebilirsiniz...
Hani insan ailesi icin ne olursa olsun yanimda olurlar der ya acaba sizin ondan daha iyi olmaniz (genclik, daha fazla kazanma vs) onda bir guvensizlik mi yaratti? Bu kadinin bana ihtiyaci yok, gidebilir diye hissettigi icin size ailesi kadar guvenemedi mi? Ben de bunu yapiyorum. Sen olmadan da yasayabilirim, zaten sana ihtiyacim yok imaji ciziyorum. Ne biliyim yaa hem erkekler giclu kadin ister derler sonra da bunlarin eziklik psikolojisiyle ugrasiyoruz.

işte beni korkutan neden ben diye düşünmemek, dün eşyalarımı toplamaya başlasam mı diye düşündüm evde. pek uyuyamadım ama kalktım her zamanki gibi işe geldim. dediğiniz gibi alışkanlıklar zorlayabilir. teşekkür ederim. rabbim sizin ve bebişinizin de yardımcısı olsun inşaAllah...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ayrılık yoluna girdiğinizde inanın dahada çirkinleşecektir benim eşimde nafaka isteme karşılayamam demişti bana bende zaten istemiyorum ben bakarım bebeğime dedim.Canını acıtmak için herşeyi deniyicek eğerki gerçekten bitti diyorsan kapat kulaklarını aldırma söylenenlere.

Hani insan ailesi icin ne olursa olsun yanimda olurlar der ya acaba sizin ondan daha iyi olmaniz (genclik, daha fazla kazanma vs) onda bir guvensizlik mi yaratti? Bu kadinin bana ihtiyaci yok, gidebilir diye hissettigi icin size ailesi kadar guvenemedi mi? Ben de bunu yapiyorum. Sen olmadan da yasayabilirim, zaten sana ihtiyacim yok imaji ciziyorum. Ne biliyim yaa hem erkekler giclu kadin ister derler sonra da bunlarin eziklik psikolojisiyle ugrasiyoruz.
aslında haklı olabilirsin de ben böyle davranırken bile ailemle görüşmedin 3 ay diye karşıma dikilebiliyor. bide ben seni asla bırakmam imajı çizseydim napardılar bilmiyorum..

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ayrılık yoluna girdiğinizde inanın dahada çirkinleşecektir benim eşimde nafaka isteme karşılayamam demişti bana bende zaten istemiyorum ben bakarım bebeğime dedim.Canını acıtmak için herşeyi deniyicek eğerki gerçekten bitti diyorsan kapat kulaklarını aldırma söylenenlere.
sanmıyorum, çocuk olmadığı için ve çalıştığım için nafaka da verilmeyeceğini biliyordur. bana evde hangi eşyalar senin biliyorsun toplanırsın dedi(sanki onun olan özel eşyalarını götürecekmişim gibi). hiç bir şey istemiyorum. ben zaten bakarım kendime, zorlarsa alışkanlık zorlar. son zamanlar zaten yalnızdım ki, aklı yanımda değildi bedeni vardı. o da olmasın..

çok teşekkür ederim. beni üzen ben de bunu içten içe düşünmeme rağmen, bir olay olmadan, başım omzuna dayalı tv izlerken söylemesiydi. kararını vermiş görünüyordu. öyle ki param yok benden para isteme bile dedi. o kadar küçüldü ki anlatamam. hiç bir şey demedim.tartışmadık kavga etmedik.

ne psikolojide söylediyse sabahın köründe mesaj atmaya başladı. son kez konuşalım ailelere söylemeden diye. aslında çok güçlü olduğumu o da biliyor. ama zaman dediğiniz gibi her şeyin ilacı.. teşekkür ederim yorumunuz için...
Gerçekten çok acıtıcı söylemiş. Soğumak işten değil.

sanmıyorum, çocuk olmadığı için ve çalıştığım için nafaka da verilmeyeceğini biliyordur. bana evde hangi eşyalar senin biliyorsun toplanırsın dedi(sanki onun olan özel eşyalarını götürecekmişim gibi). hiç bir şey istemiyorum. ben zaten bakarım kendime, zorlarsa alışkanlık zorlar. son zamanlar zaten yalnızdım ki, aklı yanımda değildi bedeni vardı. o da olmasın..
Ben bir iğne almadan çıktım evden arkamdan herşeyi karşı ödemeli yollamış hepsi çöpe gitti.Alışkanlıklarda ilk başlarda zorluyor ama zamanla huzuru hissettikçe emin ol aklına gelmiyor bile.

aslında haklı olabilirsin de ben böyle davranırken bile ailemle görüşmedin 3 ay diye karşıma dikilebiliyor. bide ben seni asla bırakmam imajı çizseydim napardılar bilmiyorum..
Yani ben anlamiyorum seni ailesi mi bulmus ailesi mi evlenme teklif etmis onlarin koynuna mi giriyosun. Bunlari esinle yasadin aslilan sizin iliskiniz. Onlarla iyi gecinemeyebilirsin ki iliskiler tek tarafli degildir. Onlar sana iyi yaklassa sen de guzel gecinirsin. Ama yalakalik yapip peslerinden kosmayinca bosanmak mi gerekiyo. Sana evlenirken sozlesme mi imzalatmis ne olursa olsun aileme gikini cikarmayacaksin diye? Lanet olsun boyle adamlara.

Yani ben anlamiyorum seni ailesi mi bulmus ailesi mi evlenme teklif etmis onlarin koynuna mi giriyosun. Bunlari esinle yasadin aslilan sizin iliskiniz. Onlarla iyi gecinemeyebilirsin ki iliskiler tek tarafli degildir. Onlar sana iyi yaklassa sen de guzel gecinirsin. Ama yalakalik yapip peslerinden kosmayinca bosanmak mi gerekiyo. Sana evlenirken sozlesme mi imzalatmis ne olursa olsun aileme gikini cikarmayacaksin diye? Lanet olsun boyle adamlara.
işte düşünüyorum, gün içinde zaten konuşuyorlar. saat oluyor 10-11 arıyorlar okadar konuşuyorlar. beni sormadan telefonu kapatıyorlar. ben neden konuşuyosun neden görüyosun demiyorum. zaten burda değiller evime almıyorum değil. ne olması gerekiyor daha evli kalabilmek için bilmiyorum. kimin aklına uyuyorsa çok pişman olacak. ben hepsinden küçüğüm diye diş geçirmeye çalıştılar da tutmadı blöf bence.

bu arada evet ailesi buldu, görücü usulü oldu biraz. 7 ay nişanlı kalıp evlendik. ama aracı olan görümcem 3 aylık evliyken bizi ayıramayacaksın diye dikildi karşıma :)

Konu sahibi neden eşyalarınızı almayacaksınız ki . Ailenizin sizin emeğiniz değil mi o eşyalar . Kim bilir aileniz ne emek harcamıştır . Bir yere vermenizi yine de onlara bırakmamanızı tavsiye ederim . Blöf olayına katılıyorum . Hakkınızda hayırlısı olsun .

Evlilik kurumunun sayginligina inaniyorum, bir yuva hic de kolay kurulmuyor hem maddi hem manevi anlamda. Aliskanliklari kirmak ise en zoru.ne buyuk hayallerle evleniyorz hepimiz...henuz bir aylik evli biri olarak boyle düşünüyorum. Fakat cok cok onemli bir nokta da var: biz mutlu olmak için evleniyoruz.sevdigimiz insan bize deger vermiyorsa, evli olmanin bir aile kurmus oldugunun gercegini idrak edemiyorsa kendini boyle mutsuz bir girdabin icine birakmanin bir anlami yok.o yuzden seninki gibi bir durumda aldigin karari sonsuz destekliyorum. Benim annem de bosanmis bir kadin.29 yasinda 2 cocukla bekar kalan ve cocuklarini tek basina buyutmus biri.onlarin da aski ve sevgisi bitmemisti ama babamin degistiremedigi bazi huylari vardi; alkole duskunluk, kumar, sorumsuzluk gibi...evine çocuklarına asla bagli degildi. O da evlilik kurumunu idrak edemeyenlerdendi farkli bir sekilde de olsa. Ve ben her gun anneme bu kararindan guclu yapisindan oturu mutesekkirdim. Sen de kendine teşekkür edeceksin inan.

Konu sahibi neden eşyalarınızı almayacaksınız ki . Ailenizin sizin emeğiniz değil mi o eşyalar . Kim bilir aileniz ne emek harcamıştır . Bir yere vermenizi yine de onlara bırakmamanızı tavsiye ederim . Blöf olayına katılıyorum . Hakkınızda hayırlısı olsun .
tabiki eşyalarımı alacağım, hangileri senin biliyorsun dedi ama bana göre onun kirli donlarından başka evde ne varsa benim :)

Şu aileci erkeklerin ailesinide kendisinide Allah bildiği gibi yapsın.

Benimkide aileciydi. Resmen anasının lafıyla benden habersiz başka şehre tayin istemişti kendi ailesine yakın olmak istemiş. Kardeşi resmen hem çalışıyordu hemde bizimkinden para alıyordu. Aramızdaki herşeyi aileme,arkadaşlarına ve ailesine anlatıyordu. Dayanamadık artık bu evliliğe. Bende 3 aydır babamın evindeyim. Telefonda babama kızını al diyen adam dava dilekcesinde karım evi terketti diyebilecek kadar pislik bir insan. Hatta dilekçede çok pis iftiralar ve yalancı sahitleri var. O bu kadar hatalıyken aklıma sadece bazen iyi gunlerimiz geliyor ve özlüyorum insan çok boşluğa düşüyor.

Sana yaptıklarını unutma ve bu aileyi ne zamana kadar dayanacaksın bunları düşün. Gurur yapıp tazminat istememezlik yapma dicem ama benimki karaktersiz çıktı resmen iftiralar attı. Zor bir süreç ama sonu Allahın izniyle huzurlu gunlerle dolu. Allah yardımcımız olsun.

Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)

bu kadar sabrettiyse ve ailesi önemliyse muhtemelen sizin a.zınıza s.cmıslardır
24 yaşında genceciksiniz... hayat şartları eskisi gibi değil bayanlar için artık toplumumuz kadınların boşanmalarını rahat kabulleniyorlar, öncelikle değişen şey kafana takacağın insanlar olmayacak... senin çok seviyorum dediğin birisinin seni başka kadınlar yüzünden hep 2.planda olduğunu hissettirerek canınızı yakmayacak

buarada ben 27 yaşındayım sen 3 yıllık evliyim 24 yaşındayım yazınca evde mi kaldım dedim :KK59:

Geçmiş olsun kardeşim dua edin böyle bittigine. ...Eğer ergen değil de birey olarak karar verseydi zaten ailesinin kim olduğunu sorgulamaya bile gerek yoktu. ..Böyle böyle idare edip kucağınizda bebekle deseydi ki kaçınılmaz sonuç bu. ..Bugün olmasa yarın ya bitecek ya da asla size ait olamayan bir eş +anne+Abla lar ile evli olacaktiniz. ...Icinizi sogutun. ...yargıyı sorguyu bırakın yolunuza bakın. ...nasip bu kadarmış deyin geçin. ..çok daha uzun yıllar cekebilirdiniz bu Kahrı. ..Bırakın onun cezası da kendini o tarafa vakfetmek olsun!gecmisler olsun. ..tuz dağıt bence:KK66:)

devamı olur ve dogallıgından şaşma çünki kafanda da kalbindede zaten bitirmişsin ve hatta kararı alırken oh be sırtımdan büyük bir yük kalktı demişsin yani yaşanılanlardan evliliği son dönemde yük olarak görmüşsün işi ortak noktada karara baglayıncada kararı kalbin beynin onaylamış ve derin bir oh çekmişsin hayat sana mutluluklar getirsin.

Back
X