Boşanmak...

Yenibihayat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
29
7
1
Herkese Merhaba,
-Şunlar olursa durmam boşanırım dediginiz şeyler nelerdir?
-Çok fazla şans verilmiş bi evlilik kurtarılabilir mi? --Hep özürler bidaha olmayacaklar ama tekrar aynı şeyler yaşansa bile tekrar şans verilmeli mi ?
-Peki Boşanmak dünyanın sonumudur ?
-Gelecekte ne olacak korkusu daha kötü olursa korkusu nasıl yenilir ?
-Ne varsa ilk evliliklerdemi var sonrası meçhulmüdür ?

Evliligimde saygı bitti degersiz oldugumu karsı tatafın beni kaybetmekten korkmadıgını ilerde daha kötü olacagını düşündügüm için Boşanma kararı verdim.. biraz aydınlanmaya farklı fikirlere ihtiyacım var.. Teşşekürler.

Yani başkasına aşık olursun boşanırsın, o başkasına aşık olur boşanırsın. Fiziksel veya psikolojik şiddet vardır, boşanırsın. Kısaca mutsuzsundur, onla aynı evde oturmak veya yatağa girmek istemezsin boşanırsın.

Ben hiç bir kadın görmedim ki, boşanmaya karar verip de pişman olsun. Zaten kadın buna karar vermişse, o bardak çoktan taşmıştır. Yok ben duygusal anlamda kendime yetemeyen biriyim, illa hayatımda biri olursa mutlu olabiliyorum dersen, tabi o zaman pişman olabilirsin.

Bunlar benim kendi görüşlerim, herkesin sınırları farklı olabilir bunu belirteyim öncelikle.

1. Benim nezlimde aldatmanın telafisi yok. Çocuk olsun olmasın, çocuğum babasından değil ben eşimden boşanıyorum ve sevilmediğim, istenmediğim bir evliliği sürdürmek istemem. Terapi şansı da vermem zira genelde kafa yapısı pek değişmiyor aldatma konularında, çok nadir başarıya ulaşılıyor.

2. İnsanız, hatasız olanı yok. O yüzden sadece ikinci şans veririm ve son şansı olduğunu net bir şekilde belirtirim (Aldatma durumunda asla şans vermem), ikinci şansını da kötüye kullandıysa özür kabul etmem. Duruma bağlı olarak göstereceğim tepki değişir. Sürekli şans vermek durumu önemsizleştirir, aynı hata daha pişkince yapılmaya devam edilir. Net olunmalı.

3. Boşanmak dünyanın sonu olabilir eğer çok kocişim de kocişim onsuz ne yaparımmm kafasındaysanız. Ama özgüvenli bir kadınsanız asla olmaz, hayat devam ediyor. Hatta insanlar ikinci üçüncü evliliklerini dahi yapıyor. Hiçbir şey sonsuza dek sürmez.

4. Böyle bir düşünceyle yaşanmaz, her an daha kötüye gidecek diye hayatınızı kendinize zindan edersiniz. İyi şeyler düşünürseniz iyi ve doğru adımlar atarsınız, dolayısıyla hayatınız da güzel olur. Olmaması için hiçbir sebep yok ki, evliyken de güzel gitmiyordu zaten ki boşanma kararı aldınız.

5. Bir sürü iyi örneğini gördüğüm ikinci evlilik var. Annemin bir arkadaşı vardı mühendis. İlk kocasından hep şiddet gördü, zorla parası elinden alındı, odalara kilitlendi. Zar zor boşandı. İkinci evliliğini bekar biriyle yaptı, gelir düzeyleri ortalamanın baya üzerinde, daha yeni de bebekleri oldu. Kendini ilk eşine mahkum etseydi şu an hala sürünüyordu.

Aldatma ,fiziksel,sözel şiddet,ilgisizlik,saygısızlık,küfür,sevgisizlik,uyumsuzluk,kumar,cimrilik,aşırı derece de bağımlılık alkole,uyuşturucuya daha da sayamayacağım bir çok neden boşanma sebebidir ve değişmeyecek derece'de ana nedenlerdir.
İsterseniz birden fazla evlilik yapılır ama özgüvenimi,özgürlüğümü dibine kadar olumsuz etkiliyorsa o evlilik değil esarettir ve hayat kısa,bizden bir tane daha yok karaları bağlayıp hayatı zehir etmeye gerek yok ...

Kocaman bir HAYIR. Bütün sorularınıza.
Sürekli kendinizden ödün vererek nereye kadar yaşanabilir, kendiniz yazmışsınız aynı şeyler tekrarlanıyorsa niye affediyorsunuz ki.
Boşanmak dünyanın sonu değil, tabiki bir süre üzülürsünüz ama iyiki boşanmışım şimdiki eşimle evlenmişim diyen bi sürü insan var. hiçkimse vazgeçilmez değildir.

Bence aldatma, şiddet vs bunların affı olmamalı

Cevaplar için teşşekür ederim...
Beni biraz rahatlattınız..
Kıskançlık, baskı, şiddet sürekli degil ama oldu, küfürlerin dozu yoktu zaten.. aslında bakarsanız hiç ortak noktamızda yoktu beraber paylastıgımız bişey ama cevremde duyduklarım bak söz verdi idare et işte bizde yasadık geçer vs vs. Sonra düşünüyorum benmi suçluyum böyle olmasında ?

Ben bosandim dunyanin sonuda olmadi.Evliyken mutsuzkende hep bosancagim gunlerin hayalini kurardim cok umutla bakardim ve oyle de oldu.Biraz cesaret isi galiba onu anladim.Yani bosandigina pisman olan gormedim etrafimda da cok var hepsi yeni asklariyla mesgulBi erkege kôru kôrúne baglanmak yanlis bence cocuguna bile cok bagli olmayacaksin.Bu hayatta neye cok baglanip hayatinin merkezi yaparsan ordan imtihan olman yuksek bi ihtimal.Bu arada herkesin bosanma nedeni sabri farklidir.Tek bir faktorle bosanma olmuyor genelde bircok sebep oluyor

Sebep çok ama sanırım dediginiz gibi biraz cesaret şimdiye kadar o cesareti gösteremedim hep ezildim hep geri döndüm karşı tarafta bunla sanırım nasıl olsa ondan vazgecemeyecegimi düşünüp biraz daha abartti

Bi anlik cinnet gercekten her seyi cozuyor.Benim planlarima gore ben 2 sene daha evli kalip oyle bosancaktim ama bi anda yasanan son olay son damla oldu hicbir sey gozum gormedi o da beklemiyordu ayrilcagimi hic tahmin etmemis.Calisitor musun ailen biliyor mu durumunu

Çalışıyorum evet biliyor ailem arkamda aslında o konuda bi sıkıntımda yok.. ama anlayamadıgım bişeyler korkutuyor beni..

Evlilik ne kadar insan doğasına uygun bir kurum bundan emin değilim. Şunu gözlemledim. Erkek ve kadın başlangıçta son derece ilgilidir. Merak, bilinmezlik olucak mı olmayacak mı korkusu iki cinsi de son derece hassas davranmaya sevk ediyor. Birayaya geldikten,ve ilişki yıllandıktan tatmin ve doyuma ulaşıldıktan sonra herşeyin büyüsü bozuluyor. İki taraf için herşey alışkanlık halini alıyor. Birde içinde yaşadığımız zamanın etkisiyle evlilik yada gelenek gibi şeylerin içi boşaltıldı. Artık hazzını kendisine ilah edinmiş kadın ve erkeklerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kolayca yüzüstü bırakılıyor birçok insan. Ben inanıyorum ki birçok insan kafasında boşanma fikri ile evleniyor. Yani diyeceğim o ki duyguların elinde esir olmamak Erdem sahibi insanlarla birarada olmak gerekir.

Son cümlede Tam demek istediginizi anlayamadım

Bunu çerçeve yapıp bdv nin duvarına asmak lazım bence...

Ben de korkuyorum. Evlendiğim ilk günden beri özsaygımı giderek kaybediyorum. Sanırım bu yüzden eşim de bana karşı kayıtsız. Nasıl olsa yapamaz tribinde zaten ben de yapabileceğimi sanmıyorum. Gözümde çok büyüyor herşey.

Yolunuz acik olsun. Dogru karar vermissiniz. Ilk evlilik kotu oldu diye ikincide kotu olacak diye bir sey yok. Ilk evlilikte yapilan hatalar genelde ikincide tekrarlanmiyor tecrubeli oluyor insanlar. Defalarca ozur dilenip ayni seyler tekratlaniyorsa o evlilikten hayir gelmez. Bir insan 7 sinde neyse 70 indede aynidir.

ihanet, şiddet, aşkın bitmesi, saygısızlık, sevgisizlik, ilgisizlik, genel olarak mutsuzluk boşanma nedenidir benim için,
dünyaya bir kere geldim ve her günüm çok kıymetli, hiçbir şey için günlerimi, haftalarımı, aylarımı harcayamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…