Boşanmalı mıyım.

ideal

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
1.604
717
448
Eşimle iyiydik bir anda bozulduk. Dün akşam arkadaşı aradı, bende yanındayım telefonu net duyuyorum, Eşim dedi ki ....'un yanına gittim, eşimin arkadaşı hayırdır karı kız mevzusu mu var, o adamın yanına niye gidilir ki dedi. Tabi ben çıldırdım, ne demek karı kız mevzusu mu var? Telefondaki şahış bu gittiği kişiyi tanıştıran şahış ve baya zengin yanında rus kadınlar çalışıyor ve hovarda bir adammış, eşim üçü bu adamın yazlığı varmış oraya gideceklerini bile söylemişti bir sıra. Eşime bu konularda hiç güvenmem, yapı olarak aldatmaya meyilli, hovarda bir tip. Diyeceksiniz ki evlenmeden önce farketmedin mi, inanın o kadar gizlemişki farketmedim.

Kaynıma telefon açtım durumu anlattım, sen çok haklısın benim abim böyle, ne yapsan haklısın diyorlar, ailesi tamamen benim yanımda ailesini çok seviyorum aklı başında insanlar aralarında bozuk bi bu çıkmış.

Aramızda sevgi var ama saygı bitti, şiddet bile gördüm.

çok üzgünüm çok....

Sorumsuz
Karı kız
kahve bağımlılığı
şiddeti var

1,5 yıllık evliyim çocuğum yok, boşanmalı mıyım sabredip düzelmesini mi beklemeliyim bilmiyorum. biliyorsunuz ki boşanmak kolay değil, ama kendime yazık ediyorum, ailesi bile çok üzülüyor halime, annesi böyle yapacaksa hakkımı helal etmeyeceğim diyor sürekli.
 
Çocuğunuzun olmaması büyük şans...
Sizce ben aldatılan bir kadın olsaydım, şiddet görseydim, saygı bitmiş olsaydı ve size sorsaydım boşanmalı mıyım diye? Cevabınız ne olurdu?
 
Çocuğunuzun olmaması büyük şans...
Sizce ben aldatılan bir kadın olsaydım, şiddet görseydim, saygı bitmiş olsaydı ve size sorsaydım boşanmalı mıyım diye? Cevabınız ne olurdu?

Boşan neden çekiyorsun ki olurdu. Dinimiz açısından da boşanmak böyle durumlarda vacip oluyor.
 
adamın elle tutulur tarafı olsa eyvallah arada kaldı da soruyor diye düşünürdüm. sorunuz "boşanmamalı mıyım" olsa daha yerinde olurdu...
 
İnsanlar en büyük hatayı sanırım karakterlerine uyuşmayan bireylerle evlenerek yapıyor.
Ama bu bilinmiyor tabiki önceden.
Bu sebepten bilenler yardımcı olmalıydı.

Sizin tanışmanız ne şekil oldu? diye sormak isterim mahzuru yoksa
 
Son düzenleme:
Boşan neden çekiyorsun ki olurdu. Dinimiz açısından da boşanmak böyle durumlarda vacip oluyor.

Sorunun cevabını biliyorsun arkadaşım, neden çekiyorsun hani çocuğun olsa destek alın yardım alın deneyin diyeceğim de elle tutulur bir yanı yok ki.. Allah yardımcın olsun.
 
Tabi sabredip düzelmesini bekle.
Artık 50 yaşında mı 60 yaşında mı düzelir Allah bilir.
Ömrünüz vefa ederse,yaşlılığınızı huzurlu geçirirsiniz.
Ama yok huzurlu geçmez.O zaman da pişmanlik ve kin mutsuz eder seni.

Bence yol yakınken dön.Çocuk yok ve daha 2 yıllık bile değilsiniz.Yol henüz yakın.
Boşanmanın nesi zor olacak senin için ?
Yılların alışkanlığı yok,çocuk yok,ortada yuva yok.
 
cnm bence sana şiddet uygulayan bir insanla ömrünü geçirip geçiremeyeceğine karar vermelisin. İlk ve en büyük sorun bu. sana saygısı bitmiş ki şiddet uygulayabiliyor. saygı olmayan evliliğin ömrü fazla uzun olmaz. 10 yıllık evliyim aramızda ki saygı unsuru kalkacak diye aklım çıkıyor benim.

ikincisi bu aldatma hovardalık işlerine girdiyse bitti. sevgiside azaldı demektir. seni aldatan ,döven bir adama çocuk vermek istemezsin değilmi?

ayrıca ilgisiz düşüncesiz. kahveyi ve arkadaşlarını sana tercih ediyor. Ayrıca korkusuz, utanmaz senin yanında bu şekilde konuşabiliyor arkadaşıyla.

cnm boşanmaya karşı bir insanım. ama 2 durum direkt boşanma sebebi bence. dayak aldatma

çocuk olursa çok pişman olursun
 
Bencede yazik etme kendine bosan demek kolay uygulamak zor ama yillar gectikce daha cok üzülüceksen heba ettigin yillarina yol yakinken birak can cikar huy cikmazmis...
 
merabalar bende siz gibiyim 11 aylık evliğim ve yaşım 18 eşimde bnle aynı yaşta çok sorumsuz kocalık görevlerini yerine getirmiyo hala bekar gibi davranıyo sabah işe gelio akşm 7 de gelio arkadaşlarının yanına gidio gezip kfa dağıtıp gelio buda beni sinir ediyo beni evden dışarı bile çıkarmıyo evde oturup çocuk bakıyorum çocukta benm değil ha kaynvalidemin 1.buçk yaşında oda kaynvlidem işte çalşıo bnde evdeym bütn ev şeyi bnde soruluo ve biryere gidemedkçe bunalıorum şiddet uyguluo hakaret edio bnm ve ailem hakkında çocuqum çok bide çocuk istio bende önce sen kocalık görevini yap sonra baba olmayı düşün diorum kafamda boşanma geçiyo iyice bıktım ben gençliğimi bu adamla sürdürmek istemiyorum bir an önce bitirip gençliğimin tadını çıkarmk istiorm o zamnda dul olcam ne yapcam bilmiom eşim askerden geleseye kadar sabrediyimi düzelirmi yoksa düzelmemz mi boşanıyım mı boşanmıyım mı ??
 
Son düzenleme:
18 yaşında olan arkadaşım senin durumun bana daha tanıdık geldi. Aynen senin askerde olan eşin gibi sözlüsü olan bir arkadaşım vardı. Çocuk o kadar kıskançtı ki bırak dışarı çıkmayı; sırf düşünceleriyle bile kızı bunaltıyordu. Yani örneğin diyordu ki; hissediyorum şu an başka birini düşünüyorsun, beni kandırıyorsun, sen aslında başka biriyle konuşuyorsun diyordu. Kızla her gün kavga her gün gürültü, tekme tokat hakaret küfür bini bin para. Fakat kız asla çocuktan vazgeçemiyordu. Çocukta eğer kız telefonu açmasın herkesi arayıp kızı istiyordu, ağlıyordu erkek haliyle. Çocuk kıza herkesin içinde hakaret ediyordu hem de iş ortamında. Sinir krizi geçiriyorlardı ikiside. Sonra çocuk askerden geldi. Kız baktı ki bi değişme yok. Aynı. Sonra kız gizlice psikoloğa gitti. İlaçlarını düzenli bir şekilde kullandı. O çocuktan vazgeçti tabi kızın ailesi de kıza çok destek oldular. Şimdi kız başka biriyle evlendi ve çook mutlu. Onu meğer ne kadar farklı tanımışım. Aslında ne kadar neşeli ve güleryüzlü bir kızmış dedim. Klişe bir laf belki ama kimse vazgeçilmez değil. Allah bizlere akıl vermiş, çalışan kendi ayakları üstünde duran bir sürü kadın var. Hayat çok kısa kendine yazık etmeye hiç gerek yok. Mutlu olmak herkesin hakkı. Ve şu bir gerçek saygı herşey. Rabbim gönlünüze serinlik verir inşallah. Yaşınız çok küçük. Bol bol dua edin.
 
Daha 1,5 senelik evliymişsin. Ben karı kız olayını söylediğinizde sanki uzun yıllar evliymişsiniz gibi düşünmüştüm.

Arada sevgi var diyosun ama bence sevgisi de azalmış sana karşı. Şimdiden başka kadınlar, saygısızlık ve üstüne dayak.

Sadece dayak bile başlı başına boşanma sebebiyken senin türlü türlü dertlerin var. Hiç düşünme ve arkana bile bakmadan boşan.

Allah'tan çocuğunuz yokmuş eğer olsaydı çok daha zor olurdu ayrılmak.
 

eski komşumuz yolda karşılaştık, başta ben istemiyordum onun ısrarları ile başladık, ilk başlarda yanımda sigara bile içmezdi
çok saygılıydı, evlendikten sonra çoştu. Ailesi de çevreside farkında fıtratı evliliğe uygun değil, annesi evlen diye baskı yaptım çok pişmanım diyor, beni çok seviyorlar ama oğullarını da biliyorlar.
 
çocuğun yoksa kesinlikle boşan!
 

18 yaşında evlilik gibi bir yükü omuzlamaya kalkarsanız böyle olması doğal. Her yaşın bir gereği var. Hala evliliğin sorumluluğunu alabilecek yaşta olduğumu düşünmüyorum ben şahsen, uzun bir süre de alamam. Bence ayrıl ve eğitim alma şansın varsa eğitim al, bir iş sahibi olursun, sonra 30 civarı da evlenirsin istersen. Allah aşkına 18lik çıtıra kim dul der ya
 
sevgi saygı çocuk vs. yoksa düşünülecek bir şey de yok bence.bekara karı boşamak kolay derler bir şey demek bize düşmez günahına da giremem ama ben olsam bir dakika durmam
 


Çok üzüldüm. Aslında insanın içi ilk sinyalı veriyor. Ama maalesef yanlış kişilerin veya kendi yanlış düşüncemizin veya dış etkenlerin etkisi altında içte ki sinyalı farkına bile varmadan bastırıyoruz. Ve sonunda çok pişman oluyoruz.

Bu zaman zarfında ' büyükler' dediğimiz şahıslara, aslında onlara çok büyük görevler düşüyor. Onlar kimi zaman bir kandil misali aydınlatmalıdırlar, önünü göremeyenlerin yolunu.
Ama böylesi de kalmadı mı sanki. İnsan çok arzuluyor; etrafını aydınlatan o 'büyükleri'

Bir 'başkasının iyiliği için bir başkasını mutsuzluğa hapsetmek', doğru olan bu değil.

Buna isteyerek yada istemeyerek katkısı olanlar bundan sorumludur.

İyiki bir Adalet Terazisi var, Ve iyiki şu dünyada üzeri ört bas edilsede herşeyi kayıt altına alan bir 'sistem' var. iyiki sağ ve solumuzda bunları yazan melekler var. İyiki Rabbimiz var.

Değerli konu sahibesi, yalnız değilsiniz. Allaha sığının ona tevekkül edin. Ondan yardım isteyin. Onun yardımıyla sizin için en hayırlı olanın olması duasıyla

Hoşca kalın
 
Genelde kadınlar şiddete çocukları için katlanır siz ne için katlanıyorsunuz? :44:
 

18 yaşında bir cocuk neyin sorumluluğunu alacak ki? Evcilik mi oynuyorsunuz?
 

Allah razı olsun, Tevekkül ediyorum sabrediyorum, onu kaybetmek değil kazanmak istiyorum ama çok yoruluyorum.

İlk görüştüğümde hiç içim ısınmamıştı, namaz kılmaması beni çok etkilemişti ben ki 5 vakit namaz kılan biriyim, Umre'den yeni gelmiştim ilk görüşme son görüşme oldu diye sayfayı kapatmıştım, ortak tanıdıklar ne yaptılar ettiler bizi bir araya getirdiler, o da alladı süsledi kendini benim gibi safı kandırdı 6 ayda evlendik. Oysaki annem demişti bu çocuğa içim ısınmadı diye, Rabbim o soğukluğu annemede vermişti ama dinlemedim 30 yaşına geldim milletin evde kaldı baskısı, ortak tanıdıklar baskısı ağır mı bastı
bilmiyorum, ama ben hata yaptım, bana denk olmayan biri ile evlendim. Ben ki namazımda, Kuranımda bir insanım hayatım ilim, takva, sünnet üzerine kurmaya çalışırken, çalışma hayatı, koca sorumluluğu kendimi kaybettim.

Hayalimdi, benden maddiyat beklemeyen bir erkek, beni koruyacak kollayacak, çocuk isteyecek ailesine bağlı sosyal, okumasını seven erkek ama tam tersi biri ile evlendim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…