• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak

Nonamenoname

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2014
8
0
1
42
Merhaba arkadaşlar,
Eşimle 7 yıllık evliyiz ve düzelmeyen sorunlarımız var.1,5yaşında da oğlumuz var. Sizlere sorum şu: çocuk küçükken mi boşanmak daha iyi yoksa aklı erdigi zaman mı?

Kucukken olmasi en dogrusu.cunku akli ermeye basladigi zaman anne ve babasinin ayri evlerde yasadigini ogrenir o sekilde kabul eder.ama tem tersi yasi buyudugunde bunu atlatmasi cok daha zor olur.

huzur olmayan aile ortamında yetişeceğine huzur ortamında yetişmesi daha mantıklı.
çocuklar küçükken çok şeyin farkında olmuyorlar,psikolojıkolarakta daha çabuk atlatıyorlar.

Özellikle aile içindeki huzursuzluk had safhadaysa çocuk küçükken boşanmak daha mantıklı.

Bence bir uzmana, pedagoga sorun.

Neden derseniz ikisinin de iyi/kotu yanlari var

Buyukken bosanirsaniz, cocuklugu baba sevgisiyle gececek, karakteri icin daha iyi olacak ama ilerleyen zamanlarda babasina alistigi icin bosanirsaniz bosluga dusecek.

Kucukken bosanirsaniz, bir yani hep eksik kalacak. Baba sevgisini, aile olmayi tam gormedigi icin kisiliginde, psikolojisinde eksikler, mutsuzluklar olacak. Babasiz buyumenin yukunu hayati boyunca tasiyacak. Bu bir erkek cocugu, baskin bir baba figurune ihtiyaci var.

Net su iyidir, bu iyidir diyemem. ir uzmanla gorusun derim.

Kesib bosanilacaksa cocugun sorumlulugu ustlenebilecek durumdaysa anne küçük büyük farketmez bence iş ki çocuk ortada perisan edilmesin yada baba tam anlamiyla sorumlulugu almalı ce düzeni git gel yapılmadan buyutulmeli derim ben

O evin içindeki duruma bağlı, kavga gürültü eksilmiyorsa çocuk için sağlıksız bir ortam olmuş olur ve hemen ayrınılması daha doğru. Huzursuz ortamda büyüyen çocuklar ilerde güven problemi de yaşıyor.

12 yıldır birlikteyiz ve ilk 6 yıl ben eşime çok baskıcı bir tavır sergiledim. Aşırı derecede kıskançlıklarım oldu.
Evlendikten 1 sene sonra ortada kavg gürültü yokken eşim ayrılmak istediğini söyledi. Beklemiyordum çok seviyordum yıkıldım. Konuştuk, vazgeçti.
Tam 1 sene sonra yine hicbirsey yokken surat asmaya ters davranmaya konusmamaya basladı. Sonuc yine aynı ayrılmak istiyordu. 1 ay ayrı kaldık sonra yine barıstık. Tabi aileler de devreye giriyordu ayrılmak isteyince.
Sonra 2011 yazında hamile kaldığımı öğrendim. Hersey farklıydı artık. Hic çocuk istemeyen adamın ayakları yerden kesilmişti. Mutluyduk... Ta ki bebeğimi kaybedene kadar. 8 aylık hamileydim. Apar topar sezeryana alındım. Bebeğimi 2 gün sonra kaybettik :(( bu süreçte eşim çok destek oldu. Hastanedeyken elimi bi an bırakmadı. Biliyor musun aslında ben seni çok seviyormuşum sana da bisey olsaydı ben napardım dedi. Ayrılmak söz konusu olmadığı zamanlarda çok iyiydi iki farklı insandı sanki karşımdaki. O beni sevmediğini söyleyen adam değildi sanki...
Bebeğimizi kaybettikten kısa bir süre sonra tekrar hamile kaldım ve oğlum dünyaya geldi çok şükür. Ve oğlum henüz 3.5 aylıkken bu yine ben yapamıyorum ayrılalım. Ben oğlumu hergün görmeye gelirim, seninle yasamaya istegim yok dedi. Bu her ayrılmayı istediginde nedenini sordugumda cevabi 'zamaninda yaptığın kıskançlıkların bedeli, acısı şimdi çıkıyor' oldu.
En son ayrılmayı istediginde yine aileler devreye girdi. Artık bende istemediğimi söyledim. Bitsin dedim. Bu defa yine vazgecti, oğlundan ayrı kalamayacağını da anladı. Hersey güzel olacak dedi vs vs
Bu arada whats app dan is nedeniyle sadece telefonla görüstüğü biriyle normal konusmalarini okudum. Fakat bu ismi aksamlari sildigini gündüzleri tekrar kaydettigini farkettim. Nedenini sordugumda ben kıskanclik yaparım diye öyle yapıyormuş. Bunun da tartışması olunca whats app i siliyorum dedi. Sildikten sonra ben tekrar yüklediğimde aynı yerde çalıştığı kızdan mesaj geldi. Kız buna çalışın diye yazıp gülen surat yapmış. Ben de mesajı da whats app ı da tekrar sildim konuyu da açmadım. Sonra eşim işinde yer degistirdi. Şimdi bu kız da pazartsi günü eşime yardımcısı olarak yanında işe başlayacak. Bunu öğrenince ben de arkadaşlıklarının samimiyetini sordum. Geçen yıl sana böyle bir mesaj atmıştı. Sence biraz laubali değil mi sen ona bu rahatlığı vermesen yazamazdı falan dedim. Burdan olay patladı. Resmen delirdi, ağzına geleni saydı. Elinde top vardı. Yüzüme attı, üstüme yürüdü. Gitti su içerken bilerek mi bilmiyirum bardak kırdı ondan sonra tekmeleyerek camasır sepetini parçaladı. Ben de oğlumun esyalarını hazırlayıp evi terk etmek istedim bırakmadı. Ama artık ne yazik ki görüyorum ki bzden hicbisey olmaz. Zamanında cocuk yokken ayrılmayıp oğluma bunu yaşatacagım için de kendime çok kızıyorum. Çok uzun oldu biliyorum, okudugunuz icin tesekkürler

bekara karı boşamak kolay, bekarım. ama çocuk küçükken daha iyi diyeceğim.

bir de çocuğun yaşı değil aslında önemli olan. o ailede huzur kalmadıysa yol yakınken ne zaman olursa olsun bitirmek lazım. biz biraz aileciyiz. aman tadımız kaçmasın ali rıza bey diye geziyoruz. değil aslında özünde.

o çocuk "yeter artık boşanın" dememeli. çocuğun psikolojisi siz ayrıyken daha iyi olabilir. bunu düşünün

Eğer bu kararı verdiyseniz mutsuz bir evliliğiniz var demektir. Bu ortamda çocuk kötü etkilenir. Birde sonunda boşanacaksanız neden çocuk büyüyünce? O zamana kadar çoktan yeni bir hayat kurmuş olacaksınız. Hayatı ertelemeyin.

Kafam o kadar dağınık ki... Olaylar parca parca geliyor aklıma.
Geçenlerde hastalık dönemi geldi diye kullabdığımız bagışıklık güclendirici ilactan almasını istedim.Bulamamış birkaç eczane gezmiş. Gelmiş bana ' bir insan bu kadar mal olamaz ya sen alınacak dedin diye gittim bak kac eczane gezdim dedigini yaptim' diyor. Benim söyledigim biseyi yapmasi onun icin bi eziyet sanki...

Aksamları işten geldi mi yemekten sonra 45 dk en fazla 1 saat sonra uyur. Ben sofrayı toplarken çocukla doğru düzgün ilgilenmez. 2 dk yatırmadınız adamı der. Elinde telefon cocuga gel der sadece. Oturup oyun oynamaz oynadıkları bi top o da 5 dk. Sevgisi var ogluma o konuda şüphe yok ama ilgisi icin aynı seyi söyleyemem...

Back
X