Niye bankaya harcama itirazı yapmıyorsunuz, bu alışverişi ben yapmadım başka ilde ikamet eden birisi yapmış, savcılığa suç duyurusunda bulundum, bu harcamaları iptal edin diyemiyor musunuz? En azından banka araştırıyor bildiğim kadarıyla.
Kredi kartı hamilleri, gerçekleştirmiş oldukları işlemler karşısında iş yeri ile sorun yaşarsa veya kendisi tarafından gerçekleştirilmemiş işlemler olduğunu tespit ederlerse; bu işlemlerle ilgili olarak kartı veren bankaya harcama itirazı (chargeback) başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Bu işleme “ters ibraz” denir.
Avukatınız sizi başından savmış gibi geldi bana. Müvekkili maddi zarara uğratılmış, hem de boşanmakta olduğu eş tarafından ve sırf bunun için mahkemede ekstra tazminat talep edebileceklen boş ver bir şey çıkmaz bundan diyor.
Ayrıca hanımlar çok mu zor her defasında kart bilgilerinizi girmek, niye kartlarınızı kaydediyorsunuz alışveriş sitelerine? En son yem.k se...ti kaptırmıştı kişisel bilgileri diye hatırlıyorum. Hatta üstüne otomatik oturum aç da işaretliyorsanız böyle hırsızlıklar kaçınılmaz oluyor.
Son olarak acaba adam daha fark edemeden ödeme gerçekleşmiş olabilir mi, yani o daha ödeme ekranı gelecek diye devam devam tuşuna basmış ve bir anda ödeme gerçekleşmiş olabilir mi? Niye iptal etmedi diyeceksiniz belki fark etmedi kendi kartı sandı. Tabii bu çok düşük bir ihtimal, erkeklerin bazen ne kadar tiksindirirci şeyler yaptığını biliyorum.