• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak

Bence küçükken olması daha iyi olur. Çocuk küçük yasta diye velayetini alman daha kolay olur. Hem akli erdiğinde daha büyük bunalima girer diye dusunuyorum. Ayrıca belki size enteresan gelecek bir yorum olacak ama sizi kutlarim. Dayak yiyip, hatta demin başka bir baslikta okudum sinirden elim ayagim titredi, fiziksel büyük bir zarara maruz kalacak kadar büyük bir şiddet görüp hala bosanmayan küsen insan var. Zordur elbet bir yuvayi bozmak ama yasadiklarinizi en iyi siz bilirsiniz dayanılmayacak şeyler olsa kimse bosanmayi düşünmez. Gurursuz birlikteliklerdense gururlu yalnizliklar her zaman tercihim olmuştur. Düzelme payi varsa duzeltin ama yoksa bitirme karariniz yerinde olur. Çocuğa gelince.. Bende sorunlu bir birlikteliğin meyvesiyim. İnanin hergun keşke bosansalardi diye iç geçirmekle geçti ömrüm. Psikolojim bozuk büyüdüm bu yüzden, çoğu bosanmis ailenin çocuğundan daha bozuk hem de. O yüzden evligiginizi siz biliyorsunuz, cevap sizde.. Umarim herşey güzel olur..

12 yıldır birlikteyiz ve ilk 6 yıl ben eşime çok baskıcı bir tavır sergiledim. Aşırı derecede kıskançlıklarım oldu.
Evlendikten 1 sene sonra ortada kavg gürültü yokken eşim ayrılmak istediğini söyledi. Beklemiyordum çok seviyordum yıkıldım. Konuştuk, vazgeçti.
Tam 1 sene sonra yine hicbirsey yokken surat asmaya ters davranmaya konusmamaya basladı. Sonuc yine aynı ayrılmak istiyordu. 1 ay ayrı kaldık sonra yine barıstık. Tabi aileler de devreye giriyordu ayrılmak isteyince.
Sonra 2011 yazında hamile kaldığımı öğrendim. Hersey farklıydı artık. Hic çocuk istemeyen adamın ayakları yerden kesilmişti. Mutluyduk... Ta ki bebeğimi kaybedene kadar. 8 aylık hamileydim. Apar topar sezeryana alındım. Bebeğimi 2 gün sonra kaybettik :KK43:( bu süreçte eşim çok destek oldu. Hastanedeyken elimi bi an bırakmadı. Biliyor musun aslında ben seni çok seviyormuşum sana da bisey olsaydı ben napardım dedi. Ayrılmak söz konusu olmadığı zamanlarda çok iyiydi iki farklı insandı sanki karşımdaki. O beni sevmediğini söyleyen adam değildi sanki...
Bebeğimizi kaybettikten kısa bir süre sonra tekrar hamile kaldım ve oğlum dünyaya geldi çok şükür. Ve oğlum henüz 3.5 aylıkken bu yine ben yapamıyorum ayrılalım. Ben oğlumu hergün görmeye gelirim, seninle yasamaya istegim yok dedi. Bu her ayrılmayı istediginde nedenini sordugumda cevabi 'zamaninda yaptığın kıskançlıkların bedeli, acısı şimdi çıkıyor' oldu.
En son ayrılmayı istediginde yine aileler devreye girdi. Artık bende istemediğimi söyledim. Bitsin dedim. Bu defa yine vazgecti, oğlundan ayrı kalamayacağını da anladı. Hersey güzel olacak dedi vs vs
Bu arada whats app dan is nedeniyle sadece telefonla görüstüğü biriyle normal konusmalarini okudum. Fakat bu ismi aksamlari sildigini gündüzleri tekrar kaydettigini farkettim. Nedenini sordugumda ben kıskanclik yaparım diye öyle yapıyormuş. Bunun da tartışması olunca whats app i siliyorum dedi. Sildikten sonra ben tekrar yüklediğimde aynı yerde çalıştığı kızdan mesaj geldi. Kız buna çalışın diye yazıp gülen surat yapmış. Ben de mesajı da whats app ı da tekrar sildim konuyu da açmadım. Sonra eşim işinde yer degistirdi. Şimdi bu kız da pazartsi günü eşime yardımcısı olarak yanında işe başlayacak. Bunu öğrenince ben de arkadaşlıklarının samimiyetini sordum. Geçen yıl sana böyle bir mesaj atmıştı. Sence biraz laubali değil mi sen ona bu rahatlığı vermesen yazamazdı falan dedim. Burdan olay patladı. Resmen delirdi, ağzına geleni saydı. Elinde top vardı. Yüzüme attı, üstüme yürüdü. Gitti su içerken bilerek mi bilmiyirum bardak kırdı ondan sonra tekmeleyerek camasır sepetini parçaladı. Ben de oğlumun esyalarını hazırlayıp evi terk etmek istedim bırakmadı. Ama artık ne yazik ki görüyorum ki bzden hicbisey olmaz. Zamanında cocuk yokken ayrılmayıp oğluma bunu yaşatacagım için de kendime çok kızıyorum. Çok uzun oldu biliyorum, okudugunuz icin tesekkürler
Bu kadar aşırı tepki normal değil, ya aldatmaya meyletti ya da aldattı.
Aralıklarla sizden ayrılmak istemesi de bununla bağlantılı olabilir, başka bir hayat başka bir ilişki istiyordur. Belki çok sert gelecek yazdıklarım ama kendinizi suçlamayın , kıskançlıklarınızı sebep göstermiş, suç bastırıyor da olabilir, sizi sorumlu göstermek onun içini rahatlatıyordur.

Sizden 50 kere ayrilmak isteyen bir insanla neden cocuk yaptiniz ki?!! O cocuga yazik...
Konu icin de pedagoga danismak en iyisi...

Merhaba arkadaşlar,
Eşimle 7 yıllık evliyiz ve düzelmeyen sorunlarımız var.1,5yaşında da oğlumuz var. Sizlere sorum şu: çocuk küçükken mi boşanmak daha iyi yoksa aklı erdigi zaman mı?
özel değilse sorun ne acaba

Sizden 50 kere ayrilmak isteyen bir insanla neden cocuk yaptiniz ki?!! O cocuga yazik...
Konu icin de pedagoga danismak en
iyisi...

İlk hamileligim korunurken oldu. O bebegimizi kaybedince cok kötü günler gecirdik. Birbirimize sarıldık, o sürecte sorunumuz yoktu.Oglum bizi hayata bagladı. Evlat acısını yasamayan bilmez.

canım kurtarılamayacak bi evlilik değil anlaşılan ama hep mücadele eden sensin çok yıpranmışsın Alla sabır versin

Çocugun kafasında bi düzen kurup sonra bu düzeni yıkmaktansa, henüz küçükken boşanmanız üzerine bi düzen kurmak daha faydalı olur diye düşünüyorum ben. Ama boşanmanızdan sonra çocuğun hayatında ikinizin de aktif rol alması lazım ki çocuk diğerlerinden farklı olsa da onun da bi ailesi olduğunu bilsin. Ve pedagog kesinlikle şart bence ilerleyen zamanlarda

Bu sizin nasıl bir düzende olduğunuzla ilgili. Eğer evliyken sorunları ikiniz de ona yansıtmıyorsanız ve çocuk ikinizle birlikteyken huzurlu ve mutlu ise ayrılmanızı önermem. Bazı ailelerde ayrıldıktan sonra çok daha fazla problemler oluyor. Yok çocuğu birbirinden kaçırmalar, yok çocuğa diğer ebeveyni kötülemeler, yok çocuğun ihtiyaçlarını gidermemeler. Evlendiniz ve o çocuğu dünyaya getirdiniz. Evli de kalsanız ayrılsanız da çocuğun mutlu olacağı şekilde davranmak durumundasınız. En iyi kararı siz verebilirsiniz.Öğretmen olarak şahsi görüşüm çocuklar boşanmadan çok fazla etkileniyorlar, en zeki çocukların notları düşüyor. Lütfen iyi düşünün, her şeyi planlamadan (maddi manevi) boşanmayın.

Back
X