arkadaşlar tyardım edin .12 yıllık evliliğim de artık dayanamama kararı alarak artık yaşadıklarıma çözüm bulmak istiyorum.bana yardımcı olun boşanmak çaremiii..??? eşimle kişilik çatışması yaşıyorum.eşim çok titiz ben çalışmaya başladıktan sonra daha fazla düzen ve titizliklik konusunu abartmaya başladı .evimde rahat edemiyorum kendi kıyafetlerini ütüledikten sonra bile kendisi kaldırır hep böyleydi bende bunu böyle kabul ettim üzerine gitmedim.artı ailemin,hiç bir misafirin kendi aileside dahil bu yüzden pek geliş gidişini tasvip etmiyor.bu konuda tartışmalrımız oluyor ben de aksine sosyal bir insanım misafri ve gidiş gelişi severim.hep dikkat ettim onun bu tavrından dolayı çogu zaman tartışdık ama dayanamıyorum bu benim ailem başkarını bıraktım ama kendi ailelerimize bu kadar yapmammaız gerektiğini düşünüyorum.sözlü hakret ve fiili şiddet uyguladu bu evliliğim boyunca son 2 yıla yakında tehdit kelimeleri kullanır oldu ben düzelmesi için sabrediyorum ama hep üzerine ilaveler olarak evlilik 12 yılını tamamaladı ama artık dayanamıyorum .1 kızım var onun için hala yanındayım ama nereye kadar gelecek kaygısı yaşıyorum .nereye kadar daha bu şekilde devam edebilirim.kızım karşısında bana darp uygulamasını sinirlenince bağırmasını sessizmi kalmalıyım hala.2 ay önce evi terkettim dayanamayarak gerçi beni tuttu kolumdan attı ve babamı aramazsam şerefsizsin diye bir kelime kullandı bu son noktaydı .çocuk için geri döndüm ama nereye kadar psikiyatri tedavi almaya başladım bu dönem içinde...bana önüme yemeğimi getiren birisi bu kadar evde kadın gibi her işi yapar ama ben bunu beklemiyorum artık bana erkek olsun .sizce bu evlilik ne olur ...????