- 27 Eylül 2017
- 2.026
- 2.492
- 83
- Konu Sahibi mavidirhayatim
-
Evet tıpkı dediğiniz gibi. Borsaya kumar denen bir ülkede yaşıyoruz. Okumuş etmiş uzmanlasmis koskoca "broker"lar var. Ciddi bir yatırım dalı sonuçta. Şirketler halka açılarak kurumsallasiyor dünya pazarına adım atıyor. Yatırım uzmanları bu hisseleri dünya ve ülke gündemine göre satın alıp elden çıkararak, yükseltip düşürerek ekonomiye yön veriyor, bizim ilginç halk da zerre bilgi sahibi olmadan iddia kuponu oynar gibi parayı borsaya yatırıyor. Olacak iş mi? Ciddi şekilde buna mesai harcamak lazım. 2 kez o kadar çok para kaybeden hiç duymadım. Iyi bir yonlendireni yoksa ve anlamiyorsa ev arsa dukkana yatırım yapmak daha iyi.Aynen,bilmeyenler kumar diye yorumluyorlar ne yazik ki krediyle borsa isine girmek te tamamen bilgisizlikten kaynaklı. Bazı kâğıtlar var,arastirmak beklemek zamani gelince cekmek lazim. Ama bizim milletin bunlari öğrenmesi icin daha pek cok sene var
Anca ev alıp yatırım yaparlar. Nasil bir anlayissa. Kumar derler borsaya da.
Evet tıpkı dediğiniz gibi. Borsaya kumar denen bir ülkede yaşıyoruz. Okumuş etmiş uzmanlasmis koskoca "broker"lar var. Ciddi bir yatırım dalı sonuçta. Şirketler halka açılarak kurumsallasiyor dünya pazarına adım atıyor. Yatırım uzmanları bu hisseleri dünya ve ülke gündemine göre satın alıp elden çıkararak, yükseltip düşürerek ekonomiye yön veriyor, bizim ilginç halk da zerre bilgi sahibi olmadan iddia kuponu oynar gibi parayı borsaya yatırıyor. Olacak iş mi? Ciddi şekilde buna mesai harcamak lazım. 2 kez o kadar çok para kaybeden hiç duymadım. Iyi bir yonlendireni yoksa ve anlamiyorsa ev arsa dukkana yatırım yapmak daha iyi.
Bizim millet ev arsa dükkan isinden iyi anlar,bir de kazıklamayı cok severler. Ha bir de yastık altı altınlar..Cidden buna mesai harcamak şart. Zaten bir insan 2 kez kaybediyorsa bir sorun var demektir.Tabi uzmanlaşmış kisiler var,bu is icin de özel egitimler ve kurslar var.
Bitcoin şuan daha iyi duruyor biliyorsunuzdur. Onlada ilgileniyoruz. Benim esim bu islerin delisi :) babamin bir mülkü var satacak ama satamiyor esim de ona baba evi satınca eline kalan parayi car cur etme guzel hisse senetlerine yatıralım dedi. Kendisi ilgilencek yani. Ben sahsen ugrasmam yani babamla. Ne dedi biliyor musunuz bende Ya herru ya merru ben hepsini yatırırım paramın. Ben yatirsam bankalar kurur. (Buraya dikkat) bende oyle bir şans var !!borsayla şansın ne alakasi varsa.. Hadi babam 65 yaşında da. Bu genc insanlarin bu düşüncesiz davranislari ve cahillikleri beni sinir ediyor gerçekten.
Evet ya napsinlar saf bir milletiz. Kira olayi guzel olur aslinda bir de ev almak yaşlılık icin cok iyi aslında. Simdi genciz hani bazi seyleri cok onemsemeybiliyoruz ama mesela benim kayinvalidem bende olsa alırım size ev diyor tutturmus ev ev diye. Insaat,emlak sektörü cok kötü suanda gercekten alım yok piyasa cok berbat malesef. Sizin konuyu hatirliyorum sıkıntılı bir ev vardi tesisat sorunu falan. Bizde yeni taşındık yine kira. Bizim anadan babadan gelcek kalcak evimizde yok biraz gariban kaldik sanirim bu alemdeyazık ya napsin garantiye alışmış insanımız. Ev aldın mı kaybetme riski yok. Ver kiraya aydan aya gelirin olsun diyorlar. Küçük düşünce insanıyız. Çocuklara bir ev bırakma fikri işte öyle alışmışlar. Hani denir ya memur zihniyeti. Ticarete pek aklımız ermiyor. Şu anda zaten maaşı bile anında dolara çevirmek lazım yoksa ertesi güne bile eriyip gider. Bu zamanda baska neye yatirim yapilir hic bilmiyorum. Bitcoini duyuyorum ozellikle ekşi sözlükte çok populer. Ama biz bunlardan anlamadigimiz icin girismedik yoksa konu sahibinin esinin durumuna duseriz o yatirim bize olur kumar ev fiyatlarının düşmesini bekliyoruz bakalım inşaat sektörü pek iyi durumda değil
Aynen,bilmeyenler kumar diye yorumluyorlar ne yazik ki krediyle borsa isine girmek te tamamen bilgisizlikten kaynaklı. Bazı kâğıtlar var,arastirmak beklemek zamani gelince cekmek lazim. Ama bizim milletin bunlari öğrenmesi icin daha pek cok sene var
Anca ev alıp yatırım yaparlar. Nasil bir anlayissa. Kumar derler borsaya da.
Ailesi ailesi ailesi en sinir oldugum konu sorumsuz bi anne babadan dolayi zmaaninda engellenmemis cocuk 2 cocukmu gelin mi duzeltecek ailesine atin pası duzeltsinler ogullarini .sorum sende olsa hergun anneni arayip sikayet ederler.sonuçta senden bosansa bile sıkıntılı bi esin var yani ailesi icinde bi an once duzeltmek onlarin çıkarına.para kaybetmesi alkol Allah korusun cikmaz batakliklara girer hemen önlem alinmali ama siz yapamazsini onun aile büyükleri cozum bulmalimerhabalar daha oncedende buna benzer vok konular actim ama hala aymi durumdayım.
4 yillik evliyim iki çocuğum var biri 21 aylik digeri 3 aylik. evlendigim gundem bugüne aileler yuzunden cok kavga ettik aramizda bosanma konusmalarai geçti (bosanma mevzusunu hep bem actim). biz her defasında benim ona adim atmamla unutup tekrar tekrar yol aldik.
esimi tariflersem soguk, kibirli , mukemmeliyetci ama kendi oyle degil, sevgisini gistermeyen ozel gunde mutlu etmeyen normal zamandada mutlu etmek istemez, aileme karsida saygisiz degil ama uzak ve soguk, ne beni sevdigino soyler ne canim der ne sacimi oksar ne elimden tutar.
esim icki içer, bara gider dart oynamaya gecenin bi yarisi gelir eve.
borsadan ikinci defa 100 milyar kaybediyor biri evlenmeden onceymis evini satti odedi biride ben evliyken kredi cekerek borsa oynadi be batti parasi.
iyi tarafi da cocuguyla ilgilidir ve evin mutfak kismini eksiksiz sorgusuz alir.
ben onceden cok cabaladim duzelsim diye istedim de duzeltmeyi cabalarim da oldu o da kendince bi iki gin duzeldi ve sonra ozune dondu. iletisim kuramiyoruz konusamiyoruz aramizda muthis bi uzaklik sogukluk samimiyetsizlik var. ben iki aydir ailelerse kaliyorum onun ve benim kucuk cocuktan dolayi. bu sure zarfinda onu hic ozlemedigimi, yokkugunu aramadigimi fark ettim. sanirim ona olan duygularim bitti ettigimiz kavgalardan ve hic guzel bi an yasayamamaktan murlu olamamaktan.
annesiyle konustum sjz birbirimizi buldunuz severek evlendibiz ben ne yapabilirim dedi. esimle yine konustjm bende artik bitiyor dedim bi sey yapalim.bi an once destek alalim dedim. kendimiz duzeltmeye calisalim dedi gitmem asla dedi. bi kac gun telde bi 5 dk yazistik cabamiz bu kadar.
ben ne yapacagimi bilmiyorum artik bi evlilikte olnasi gerekenlerin hic birini yasamadim ben yasamiyorum da. cocuklarim icin ve cesaret edemedigim icin bi sey yaoamiyorum. ve cok bunaldim bu duumdan mutsuz olmaktan.
Aynen canım oturduğumuz evin derdi çok. Eski bir bina. Sakinleri o kadar yaşlı ki şaşarsın 90 civarı. Aslında eşim kredi cekip taşınmadan içini sıfırdan yaptirdi (buna da kiziyorum) ama işte mesela su tesisatı çok dandik kaç usta gördü düzelmiyor. Otoparkı yok ve işlek bir yer, millet kaldırımlara park ediyor, evinin önünde yer bulmak mümkün değil. Bu benim için en büyük dert. Asansörsüz dimdik merdivende alışveriş torbası, valiz indirip çıkarmak en önemsiz sorun zaten ona alıştıkEvet ya napsinlar saf bir milletiz. Kira olayi guzel olur aslinda bir de ev almak yaşlılık icin cok iyi aslında. Simdi genciz hani bazi seyleri cok onemsemeybiliyoruz ama mesela benim kayinvalidem bende olsa alırım size ev diyor tutturmus ev ev diye. Insaat,emlak sektörü cok kötü suanda gercekten alım yok piyasa cok berbat malesef. Sizin konuyu hatirliyorum sıkıntılı bir ev vardi tesisat sorunu falan. Bizde yeni taşındık yine kira. Bizim anadan babadan gelcek kalcak evimizde yok biraz gariban kaldik sanirim bu alemdeAslında benim evim olsun bende isterim ama yatirim matirimdan ziyade yer karolari boyasi kapisi mutfagi herseyi kendi istedigim gibi yapmak icin. Bu da milletimizin gosterise meraklı oldugunu gösteren genc bir kadın yorumu oldusanirim bende olayin gorsellik boyutundayim ve ailem ve esimin yaninda boyle konusunca tip tip bakiyorlar
Oyle guzel evler var ki .alcan icini kendin yapcan aslindaama insaattan almakta riskli müteahit e asla guven olmaz o da var
annesiyle borsa ve ickiyi ustu kapali anlatarak konustum annesi siz birbirinizi severek evlendiniz ben karisamam der gibi bi cumle kurup siz kova koca insanlarsiniz oturup konusun dedi.Ailesi ailesi ailesi en sinir oldugum konu sorumsuz bi anne babadan dolayi zmaaninda engellenmemis cocuk 2 cocukmu gelin mi duzeltecek ailesine atin pası duzeltsinler ogullarini .sorum sende olsa hergun anneni arayip sikayet ederler.sonuçta senden bosansa bile sıkıntılı bi esin var yani ailesi icinde bi an once duzeltmek onlarin çıkarına.para kaybetmesi alkol Allah korusun cikmaz batakliklara girer hemen önlem alinmali ama siz yapamazsini onun aile büyükleri cozum bulmali
Annesinin yaptığı yanlis biraz sorumsuz geldi bana .oglu sonucta ida isbirligi icinde olmali.vallahi kendini yipratma canim baksana annesinin kılı kipirdamiyor ne demek yani o sözü.sen hatan olsa anneni babani hergun ararlar yipratma kendini senin kocansa onların evladi borc yüzünden basi belaya bile girebikir nasil aile korkmuyolar miannesiyle borsa ve ickiyi ustu kapali anlatarak konustum annesi siz birbirinizi severek evlendiniz ben karisamam der gibi bi cumle kurup siz kova koca insanlarsiniz oturup konusun dedi.
kiz kardesinede herseyi anlattim eksiksiz o da aike terapistine gidin deyip cok fazka mudalrhe etmek istemedi.
Valla bir de bu çıktı, 'siz beni yargilayamazsiniz, niye yargiliyorsunuz?'Yargılamıyor
Yazdıklarınızı siz de bir okuyun başkasının derdiymiş gibi
O zaman siz de sorarsınız neden 2 çocuk diye
kimse buraya yargilanmak için yazmiyor cunku yazanlarin cogu da keyfinden ya da mutluluktan yazmıyor hepsinin bi sıkıntısı var ve canı yanmış bir de siz bu sekilde can sıkıyorsunuz.Valla bir de bu çıktı, 'siz beni yargilayamazsiniz, niye yargiliyorsunuz?'
Moda oldu kk'de... Olumsuz yorum alan herkesin karşı cevabı 'yargılanma iddiası'...
Arkadaşım yargılamayın diyorsun da kocanın zaten sorumsuz bir insan olduğu evlenmeden önce belliymiş.kimse buraya yargilanmak için yazmiyor cunku yazanlarin cogu da keyfinden ya da mutluluktan yazmıyor hepsinin bi sıkıntısı var ve canı yanmış bir de siz bu sekilde can sıkıyorsunuz.
Bizim yorumlarımız sizin canınızı sıkacak en son şey olmalı, çok daha ciddi sorunlarınız var.kimse buraya yargilanmak için yazmiyor cunku yazanlarin cogu da keyfinden ya da mutluluktan yazmıyor hepsinin bi sıkıntısı var ve canı yanmış bir de siz bu sekilde can sıkıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?