Boşanmak.

EstrellaMorente

Evrimdışı.
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
1.237
997
73
Hanımlar merhaba,

Çok uzun ve meşakkatli bir yola çıkmaya karar verdim. Kendisi ile sürekli sorunlu bir çifttik, tahmin edebilirsiniz az çok.

Hep verilen sözler, vazgeçilen haller ve durumlar...

Bu medcezirlerin içinde ben ona pazar akşamı artık psikolojimin beter bir halde olduğunu daha fazla kaldıramadığımı ne yaparsam daha iyi olacağını bilemediğimi söyleyerek annemlere gittim.

Tabikide bu konuşma onunla daha uzun uzadıya oldu. Fakat özeti bu şekilde.
Ben ona artık güvenmiyorum, yaşlandığımda onunla mutlu olabileceğimi hissetmiyorum.

Bir kızım var, onun için en doğru kararı almaya çalışıyorum henüz 3 yaşında.

O sürekli beni suçluyor. Örnek vermek gerekirse; ben hep onu kötülemişim, hiç arkasında durmamışım, sürekli boşanmak istemişim.
Zaten şuanda da sevseymişim mücadele edermişim, şeklinde devam ediyor.

Ben kendi kararımı açıklayayım nasıl aldım diye. 4 yıldır evliyiz, 2 yıl birlikteliğimiz oldu.

Bu evlilik kurumu içerisinde tabikide yaşadığımız mutluluklar oldu ama ben çocuk olmasına rağmen evi geçindiremediği için(abuk sabuk harcamalar) çalışma hayatımı devam ettirdim. Çocuğuma annem baktı hala bakıyorda ve ben kızımı sadece haftasonları görebildim. Bu sadece çok ufak bir örnek ama benide ciddi bunalıma sokan bir durumdur bu evlilikte.

Daha bir çok şey var sorarsanız yanıtlarım. Uzun yazıp kimsenin vaktini çalmak istemiyorum.

Şuan son durum ben karar aşamasındayım...
Onun söylediğide kararı verecek sensin.

Bana lütfen yardımcı olur musunuz?

Hayırlısı olsun hakkinizda öncelikle ,sen ne kadar çabalarsan çabala bence iş erkekte bitiyor .
Kadını mutlu etmek çok zor degil , ellerinden gelmelerine rağmen çoğu erkek bunu yapmıyor .
Ben de bosandim çok çabaladım ama olmadı vicdanım rahat , elimden geleni yaptim .
İnanıyorum ki sen de yapmışsındır elinden geleni hele ki senin yavrun var , vicdanın rahatsa yıpratma kendini emin ol erkekler değişmiyor verdikleri sözler bir hafta bile sürmüyor .

@1var1yok yok maalesef o konuda düzelme yok ve ben bundan sonrası içinde güvenmiyorum. Kendisi inanılmaz sorumsuz, bencil ve keyfine düşkün.

Ben ona asla güvenmiyorum korkularım var ve beni sürekli dibe çekiyor. Kendimi geliştirmemi engelliyor

@1var1yok yok maalesef o konuda düzelme yok ve ben bundan sonrası içinde güvenmiyorum. Kendisi inanılmaz sorumsuz, bencil ve keyfine düşkün.

Ben ona asla güvenmiyorum korkularım var ve beni sürekli dibe çekiyor. Kendimi geliştirmemi engelliyor

O zaman boşverin gitsin, evliliğin bilincine varamamış bir erkekle geçinilmez..

S Spizella evet... annem ile aynı şehirdeyiz ancak şehrin iki ayrı ucunda yaşıyoruz ve ben sırf evin geçimi olsun diye, işe gidip gelirken kızımın her şeyini kaçırdım.

Ayrıca kendisi çocuk konusunda da çok sorumsuzdur.

Şiddet..hakaret..kötü muamele yoksa..harcamalar konusu konusulabilir..çalisan bir sürü anne var..boşanma hiç kolay bi durum degil ben de bu düşünme sürecindeydim bi üyenin çocuğum babasini secti beni suçladi konusundan sonra bayagi korktum ve birebir bosanmiş bir arkadasimin yasadiklarini bildikten sonra sanirim devam edecegim bilmiyirum benim de kafam cok karisik..

Elbebekgulbebek63 Elbebekgulbebek63 teşekkür ederim. Yani demek istediğin tekrar denememe gerek yok mu?

İnsanın içi soğuyor mu?
Ağlıyorum neye ağladığımı bilmiyorum. Bir çok şeyden korkuyorum boşanma sonrasında.
hayır canim oluru varsa devam et , boşanma kararı almak ve boşanma aşaması çok zor kimse yaşasın istemem , hele ki senin çocuğun var , gerçekten oluru yoksa elinden geln in fazlasını yaptıysan kendini yıpratma derim .
Ben suan çok mutluyum , özgürüm , özgüvenim geldi tekrardan .
Kimse evliliği bitsin istemez ben de istemezdim gerçekten cabalayacagini bilseydim devam ederdim , bitsin dediğimizde ertesi gün davayı açtım ve bir daha tapu ve mahkeme dışında karşı karsiya gelmedim .
Onun gururlu olduğunu biliyordum ya da inatçı sevse Bile gelmezdi özür dilemeye çünkü her tartışmadan sonra iyi ki sen adim atip geliyorsun derdi .
Bence bu defa da buna güvendi blöf yaptı ama bu defa kesin kararliydim bitecekti .
Ve öyle de yaptim

Güvenmek ne kadar önemli, hayatindaki insanin her zaman yaninda olacagina her kosulda sevgisiyle vereceği huzura güvenmek.
Bir kadın kolay vermez boşanma kararını elbet yasadiklarinizi en iyi siz bilirsiniz de verdiğiniz örneklerde aşılamayacak birşey göremedim ben kolay kolay ipleri koparabilen biri olmadığım içindir belki iyice düşünüp verin kararinizi hayırlısı olsun hakkinizda

S Spizella evet... annem ile aynı şehirdeyiz ancak şehrin iki ayrı ucunda yaşıyoruz ve ben sırf evin geçimi olsun diye, işe gidip gelirken kızımın her şeyini kaçırdım.

Ayrıca kendisi çocuk konusunda da çok sorumsuzdur.

E o zaman bu adamın sana hiçbir faydası olmadığı gibi çok rahat bir hayatı var.
Hiçbir şeyin sorumluluğuna girmemiş
Çocuğunuzu da misafir gibi görüyordur herhalde sadece haftasonları görüyorsa.
Bu adamdan boşanmanın neyinden korkuyorsun?

Çocuk zaten anne babasız büyüyor gibi şu haliyle
Bari annesiyle büyüsün gene çalışırsanız da en azından akşamına beraber olursunuz. Böyle yatılı okula verilmiş gibi olmuş.
Kızına üzüldüm ya :(

Bu harcamalar iddia kumar vs ? Yada kendi ailesimi?.

Çok zor gerçekten çocuğun çok küçük ve haftasonları görüyorsun.

Daha önce radikal kararlar aldınızmı? Ciddiyetinizi belli etmenize rağmen değişmedimi hiç ?

Şiddet..hakaret..kötü muamele yoksa..harcamalar konusu konusulabilir..çalisan bir sürü anne var..boşanma hiç kolay bi durum degil ben de bu düşünme sürecindeydim bi üyenin çocuğum babasini secti beni suçladi konusundan sonra bayagi korktum ve birebir bosanmiş bir arkadasimin yasadiklarini bildikten sonra sanirim devam edecegim bilmiyirum benim de kafam cok karisik..
Merhaba,

Korkular ile hayat sürmüyor. Sizin sunduğunuz şeyler eskiden büyüklerimizin laf söz olmasın diye dişini sıktığı konularmış.

Evet bizde aldatma yok ama bu saatten sonra olmayacağının garantisi yok.

Bunların dışında iki tarafta hakaret ve saygısızlık hat safhada.

Şiddet 2 kez yaşandı tekrar etmedi.

Yani neyse...

canim eğer ki isin varsa ve gerçekten oluru yoksa yıpratma kendini , ben de boşandım ve cok şükür işim olduğu icin daha mükemmel bir hayatım oldu .
Her günüm gülerek geçiyor , evliyken gülmeyi unutmuştum , inanki evlenmeden önce bile bu kadra rahat değildim simdi cehennem gibi bir hayattan çıktım diye her şey beni mutlu ediyor hayatin anlamına , tadına vardım .
Çevrende olumsuz bir iki ornek var diye sen de öyle olacak değilsin ya.

hayır canim oluru varsa devam et , boşanma kararı almak ve boşanma aşaması çok zor kimse yaşasın istemem , hele ki senin çocuğun var , gerçekten oluru yoksa elinden geln in fazlasını yaptıysan kendini yıpratma derim .
Ben suan çok mutluyum , özgürüm , özgüvenim geldi tekrardan .
Kimse evliliği bitsin istemez ben de istemezdim gerçekten cabalayacagini bilseydim devam ederdim , bitsin dediğimizde ertesi gün davayı açtım ve bir daha tapu ve mahkeme dışında karşı karsiya gelmedim .
Onun gururlu olduğunu biliyordum ya da inatçı sevse Bile gelmezdi özür dilemeye çünkü her tartışmadan sonra iyi ki sen adim atip geliyorsun derdi .
Bence bu defa da buna güvendi blöf yaptı ama bu defa kesin kararliydim bitecekti .
Ve öyle de yaptim

Evet bu konuyu anlıyorum. Bana çok fazla değişmeyeceğini zaten elinden geleni yaptığını durumunun bu olduğunu belirtiyor. Maddiyatçı bi insan değilim ama yolum devam ettiği sürece onunla kızıma ve kendime bir şeyler katamayacağımı düşünüyorum.

Güvenmek ne kadar önemli, hayatindaki insanin her zaman yaninda olacagina her kosulda sevgisiyle vereceği huzura güvenmek.
Bir kadın kolay vermez boşanma kararını elbet yasadiklarinizi en iyi siz bilirsiniz de verdiğiniz örneklerde aşılamayacak birşey göremedim ben kolay kolay ipleri koparabilen biri olmadığım içindir belki iyice düşünüp verin kararinizi hayırlısı olsun hakkinizda

Çok teşekkür ederim. Tabii herkesin düşüncesi farklı, amin..

E o zaman bu adamın sana hiçbir faydası olmadığı gibi çok rahat bir hayatı var.
Hiçbir şeyin sorumluluğuna girmemiş
Çocuğunuzu da misafir gibi görüyordur herhalde sadece haftasonları görüyorsa.
Bu adamdan boşanmanın neyinden korkuyorsun?

Çocuk zaten anne babasız büyüyor gibi şu haliyle
Bari annesiyle büyüsün gene çalışırsanız da en azından akşamına beraber olursunuz. Böyle yatılı okula verilmiş gibi olmuş.
Kızına üzüldüm ya :KK43:

Ay varya öyle doğru söyledin ki, babamda aynı şeyleri söylüyor. Her şeye rağmen koca figürü var işte duruyor ya öyle yani...
Becerebilecek miyim, kızım ilerde bana düşman olur mu? Babasını sorduğunda nasıl toparlayacağım bunlardan korkuyorum.

Bu harcamalar iddia kumar vs ? Yada kendi ailesimi?.

Çok zor gerçekten çocuğun çok küçük ve haftasonları görüyorsun.

Daha önce radikal kararlar aldınızmı? Ciddiyetinizi belli etmenize rağmen değişmedimi hiç ?

Tabikide değişti ama çok fazla değil.. Adam rahat laylaylom yaşamayı seven birisi.

Esin bu sekildeyse aldığın karar çok doğru olmuş.Esin tabi ki seni suçlayacak ve kararından döndürmeye çalışacak,onun gelecek garantisisin.Ama senin bir garantin
yok. Sana birşey olsa yaninda olmayacaksa şimdi de buna ihtiyaç yok.Tabi ki kolay değildir aldığınız kararı uygulamak...ama kangrenli kolu kesip atmak gerek

canim eğer ki isin varsa ve gerçekten oluru yoksa yıpratma kendini , ben de boşandım ve cok şükür işim olduğu icin daha mükemmel bir hayatım oldu .
Her günüm gülerek geçiyor , evliyken gülmeyi unutmuştum , inanki evlenmeden önce bile bu kadra rahat değildim simdi cehennem gibi bir hayattan çıktım diye her şey beni mutlu ediyor hayatin anlamına , tadına vardım .
Çevrende olumsuz bir iki ornek var diye sen de öyle olacak değilsin ya.
Eşim çok kötü biri değil bu beni düşündürüyor..evet bana kötü anlar yaşattı ama iyi anlarimizda cok..senin dediğin gibi cehennem bi hayat olsaydı hiç umudum olmasaydi aynen yakardım gemileri..hani elle tutulur bi yeri yok çok kötü bi adam degil..ve en önemlisi henüz 15 aylik bi oğlum var ve babasina cok düşkün..

Back
X