• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım

Haklısınız ama sevince insan kolay bırakamıyor karar vermekte çok zorlanıyorum bu boşanmak için yeterli bir sebep mi yoksa sonrasında üzülen olur muyum diye
Kocanız izin vermediği için ablanızla şehir dışına çıkamamak hiç acıtmıyor mu sizi? Hadi kılık kıyafete boyun eğmişsiniz, çalışmayıp kaderinizi insafına bırakmışsınız, ailenizi bile 1 günden fazla görememeyi yedirebilmişsiniz kendinize de böyle bir yaratık istemiyor diye insan bunu nasıl kabul eder? Ben de senin evden çıkmanı dışarıda başıboş gezmeni istemiyorum, evden çalışacağın iş bul yoksa boşanalım deme hakkınız var mı? Daha doğrusu herhangi bir şeyde söz hakkınız var mı?

Ablanız bu muameleyi hak edecek ne yaptı? Onun eşi sizinle bir yere gitmesine izin vermeseydi ne hissederdiniz? Ben anlamıyorum bu nasıl sevmek, adam sizinle evlenmemiş köle almış. Kendi çalıştığı yerde kadınlar yok mu veya sokağa çıktığında çalışan kadınlar görmüyor mu, hepsi namussuz kadınlar mı ona göre? En çok bu tipler aldatır biliyor musunuz? Adam kocanız değil sahibiniz. Zorla genç yaşta evlendirilen kızlara acıyorum ama size hiç acımadım. Bile isteye koşa koşa evlenmişsiniz. Hiç evlenmeden önce bu kadar değildi demeyin hep böyleydi ve siz onu düzelteceğinizi düşündünüz.

Arkadaşlar çok kafam karışık. Nolur yardım.Beni ciddi anlamda depresyona sokan bir durum var o da eşimin aşırı derecede bana bağımlı ve kıskanç olması. Giyimime karışıyor normalde çok açık giyinen bir insan değilim fakat en ufak dar bir t shirt e bile çok kızıyor hep bol ve vücut hatlarımı belli etmeyen şeyler giy diyor hadi bunu aştık bi sekilde diyelim bende istediği gibi giyinmeye çalışıyorum ama sorunlar bunla da bitmiyor. Çalışmak istiyorum izin vermiyor kendi paramı kazanayım diyorum ben kazanıyorum ya yeter diyor o kadar kıskanç ki ailemin yanında 1 gün bile kalmaya gitsem onu bile problem ediyor onsuz şehir dışına seyahate veya ailem yada arkadaşlarımla gezmeye bile çıkmama izin vermiyor. İstediğim gibi yasiyamiyorum bile hayatımı ablam ile bile şehir dışına çıkmaya izin vermiyor illa o da olacakmış. Başıma buyruk ne yapiyormuşum böyle diyor yani ben artık çok yoruldum bu olaylardan tartışmaktan boşanmayı düşünmeye başladım.1 buçuk yıllık evliyiz.yaşıtız ikimiz de 25 yaşındayız. Ne yapmalıyım onu seviyorum ama kafam çok karışık yardım edin boşanmak doğru bi karar olur mu sizce?
çocuk mocuk yokken hazır yol verin gitsin. 25 yaşında genç bir kadınsınız kendinize reva gördüğünüz hayat bu mu?

Ayrıntılı yazdığın için ve İlgin için öncelikle teşekkür ederim. Evi terk etmeyi ve lafımı diretmeyi hepsini denedim bir yere kadar ilerliyor bu süreç sonra yine aynı emin olun çok uğraştım beni anlaması için fakat olmuyor. Okuyorum şuanda hala devam ediyor.birlikte fazla zaman geçirmiyoruz çok işkolik her gün çalışıyor ve bana zaman ayiramiyor. Kesinlikle çok ataerkil biri zaten doğulu o yüzden benim doğrularım ona göre hiç bir zaman doğru olmayacak farkındayım. Artık dayanma sürecim kalmadı ciddi anlamda kendimi bitkin ve depresif hissediyorum

Kesinlikle katılıyorum. Ben evlenmeden önce tayt elbise ne istersem giyen birydim ailemden bu konuda hiç zorluk çekmedim eşim böyle olması beni çok zorluyor sadece kıyafet de degilki konu çalışmak istiyorum izin vermiyor. Yalnız başıma çıkmama bile izin vermiyor eski ozguvenli halim gitti içine kapanık biri oldum bu yaşam şekli yüzünden böyle değildim çok değiştim hemende çocuk yapalım istiyor ona daha fazla bağımlı olacağım için diye düşünüyorum

Benim eşimde de şiddet olsa bir dk bile durmazdim ama hiç bir şekilde şiddet göstermez sözlü bile. Beni çok seviyor ve değer veriyor kıskançlıkları olmasa ve kapatmalari çok iyi bir eş olurdu aslinda ama işte bir o problemler yüzünden kararsizliklarim var
Okulunuz bitince eşiniz çalışmanıza izin vermediği için diplomasını çerçeveletip salona asan bir ev kadını mı olacaksınız?

Eşiniz size şiddet uygulamıyor mu? Aslında şiddet görüyorsunuz ama siz bunun farkında değilsiniz, bir erkek döverek veya hakaret, küfür, aşağılamayla şiddet gösterir sanıyorsunuz, oysa siz şu an duygusal şiddete maruz kalıyorsunuz, kavga etmemek eşinizle daha kötü olmamak için alttan aldığınız için gördüğünüz şiddet fiziksel şiddete dönmüyor ama eşinizin istediği kadın profiline girmeyi reddetmeye devam ederseniz fiziksel şiddet görme ihtimaliniz de yüksek maalesef.

Duygusal şiddetin maddelerini yazayım, bakalım size ne kadar tanıdık gelecek😌

Duygusal şiddet uygulayan kişi kadını en yakınlarından ailesinden arkadaşlarından bile ayırmaya çalışıp kadının yalnızca kendisine ait olmasını ister, her türlü maddi manevi ihtiyacı için kendisine bağımlı olmasını isteyerek yalnızlaştırır.

Birlikte olduğunuz kişi(sevgili, nişanlı, eş vs) hayatınızı seçimlerinizi kısıtlayacak şekilde kıskanıyorsa duygusal şiddet uyguluyordur.

Eşiniz/partneriniz tarafından koyulan bir dizi yasaklar, kısıtlamalar sonrası ruh haliniz depresifse, bıkkınlık, yorgunluk, keyifsizlik hissediyorsanız, etrafınızdaki insanlar azalıyor yalnızlaşıyorsanız duygusal şiddet görüyorsunuzdur, şiddetin her türlüsü bir nevi istismardır da ayrıca zira karşınızdaki kişi üzerinizde baskı kuruyor, kurduğu baskılar sonrası kendinizle ilgili kararlar alma yetiniz kısıtlanıyor, kendinize olan saygı ve özgüven duygularınız zamanla zedeleniyor.

Karar sizin😌

Son düzenleme:
Evlenmeden önce bu kadar baskıcı değildi evlenince hayatımı tamamen sınırlarla dolu buldum kendimi
Bu cok eski bir yalan ama.

Daha sonra duzelir veya düzelmez, ben ömrümü boyle bir psikopatla heba etmezdim.
Bir kere şansım olan bu hayatta kimsenin boynuma tasma takmasina izin vermem.

Bu cok eski bir yalan ama.

Daha sonra duzelir veya düzelmez, ben ömrümü boyle bir psikopatla heba etmezdim.
Bir kere şansım olan bu hayatta kimsenin boynuma tasma takmasina izin vermem.
Alıntıladığın cümlede “Evlenmeden önce bu kadar baskıcı değildi” kısmı her şeyi anlatıyor aslında, baskı varmış evlenince daha da artmış, kadınlar aşık oldukları erkeklerin kendilerine yanlış gelen davranışlarını evlenince düzeltebilecekleri sanıyorlar, bazı davranışlar düzeltilebilir ama baskı, hastalık derecesinde kıskançlık düzeltilmesi zor davranışlar, belkiiii adam yaşlanınca düzelir o da belkiii.

Alıntıladığın cümlede “Evlenmeden önce bu kadar baskıcı değildi” kısmı her şeyi anlatıyor aslında, baskı varmış evlenince daha da artmış, kadınlar aşık oldukları erkeklerin kendilerine yanlış gelen davranışlarını evlenince düzeltebilecekleri sanıyorlar, bazı davranışlar düzeltilebilir ama baskı, hastalık derecesinde kıskançlık düzeltilmesi zor davranışlar, belkiiii adam yaşlanınca düzelir o da belkiii.
annemin gencliginde bir arkadasi abla vardi, yeni evlenmisti ozamanlar hatirliyorum, evlerinin camlari boyaliydi. Hatta rengini bile hatirliyorum koyu gri..
Kocasi ise gitmezdi kadini evde birakmamak icin, evde yiyecek içecek yok, annemle ara ara kapiya gider poset bırakırdık, cikar üstümüze yürürdü, ben bakamiyor muyum karima/evime diye.
Sonra babam bigun bunu bi dövdü 😂
Kadin turkiyeye ailesinin yanina döndü de kurtuldu.

annemin gencliginde bir arkadasi abla vardi, yeni evlenmisti ozamanlar hatirliyorum, evlerinin camlari boyaliydi. Hatta rengini bile hatirliyorum koyu gri..
Kocasi ise gitmezdi kadini evde birakmamak icin, evde yiyecek içecek yok, annemle ara ara kapiya gider poset bırakırdık, cikar üstümüze yürürdü, ben bakamiyor muyum karima/evime diye.
Sonra babam bigun bunu bi dövdü 😂
Kadin turkiyeye ailesinin yanina döndü de kurtuldu.
Böyle psikopatlar var maalesef, ben de çevremde denk geldiğimden ve kadınlara neler yaptıklarına şahit olduğumdan, biraz baskı zorlama olduğunu hissettiğim konulara hemen yazma gereği duyuyorum.
Kadını birey olmaktan çıkarıyor böyleleri, evlenince düzelir dememek daha yolun başında ayrılmak gerekiyor ama anlatamıyoruz ne yazık ki🤷‍♀️

Back
X