Boşanmalı mıyım?

Normalde gidebilirsiniz çok normal çoğu insan gidiyor vs

Ama zorlama var burda o sıkıntı

İşte ben bu sebeplerden dolayı istemiyorum ama o ailesini istemediğimi sevmediğimi sanıyor öyle yorumluyor. Ailen başka şehirde olsaydı imkanları güzel bir şehir giderdik ama ben o şehri istemiyorum diyorum anlatamıyorum
Yaşlar kaç?

Ne kadar süre sevgililik geçirdiniz?

Bana iki taraf için de yaşım geldi geçiyor evliliği gibi geldi.

Önceki yorumda açık görüşlü biri dediniz.

Anlattığınız kadarıyla açık görüşlü biri olmasını geçtim sizin her dediğinizi bilerek anlamamazlıktan geliyor.

Bir kişiye o istediğin şehir gelişmiş bir şehir olsa ok derdim deyince bunun neyini anlamıyor mesela?

Çok şaşkınım.

Normalde gidebilirsiniz çok normal çoğu insan gidiyor vs

Ama zorlama var burda o sıkıntı
Kendi isteğiyle gidilebilir. Yada evlilikten sonra oluşan bi durum olur gidilir. Ama öncesinde belirtilmiş ve mecburi olan bi durum yok

İnat edip güç savaşına dönüştürmüş. Derdi şu an kendi memleketinde yaşama olayını bile geçmiş ve tek odaklandığı şey muhtemelen sizin tamam demeniz olmuştur. Tamamen kendi istediği olsun ve siz tamam diyin diye zorluyor. Böylece karısına sözünü geçirebilen bir erkek olacak, adam olacak. Erkek adam karısına söz geçirir çünkü, ne öyle kendi kararları olan kadın falan, kadın dediğin kocasına itaat edecek.

Bu evliliğin ilerisinde tırmanarak artacak bence bu tip mevzular. Bu konuyu atlatsanız başka konuda yine patlak vereceksiniz çünkü adamın karakteri belli.

Kendi isteğiyle gidilebilir. Yada evlilikten sonra oluşan bi durum olur gidilir. Ama öncesinde belirtilmiş ve mecburi olan bi durum yok
Da işte doğunun sınır köyünden ilinden bi yerinden biriyle evlenince ne olacak sanıyordun mesela? O zihniyete göre kadın itaat eder, o zihniyete göre kadın para işine karışmaz erkeğin verdiğini harcar. Gidersen çalışma demeye de başlar. Başın açıksa kapan der. Der yani. Sen ne hayal etmiştin? Biz deliyiz diye mi adamlara ilk 3 sorumuzdan biri 'nerelisin' sence? Dev yanlış bir karar vermişsin, bir an önce dön canını kurtar. Yarın öbür gün çocuğun olsa boşatmaz da seni.

Doğuda sınırda bir şehir.
O zaman asla geri adım atmayın benim eşim de anne tarafımda doğulu ama ikimizde oranın kültürü ile büyümedik. Eşimin babasının cenazesinde o zamanlar nişanlıydık tabi kültürlerini gördük ve eşimde ben de iyi ki uzakta büyümüşüz dedik. Bunı asla kötülemek amaçlı söylemiyorum sadece farklı hayatlarda büyümüş insanların yapabileceği bişe değil. Hele ki gelinseniz beklentiler çoookkk

ama o ailesini istemediğimi sevmediğimi sanıyor öyle yorumluyor.
Ayyyyy neymiş bu erkek aileleri ya. Adeta bir kanatsız ve günahsız melek sanki her bir ferdi, heriflerin ağzına bir “ailemi istemiyorsun onları sevmiyorsun” lafı dolanmış insanı çıldırtır. Nasıl sevmeyiz, aman Allah’ım ne büyük bir ayıp bu. Her şeyi geçtim ailesi orda diye gitmek de istemeyebilirsiniz, özellikle bu kafadaki bir adamı yetiştirmiş ailenin de profili bellidir muhtemelen mıç mıç takılıyorlardır ve her halta burunlarını sokup nirvanada beklentilere sahiplerdir, evliliğe zarar olur bu tip aileler yakın olunduğunda.

Ona göre de ben inat ediyorum. İnat etmeyip senin için 2-3 yıl bile olsa orda yaşarım desen benim düşüncelerime önem verip vermediğini göreceğim diyor
Eşiniz resmen beyninize hakaret ediyor. Çocuk mu kandırıyorsun denecek cinsten ifadeleri. Bu adamla her şey için mücadele edeceksiniz. Buna gücünüz var mı? Ya da bu herife değer mi?

bu konu özelinde değil genel olarak merak ediyorum gerçekten. batıda büyümüş kızlar doğulu erkeklerde ne buluyor biri bana açıklayabilir mi? sahiden merak ediyorum bu belki yirminci konu burada gördüğüm. hepsinde de kadınlar mutsuz.
-Çok kardeş
-Bilgisel destek sağlayama şartı olmayan bir anne
-Duygusal destek sağlamaya yine şartı olmayan bir anne

O yüzden erkeklerde bazı şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum;
-Aşını kontrol edebiliyorlar
-En ufak ilgisizlik detayını karşı daha tetikte olup aşırı tepki gösteriyorlar
-Dengesiz ilgi aldıkları için kaybetmekten aşırı korkuyorlar

Bu sayede çoğu kadın oh ne güzel bana bayılıyor beni kontrol ediyor dese de aslında bu bir kafes ve kaçma hissi yaratıyor bir süreden sonra

Özgürlük kısmından kopan nokta ise şu;

AŞIRI CİNSİYET ROLCÜ olabiliyorlar;
-Kadının yemek, ev temizliği, çamaşır, ütü , aile bakımı vb. görevlerine karşılık kendilerine düşen görev; eve para getirmek yani 6-15 göreve karışılık kendilerine 1 görev düşecek düzeyde dizayn var.

AMA ARTIK KADINDA EVE PARA GETİRDİĞİ İÇİN GÖREVLER 7-7 PAYLAŞILMAK ZORUNDA

Bunlar her yörede var ama büyük aileler tarafından denetlendiğinde içinden çıkılmaz oluyor diğer yörelerde daha küçük insan grubu denetliyor böylece kadın görevleri paylaştıra biliyor ama büyük aile olunca kadın ağzını açamıyor 10 kişiye karşı.

bu konu özelinde değil genel olarak merak ediyorum gerçekten. batıda büyümüş kızlar doğulu erkeklerde ne buluyor biri bana açıklayabilir mi? sahiden merak ediyorum bu belki yirminci konu burada gördüğüm. hepsinde de kadınlar mutsuz.
Bence bu alfa erkek, eril enerji, sahiplenen koruyucu erkek tutuşu muhabbetine düşüyorlar. Tabi bu adamlar da sevgiliyken bu mağara adamı taraflarını full sergilemiyorlar, bizim kızlar da diyor ki 'ama benimki farklııı'
Bi de bence ailenin zihniyetiyle büyümek zorunda olma bilgisi yok batıda. 'Muhafazakar ailenin seküler kızı' batıda olur anca doğuda sıkar biraz.
Öyle mıç mıç akraba ilişkileri de pek kalmadı, doğuya göre çok bireyseliz. Doğudaki 'böyle gelmiş böyle gitsin' sürü psikolojisini algılayamıyoruz biz çünkü batıda sürü yok. Çoğumuz fanusta büyüyoruz aslında. Ben hala çocuk gelinlerin olduğunu anca 15-16 yaşlarımda duymuştum. Bu olayı rönesans öncesi falan sanıyordum mesela. Cehalet yani özetle.
He ama nişanlıyken, gidip ailesinin içine girince falan insan hiç olmazsa bi şüpheye düşer, adamı bi kenara çeker 'bak benden ailendeki kadınlar gibi yaşamamı bekliyorsan çok beklersin hiç uzatmayalım, ben şöyle şöyle bir ailede büyüdüm' der yani. Sonra da gözünü dört açar. O yüzden evlilik niye yaparlar anlamadım. Ama sevgililik kısmına çok şahit oldum. He bu konudaki adam benim gördüklerimden duyduklarımdan farklı olarak bir de kadının parasına tenezzül ediyor. Doğulu erkeklere bu konuda güncelleme gelmiş herhalde. Ona şaşırdım.

Evleneli 1 sene oldu olmadı. Eşim başka şehirde ben başka şehirde görev yapıyordum eş durumuyla yanıma tayin istedi. Evlenmeden önce eşimin memleketini sevmediğimi orda yaşamak istemediğimi söylediğimde bende çok sevmiyordum açıkçası ortak karar veririz demişti. Başka şehirlerden evler atıyordu vs. Nişanlılık sürecinde konu açılınca ben oraya gitmem diye ısrarla söyleyince oda ben gel dersem geleceksin dedi ama ben bir gün olsun ihtimalli dahi gelirim demedim hep gelmem dedim. Ortak noktada buluşmadan evlendik. Ve şu bu konu yüzünden boşanma aşanmasındayız şaka gibi gelebilir herkese. Şimdi benim inadımdan dolayı oraya istediğini olumlu cevap vermezsem bu işin biteceğini söylüyor ben eşe itaat eden biri değilmişim. Benim ailem daha gelişmiş güzel bir şehirde yaşamasına rağmen ben ona şehir şartı koşmuyorum “zamanı gelince ortak bi noktada karar varırız” diyorum ama benden duymak istediği şey bu değil ben seninle o şehire gelirim lafını duymadan düzelmiyoruz. Aylardır evliliğim zehir Oldu bu konu yüzünden. Sevdiğim için sabrediyorum. Ama ben ortak noktada buluşuruz sözüme bile tahammül edemiyor. Her konuda ortak noktaya varmak zorunda değiliz diyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Artık inada döndü olay. İstememe sebeplerimi burda sıralamak istemiyorum ama her şeyden önce insan eşini istemediği bir şeye bir neden zorlar?
Yani öncelikle bunu evlenmeden belirtmişsiniz onun için bu kadar önemliyse bu konu o da size ciddiyetini söylerdi ve yolunuzu da buna göre çizerdiniz. Önceden buna takılmayan birinin şu an bu derece takılması tamamen inat uğruna yaptığının açık bir göstergesi bence. İnat uğruna sizi baştan beri istemediğiniz bir şeye zorlayan birini bence kesinlikle alttan almamalısınız veya dediğini yapmamalısınız. Sonuçta sizin bunu yapmayacağınızı bilerek sizinle evlenmiş siz bu konuda netmişsiniz. Şu an sizlik bir durum yok. Ayrıca bence iki aileden de farklı bir şehirde yaşamak en mantıklısı.

Evleneli 1 sene oldu olmadı. Eşim başka şehirde ben başka şehirde görev yapıyordum eş durumuyla yanıma tayin istedi. Evlenmeden önce eşimin memleketini sevmediğimi orda yaşamak istemediğimi söylediğimde bende çok sevmiyordum açıkçası ortak karar veririz demişti. Başka şehirlerden evler atıyordu vs. Nişanlılık sürecinde konu açılınca ben oraya gitmem diye ısrarla söyleyince oda ben gel dersem geleceksin dedi ama ben bir gün olsun ihtimalli dahi gelirim demedim hep gelmem dedim. Ortak noktada buluşmadan evlendik. Ve şu bu konu yüzünden boşanma aşanmasındayız şaka gibi gelebilir herkese. Şimdi benim inadımdan dolayı oraya istediğini olumlu cevap vermezsem bu işin biteceğini söylüyor ben eşe itaat eden biri değilmişim. Benim ailem daha gelişmiş güzel bir şehirde yaşamasına rağmen ben ona şehir şartı koşmuyorum “zamanı gelince ortak bi noktada karar varırız” diyorum ama benden duymak istediği şey bu değil ben seninle o şehire gelirim lafını duymadan düzelmiyoruz. Aylardır evliliğim zehir Oldu bu konu yüzünden. Sevdiğim için sabrediyorum. Ama ben ortak noktada buluşuruz sözüme bile tahammül edemiyor. Her konuda ortak noktaya varmak zorunda değiliz diyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Artık inada döndü olay. İstememe sebeplerimi burda sıralamak istemiyorum ama her şeyden önce insan eşini istemediği bir şeye bir neden zorlar?
Bencil olduğu için erkek olduğu için zorlar. Dünya onların etrafında dönüyor. İnsan geçmişte gençken sevgiden aşktan bazı şeyleri fark etmiyor ama şu anki aklımla sırf o itaat etmeyen kadınsın lafı bile boşanmak için koskocaman bir sebep

doğulu erkek neticede yani kimseyi kızdırmayayım diye yazmak istemiyorum ama zihniyetleri ortada. elinizde internet var cahil değilsiniz ki gençler eskisi gibi. ne var batılı adamlarda olmayan bu adamlarda ben çok merak etmeye başladım
Batılı erkek de benzer kafada olabiliyor. Bu konuda asıl mesele iki taraf , çok önemli konulardan biri olan şehir konusunda anlaşmamış, halı altına süpürmüş ve evlenmiş.

Bu arada sınır şehri olması o yerde eğitimin kötü olacağı anlamına gelmez, başka yorumlarda öyle denilmiş.

Batılı erkek de benzer kafada olabiliyor. Bu konuda asıl mesele iki taraf , çok önemli konulardan biri olan şehir konusunda anlaşmamış, halı altına süpürmüş ve evlenmiş.

Bu arada sınır şehri olması o yerde eğitimin kötü olacağı anlamına gelmez, başka yorumlarda öyle denilmiş.
Batıdaki olanaklar doğuda sınırda yok. Açıp bakın nitelikli liselere ortaokullara kaç çocuktan kaçı derece yapmış. Ayrıca ben çocuğumu büyütürken gelişmiş şehirde büyütmek isterim. Sınırda bir şehirde bu çocuk İngilizce dil eğitimi alabilecek mi? Kurslara aktivitelere sinemaya tiyatroya gidebilecek mi?
Yaşadığım batı şehrinde çocuklara özel belediyenin şehir tiyatrosu var her sene yeni oyun sahneliyorlar biletler yetişkin 20 çocuk 10 tl. Sınırda bu mümkün olacak mı?
Şu an yaz tatilinde batıdaki şehirde çocuklar yüzme, basket fultbol kurslarına gidiyorlar. Sınırda mümkün mü?
Oğlum yine belediyenin drama, cam füzyon ve seramik kurslarına gidiyor. Doğuda sınırda mümkün olacak mı?
Yapmayın Allah aşkına ya.
Ücrada yaşamayı da güzellemezsiniz.
Diyarbakır gibi doğunun gelişmiş şehrinde bile bu imkanlar daha az burada birde sınırda diyorlar

Batıdaki olanaklar doğuda sınırda yok. Açıp bakın nitelikli liselere ortaokullara kaç çocuktan kaçı derece yapmış. Ayrıca ben çocuğumu büyütürken gelişmiş şehirde büyütmek isterim. Sınırda bir şehirde bu çocuk İngilizce dil eğitimi alabilecek mi? Kurslara aktivitelere sinemaya tiyatroya gidebilecek mi?
Yaşadığım batı şehrinde çocuklara özel belediyenin şehir tiyatrosu var her sene yeni oyun sahneliyorlar biletler yetişkin 20 çocuk 10 tl. Sınırda bu mümkün olacak mı?
Şu an yaz tatilinde batıdaki şehirde çocuklar yüzme, basket fultbol kurslarına gidiyorlar. Sınırda mümkün mü?
Oğlum yine belediyenin drama, cam füzyon ve seramik kurslarına gidiyor. Doğuda sınırda mümkün olacak mı?
Yapmayın Allah aşkına ya.
Ücrada yaşamayı da güzellemezsiniz.
Diyarbakır gibi doğunun gelişmiş şehrinde bile bu imkanlar daha az burada birde sınırda diyorlar
Sınır şehri deyince aklıma Van geldi benim. Ücra güzellemesi yapmıyorum ama hem batıda hem doğuda gelişmemiş yerler var. Mesela o dediğiniz olanakların olmadığı batıda çok fazla il merkezi veya ilçe var.

Kendine ayır ne kadar ayıracaksan devamını bana at ben birikimi vs yaparım sende zamanı gelince öğrenirsin dedi. Bende ortak hesap yapılmalı ne yapıldığını bende bilmeliyim dedim. Uzun sürdü haftalarca yine boşanma noktasına geldik ben maaşımı vermem dedim sonra kabul etti birlikte hesap yapmayı
Farkında mısınız bu adamla ters düştüğünüz her konu sizi boşanma noktasına getiriyor. "Gadın dediğin gocasına itaat edecek" kafasında olan adamla evlilik yürümez. Konu önce sizin maaşınızmış şimdi yaşayacağınız yer. Yarın "ben çocuk yapıcaz diyosam yapıcaz" olacak, sonra da "annemlere toplu para göndericem, ben göndericem diyosam göndericem" olacak. Belki ev araba alacaksınız babasının üstüne yapmaya kalkacak. Neden bile bile lades demişsiniz anlamıyorum. Memursunuz, bir mecburiyetiniz yok evliliğe. Bugün bir şekilde sizin dediğinizi yapsa yarın türlü türlü şeyden boşanma noktasına geleceksiniz, belki kucağınızda bir çocuk da olacak o zaman. Bu adamı boşamalısınız.

Bir türlü mesleği , yaşı, sevgiliylen ne olup bittiği yazmamışsınız.
Valla bu tarz evlilikler bence çok yürümüyor. Sürekli mutsuzluk aşırı kötü bir şey.
Boşanın

Sınır şehri deyince aklıma Van geldi benim. Ücra güzellemesi yapmıyorum ama hem batıda hem doğuda gelişmemiş yerler var. Mesela o dediğiniz olanakların olmadığı batıda çok fazla il merkezi veya ilçe var.
Evet. Batıda bile eğitim olanakların daha geliştiği seçenekler verken neden doğuda yaşayacağım diye tutturur bir adam? Yani doğuda her türlü daha kısıtlı olan sosyal olanaklar malum. Doğudaki en gelişmiş şehir bile Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa değil. Daha gelişmiş seçenekler varken neden kadın doğuda yaşasın? Çocuğunu doğuda büyütsün bu imkanlarla yaşatmak varken.
Böyle vizyonsuz bir adamla evli kalması sorun zaten.
Düzgün bir şehirde iyi şartlarda çocuk büyütelim demek yerine memleketime gel çocukları akrabalarla iç içe büyütelim diyor.
Adamın evlilikten beklentisi yedi sülale yaşayıp görüşmek. Bu kadar.
Çocuklarına vermeyi hayal ettiği ortam bu kadar basit.
Gezelim görelim demeyecek köye gidelim diyecek bir adam bu

Evet. Batıda bile eğitim olanakların daha geliştiği seçenekler verken neden doğuda yaşayacağım diye tutturur bir adam? Yani doğuda her türlü daha kısıtlı olan sosyal olanaklar malum. Doğudaki en gelişmiş şehir bile Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa değil. Daha gelişmiş seçenekler varken neden kadın doğuda yaşasın? Çocuğunu doğuda büyütsün bu imkanlarla yaşatmak varken.
Böyle vizyonsuz bir adamla evli kalması sorun zaten.
Düzgün bir şehirde iyi şartlarda çocuk büyütelim demek yerine memleketime gel çocukları akrabalarla iç içe büyütelim diyor.
Adamın evlilikten beklentisi yedi sülale yaşayıp görüşmek. Bu kadar.
Çocuklarına vermeyi hayal ettiği ortam bu kadar basit.
Gezelim görelim demeyecek köye gidelim diyecek bir adam bu
Az önceki yorumumum benzerini yazacağım ama. Çok gelişigüzel bir evlilik olmuş. Şehir, çocuk vb önemli meseleler evlilikten önce konuşulup ortak karar alınması gerekirken alınmamış, bu konuda iki taraf da hatalı. Ayrıca buradan bakınca iki tarafın da gecinmeye gönlü yok gibi.

Adam tam höt höt kafada ama evlilikten önce kendini belli etmiş aslında.

Yanlış evlilikte doğmamış çocuğun yaşayacağı şehri konuşsak ne, konuşmasak ne. Oraya gelene kadar daha büyük sorunlar var.

Back
X