Kardeslerim var kucuk burda bi duzenleri var keske oyle bi ihtimalimiz olsaArkadasimin arkadasi 1500tl ye 33 saat ucarak gitti amerikaya. Olmazsa annenle babani da yanina aldir. Esinin mesleginin atamasi yok burda. Ac kalirsiniz. Bence abd de yasamak daha iyi bi fikir biseylerden mahrum kalmazsiniz
Ohio davalla isin cok zor. burayida tr gibi dusun tek maasla nasil para biriktirip tr ye tatillerde gitmeyi dusunuyorsunuz. yani sende calismalisinki bi kenara para atabilesiniz.(tabi bunun icin dil bilmen lazim) zaten yaz aylarinda gitmek bir hayal cunku ucak biletleri cookk pahali oluyor. yani bence senle neden bu vaatlerle evlenip sonrada yok oyle degil boyle diyor??
bu arada istanbul-washington arasi direk ucus 11 bucuk saat sen hangi eyalete geliyorsun?
Eğer çocuk yaparsanız size dayattıkları her şeyi istinasız kabul etmek zorunda kalır muhtemelen de mutsuz bir hayata mahkum edilirsiniz. Mutsuz bir ailede çocuk olmanın ne kadar korkunç olduğunu burada bir çok kadın anlattı. Bu yüzden eşinizle uzlaşmadan çocuk düşünmeyi derim.Cocuk yapin amerikan vatandasi olsun diyen bi kitlede var esimi yola getirmek icin degil belki ama ben bi cocugum olsun istiyorum.Sikinti yasamasaydik hemdn cocuk sahibi olucaktik ama su an beklemede
Calismam nerdeyse imkansiz halkla iliskiler mezunuyum ve dilim cok azOhio da
HaklisinizEğer çocuk yaparsanız size dayattıkları her şeyi istinasız kabul etmek zorunda kalır muhtemelen de mutsuz bir hayata mahkum edilirsiniz. Mutsuz bir ailede çocuk olmanın ne kadar korkunç olduğunu burada bir çok kadın anlattı. Bu yüzden eşinizle uzlaşmadan çocuk düşünmeyi derim.
Himm o zmaan ben olsam surejli ailemi ziyarete gelirdim. Bana iki yil dediniz hep yasamak istiyosunuznmadem sozunuzde durmanidiz madem burda yasiycaz o zaman iki uc ayda bir ailemin yanina gidicem de benceKardeslerim var kucuk burda bi duzenleri var keske oyle bi ihtimalimiz olsa
köprüyü geçene kadar ....ya dayı de felsefesi uygulamışlarHenuz bir aylik evliyim severek evlendim yasim 20.esim yurt disinda calisiyo bi bucuk senedir abdde velasil turkiyeye cok uzak onumuzdeki ay bende gidicem ve bi sene bi daha ailemi gormem imkansiz esimle evlenirken 2 yil kalip donucegimizi konustuk aileside aileme 2 yilda donecekler donduklerinde ev alicaz yArdimci olucaz dediler ailem bu sekilde izin verdi evlenmeme.ama simdi esimin annesi 10 yil kalmamiz ev almadan turkiyeye donmemiz icin esime baski yapiyo insanlara muhtac olurmusum sartlar orda iyiymis esimin orda sartlari iyi ailesine ciddi mevlalarda yardim ediyo annesi bu para turkiyeye donerse kesilir diye gelmemesi icin baski yapiyo benim babam kanser hastasiydi atlatti sukur ama aramizda kopmaz bi bag olustu ben 2 senden fazla abdde kalamam hatta o kadar bile kalabilecegimi sanmiyorum esimde annesinin gaziyla artik daha uzun sure abdde kalmak istiyor . Sorum su esimi seviyorum ama babami daha cok seviyorum hayalimdeki evlilik farkliydi istiyorum ki babam torunlariyla parka gitsin birlikte piknige gidelim abdde olursak bunlari hic biri olmaz esimden vazmigecmeliyim bosanmalimiyim
sen kizgin oldugun icin farkli dusunuo olabilirsin su an. bnm kayinvalidemde esim ilk amerikaya gittiginde yas tutmustu rsmen. ki bi evin bi oglu babalari yok kaynanamin herseyi diyebilirim. cok uzuldu cok agladi gondermeseydim burda okusaydi diye geri getirmenin yollarini aradi ama ilerleyen zamanlarda esim(ki ozaman nisanlimdi) oyle iyi standartlara eristi oyle iyi yasamaya basladiki burda kayinvalidem aman o mutlu olsunda nabalim hasterlik cekilir biz gideriz o gelir diyor simdi. 1 bucuk senede 3 kere gidip geldi esim. bu yaz gidemedik hamilelik durumundan dolayi ama annem ve babamin ardindan kayinvalidem gelicek seneyede biz gideriz. sizin durumunuz dahami farkli bilmiyorum ama kayinvalidemin ihtiyaci yok biz para gondermiyoruz oraya. biraz daha yanimda mutsuz olacagina uzagimda cok mutlu olsunlar diye dusunur anne babalar. oncelik mutlulujlarini gormektir. dedigim gibi canim baban gelir gider annen gelir gider turist vizesi 10 yil veriyolar cogu kez. amerikada cocuk konusuna bende katiliyorum cocugayatirim yapip bi ev birakmaktansa buranin vatandasi olmasi gibi bi lukse sahip olmasini saglamak ileriki egitimi icin cook cook onemli. bide bosanmak oyle kolay biseymi anlayamadim. seviyorum demissini, bende cokkkk seviyorum esimi, annem babamsa dunyam. hicbirinden vazgecemem. bosanmayi aklima bile getirmeden tum sartlari zorlardir. makul cozum evet muylaka bulunurBulunur mu bilmiyorum ciddi sorun beni kizdiran bi noktada esim ilk gittiginde abdye annesinin kendini yerden yerde. atip oglum oglum diye tepinmesiydi simdi parayi gorunce olene kadar kalsin isterse modunda aman ona akan oara durmasin evlat neticede ona evladini goremiycek nasil boyle davraniyo inanamiyorum
Cok haklisiniz inanmak istedim galiba yoksa sartlari ortada zaten annesi rahatsiz ediyo beni kotu degil ama yasli ve gelenekci bi kadin o oglunu okuttu ogluda ona bakicak kardesini okutacak her islerine kosacak esime maasini sordum o annesi ve ben otururken konu konuyu acti gayet samimi sordum net olarak ne kadar aliyosun dedim esim soyledi ve annesi sinirlendi erkek adam karisima maasi soylemezmis ne bicim adammis ben sadece bana bakabiliyomu ona bakicakmisim maasindan bana neymis vb ama o kurusu kurusuna bilmek istiyo maasini esimde annesi ona kizarken ses cikaramiyo sus pus o benim esim bilsin demiyo zaten maasini biliyorum sadece abdde kesintiler oluyomus net olarak ne kaldigini sordum tepkiler tepkilerŞimdi ailesinin parası olmadığını biliyormuşsunuz..bir sene sonra onların da yardımı ile ev alacağınıza nasıl ikna oldunuz bilmiyorum. Pek köprüyü geçene kadar durumu da olmamış siz kanmak istemişsiniz. Aslında olay aileye uzak yaşamak da değil eşiniz verdiği sözü tutmaktan aciz anne sözü dinleyen bir adam. Boşanacaksanız bunun için boşanın. Ben de şahsen ailemden uzağa gitmek istemezdim. İlk evlendiğimde bin km uzağa gitmiştim. Çok ağlamıştım. Çıkıp çıkıp da gitmiştim. Zor yani göründüğünden de zor
Ay sonu abdye gidicez eger cozemessek bu sorunlari onunla abdye gitmiycem ben gitmeyince zaten bi yola girmis olucaz karar vermeye calisiyorumYani basligin direkt bosanmalimiyim olmamaliydi bence,niye ilk akliniza gelen bosanmak oluyor,bir aylik evlisin ortada net birsey yok dur bakalim bi cozum yollari ara once.
Babami esimle kistaslayamam bile varini yogunu evlatlara harcayan bi baba kemoterapi gorurken calismaya calisan bi baba ve ben o baba dede olsun istedim kizini gelinlikle gorsun sevdimde bi adami evlendim su an sikintili bi durumdayim kabul ama denedimKusura bakmayın ama madem babanızı daha çok seviyordunuz, oturaydınız o zaman babanızın dibinde. Ha yok evlenmeye karar vermişseniz o zaman yeriniz kocanızın yanıdır. Onunla beraber konuşur, onunla beraber karar verirsiniz nerede yaşayacağınıza. Ne kendi anneniz karışabilir, ne eşinizin annesi.
Üzgünüm ama kocanız için de geçerli aynı durum. O da annesinin sözünü dinleyecekti madem, hiç yapamayacağı işe kalkışmasaymış, annesinin dibinde otursaymış.
Kesinlikle boşanmalısınız.
Babami esimle kistaslayamam bile varini yogunu evlatlara harcayan bi baba kemoterapi gorurken calismaya calisan bi baba ve ben o baba dede olsun istedim kizini gelinlikle gorsun sevdimde bi adami evlendim su an sikintili bi durumdayim kabul ama denedim
bosanmalisiinnnnnnnnnnnHenuz bir aylik evliyim severek evlendim yasim 20.esim yurt disinda calisiyo bi bucuk senedir abdde velasil turkiyeye cok uzak onumuzdeki ay bende gidicem ve bi sene bi daha ailemi gormem imkansiz esimle evlenirken 2 yil kalip donucegimizi konustuk aileside aileme 2 yilda donecekler donduklerinde ev alicaz yArdimci olucaz dediler ailem bu sekilde izin verdi evlenmeme.ama simdi esimin annesi 10 yil kalmamiz ev almadan turkiyeye donmemiz icin esime baski yapiyo insanlara muhtac olurmusum sartlar orda iyiymis esimin orda sartlari iyi ailesine ciddi mevlalarda yardim ediyo annesi bu para turkiyeye donerse kesilir diye gelmemesi icin baski yapiyo benim babam kanser hastasiydi atlatti sukur ama aramizda kopmaz bi bag olustu ben 2 senden fazla abdde kalamam hatta o kadar bile kalabilecegimi sanmiyorum esimde annesinin gaziyla artik daha uzun sure abdde kalmak istiyor . Sorum su esimi seviyorum ama babami daha cok seviyorum hayalimdeki evlilik farkliydi istiyorum ki babam torunlariyla parka gitsin birlikte piknige gidelim abdde olursak bunlari hic biri olmaz esimden vazmigecmeliyim bosanmalimiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?